Nationellt Säkerhetsintresse För USA

2019-12-10

Så här skrev visst DI igår...:

"Ericsson riskerar bli USA:s spionverktyg mot Kina
Ericsson har inte haft något val annat än att foga sig efter USA:s villkor i korruptionsuppgörelsen. Men nu riskerar svenskarna att i tre år bli ett amerikanskt spionverktyg mot Kina – samma USA som i åratal kastat en liknande anklagelse mot Huawei."

Det har tolkats som att företag som Huawei och ZTE i praktiken är skyldiga att hjälpa den kinesiska regimen att spionera. Men en person som arbetar nära koncernledningen menar att det problemet i så fall gäller alla företag med produktutveckling i Kina.

– Om, och jag säger om, det är ett problem för oss så är det också ett problem för Ericsson, Nokia och Apple, säger personen.

Resonemanget är att även Ericssons och Apples kinesiska anställda då vore skyldiga att plantera spionprogram i utrustningen, om regeringen kräver det.

Att Ericsson skulle ha hållit på själva på egen hand.....

Gissa vad!

”2009 fick ett företag som kallas Ericsson tillåtelse från amerikanska regeringen att sälja telekomutrustning till flera förtryckarregimer, bland annat Sudan, Syrien och Iran. Vissa av dessa regimer använder den tekniken för att avlyssna och kontrollera sina egna invånare.”

Sade Trump 2016 för att sedan rikta världens fokus på Huawei…

”Ericsson är ett nationellt säkerhetsintresse för USA och för vår kollektiva säkerhet.” Och ”vi kan inte tillåta att Kina tar över vår digitala infrastruktur”. Mike Pompeo utrikesminister

SÅ att Ericsson kontrollerar den amerikanska telekominfrastrukturen kan vi nog se som tämligen klargjort i och med detta!

Det handlar om det svenska rättssystemet // Robert O`Brien nationell säkerhetsrådgivare.

Så nu kan vi nog lugnt utgå ifrån Att det svenska rättssystemet är ett nationellt säkerhetsintresse för USA!

SPUTNIKNEWS.COM
Earlier in the year, Washington imposed a ban on the use of Huawei telecom equipment domestically and prohibited US companies from selling technologies, including hard- and software to the Chinese tech giant. Recent reports suggest that Beijing has responded in kind, banning US-made equipment from g...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram