Vanor & Kulturella Konventioner

2019-10-01

6697101A-7BB9-466A-A193-5CF79E675CF8

Som har bevisats intill tårögdhet och leda i varje rad, i varje artikel utanför presstitutionsbrigadernas opinionsbildningsfögderi med gott om bevis, så är nu inte bara traditionella statistiska siffror för det mesta, fullkomligt meningslösa sopor. De är inte legitima. De är meningslöst svammel om ljus av konsumism i tunnlar vi aldrig kan komma ur. Allt i de traditionella medierna finns för att upprätthålla förtroendet för systemet
.
Siffror och statistik som har någon form sanning i sig är så skymda från verklighetens ljus och så orapporterade av media att de lika gärna kan vara statshemligheter. Den genomsnittliga personen har ingen aning ens om deras existens eftersom i dennes primära informationskällor är etablissemanget dominerande. Även MSM:s presstituerade och ekonomiska ”analytiker” är så hänförda av sig själva och sin egen roll i tillvarons skådespel och den falska versionen av den ekonomiska världen, att de inte längre har någon referenspunkt till verkligheten när de plötsligt konfronteras med enskilda fakta.

En del kallar detta katastrofala uppträdande ”positiv återkoppling”. Men det är spåren av en resonansbotten som redan har blivit och som kommer att bli många länders finansiella grav.

Nu när vi har upptäckt vad som ligger inom sfärerna för vår ekonomi, vilket vi numera kan bevisa som någonting absolut, är det dags att gå vidare till de lögner som är svårare att sätta fingret på. Varibland den maktstrukturen i den Djupa Staten i vårt missfosterland – som utifrån kallas för en intellektuell sopstation och lydstat – Det är den trappa som nu ovillkorligen bär oss ner i ett vitriolstinkande Pandemonium.

Dessa lögner om demokrati, medbestämmande och lika värde på människor glider ofta förbi våra egna kognitiva undersökningar eftersom de hårda data som kan användas för att avslöja dem är helt enkelt inte tillgängliga för allmänheten. I själva verket är en stor del av uppgifterna inte ens tillgänglig för statliga tjänstemän som istället tror att deras egen rättrogna fromhet länder dem någon slags moralisk heder, det är som att sköta sin arbetsuppgift vid en beordrad etnisk rensning i krig. Vi talar här exempelvis ändå bara i grunden om hårda data bakom verksamheten i bankerna runt om i världen – Internationella valutafonden, Bank for International Settlements och kulissen med centralbankerna i synnerhet.

Ett av de främsta syftena med upplysningen nu är att skingra myten om att Sverige är politiskt en demokrati och ekonomiskt en fri marknad och bevisa att det faktiskt är en centralt planerad oligarki och en finansiell diktatur vars geopolitiska roll i världen är gravt underskattad. Om folket var väl medvetna om detta och nöjda med det, då vore det en sak, men vår uppfattning kan inte möjligtvis vara annat än att de allra flesta av allmänheten enbart köper in myten. Detta är anledningen till befolkningen är så passiv och lätt kan kontrolleras. De kan helt enkelt inte förstå vad som händer med dem. Den ökända – uttjatade – grodans långsamma kokning till döds.

Ordet tyranni frammanar kanske bilder av Josef Stalin, ordförande Mao och Berlinmuren, men om vi tar en närmare titt på mänskligt beteende avslöjar det att våra liv är styrda mer av våra egna vanor och preferenser än genom någon utanför företaget Oss själva AB. Begränsningarna som vi sätter på oss själva, som hindrar oss från att leva rätt i förhållande till verkligheten och från att leva verkligt kraftfulla liv, gör minst så mycket för att tyrannisera våra egna känslor och sinnen än något diktatoriskt påbud, och den mänskliga arten har aldrig varit lättare att kontrollera.

De som skulle sälja sin frihet för bekvämlighet, förtjänar varken frihet eller säkerhet, och kommer att sluta med besvär.

Det är i rutinmässigt utförda beteenden i vår vardag, i våra allt stelare vanor, i de mönster som finns bubblande strax under ytan av våra psyken, som vi ger upp vår frihet, där vi slutar att tänka själva – att styra vår metakognition. Det är där vi mest utnyttjas och mest hålls fångna. Det är där vår sanna identitet kapas och där blir vi programmerade till att leva i jakten på bluff-konsumistiska ideal som förespeglar lycksoskapande bekvämlighet.

Är vi bara menade att vara robotar i ett program som körs av de styrande? Är vi bara slavar programmerade att utföra vissa arbetsuppgifter i utbyte mot en aldrig tillräcklig bekvämlighet i ett system av straff och belöning?

I intressanta tider som dessa, med sådana komplexa och farliga problem som vi alla står inför och när den största delen av samhället verkar innehålla att leva bakom den mentala järnridån av kognitiv dissonans , så är att befria oss från de vanor och kulturella konventioner som håller oss förslavade, någonting som är absolut nödvändigt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram