Utväxling Utan Ryska Medborgare

2019-12-30

Inför det nya året skedde den efterlängtade fångutväxling i Östra Ukraina. Utbrytarrepubliken DNR överlämnade 55 pro-ukrainska fångar, Kiev släppte 87 separatister.

Notera här en viktigt detalj. Bland de fångar som släpptes av Kiev fanns INTE EN ENDA rysk medborgare, INGEN soldat eller officer från den ryska armen, INGEN GRU-agent. Så varför säger då etablerad media både i Ukraina och här i Väst att det krig som pågår i Östra Ukraina är kriget mellan Ryssland och Ukraina... USA har ju tidigare till och med visat satellitbilderna på ryska trupper som marscherar genom utbrytarrepublikerna - visserligen lite smått tvivelaktiga bilder, men ändå. Är ryska soldater så skickliga att de aldrig blir tillfångatagna eller är det så att de Ukrainska medborgare - separatister - som utväxlats av Kiev ändå på något vis är ryska fast de inte är ryska medborgare ?

Inte kan det väl vara på så vis att västvärldens ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedier beordrats lyssna på Megaidioten och Browdervännen Per Anders Åslund, född 1952? En alldeles särskilt svensk nationalekonom, ja bara två sådana saker i en och samma mening är ju rätt speciellt. Åslund är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm - varifrån annars... och ekonomie doktor från Oxfords Universitet, så klart. Professor i nationalekonomi - jojo, Rysslands- och Östeuropaanalytiker vid Atlantic Council - bästa svängen Hökarängen liksom, i Washington, DC och adjungerad professor vid Georgetown University. Var 1994 till 2005 knuten till Carnegie Endowment (alla flämtar till av förvåning) for International Peace i Washington DC. Från 2006 till 2015 arbetade han vid Peterson Institute for International Economics. Från 1991 till 1994 arbetade han som ekonomisk-politisk rådgivare åt Boris Jeltsins regering i Ryssland - som främste oligarkietableringskonsulent.. Från 1994 till 1997 som rådgivare åt den ukrainska regeringen och från 1998 till 2004 som personlig rådgivare åt den kirgisiska presidenten Askar Akajev.......

SVT.SE
Utväxlingen av fångar mellan Ukraina och den Rysslandsstödda utbrytarrepubliken Donetsk inleddes som planerat på söndagsförmiddagen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram