Steele, Orbis, Skripal

2019-08-03

Så passande att Englands underrättelsetjänster kommer upp i ljuset av verkligheten när det kommer till att ha medverkat ha skapat underlaget till Steeledossiern....

Nu kommer Steele och hans bolag Orbis - där Skripal varit anställd upp i ljuset från verkligheten.

Vi minns dessutom från 2018:

”Den information jag fick var för några månader sedan här i Kiev och det var inte som jag letade efter den, utan den kom precis i mina händer, var från personer som arbetar på Steele-dokumentet genom Orbis”, sa Telizhenko Stranahan.

Orbis är Steeles London-baserade undersökningsföretag. ”De var ukrainska politiska konsulter som arbetar med några av NGOs för [George] Soros, och de anställdes genom Orbis för att skriva desinformation. De visste inte vid den tiden att det skulle vara för Steele-Dossiern eller för en särskild dossier, de gav lite desinformation om Trump och om förbindelser med Ryssland och samverkan och de använde det för att skriva falska bevis, falska uttalanden och rapportera det till Orbis. ”

Här kommer därför också en annan gammal bekant in på banan igen och BTW - hon har ju kopplingar till det där Brookingsinstitutet genom sin man Robert Kagan som dirigerar Jerold Nadler...

ttps://themarketswork.com/2018/03/14/new-details-of-victoria-nulands-role-in-the-steele-dossier/

https://carlnorberg.wordpress.com/.../engelsk-tackmantel.../
Skall vi gissa på att UKUSA-Elintavtalet och därmed Five Eyes snart är ett minne blott och att det är en del av att riva kulisserna kring det kalla kriget.......
Tre dagar efter Salisbury-incidenten publicerade Daily Telegraph en artikel som inkluderade följande detaljer:

”En säkerhetskonsult som har arbetat för företaget som sammanställde den kontroversiella dokumentationen på Donald Trump stod nära den ryska dubbelagent som förgiftades förra helgen, har det hävdats. Konsulten, som Telegraph avstår att identifiera, bodde nära Överste Skripal och är uppfattad som att ha känt honom länge. Överste Skripal, som är under intensivvård och kämpar för sitt liv efter ett mordförsök på söndagen, rekryterades av MI6 när han arbetade för den brittiska ambassaden i Estland, enligt FSB, den ryska underrättelsetjänsten. ”
Säkerhetskonsulten, som Daily Telegraph nekade att identifiera, var inte bara mannen som rekryterade Skripal för MI6:s räkning 1995, utan var också hans ”hanterare” i Salisbury (vilket förmodligen var orsaken till att herr Skripal bosatte sig just där).

Vi vet också ett antal andra intressanta fakta: Att de två männen träffades regelbundet på en restaurang i staden ; att Mr Skripal fortfarande arbetar för brittiska underrättelsetjänsten ; och att det företag som hanteraren arbetade för var Orbis Business Intelligence, det privata företag som ägs av ex-MI6-tjänstemannen, Christopher Steele, som sägs ha ”författat” den så kallade ”Trump Dossiern”.

Detta är uppenbarligen allt väsentligt relevant för fallet. Och ytterligare en dag efter att det stycket uppträdde i Daily Telegraph (och kanske på grund av det) så slog den brittiska regeringen till med ett D-meddelande om all rapportering om hanteraren i brittisk media och hans anslutning till herr Skripal. Detta inkluderade inte namngivande av honom, men självklart gäller D-meddelanden endast för inhemska medier och i det fallet hade CNN i själva verket namngivit honom som Pablo Miller.

All information ovan är ute på nätet i allmänhet. Och ändå har den brittiska regeringen förbjudit media från att diskutera det vidare. Det är verkligen mycket udda, inte minst för att medierna, om de så önskar, lätt kan använda förbindelserna mellan Skripal, Miller och Steele som en anledning att stärka den officiella berättelsen ( säger inte att det skulle vara trovärdigt, men det krävs inte för mycket fantasi för att se rubrikerna i de kompatibla medierna: ”Ville Putin se Skripal död för att han visste för mycket om Trump / Rysslands samverkan?”).

Men det faktum att det finns radiotystnad kring dessa kopplingar gör det tvunget att ta upp frågor om deras betydelse och om de möjligen pekar på ett helt annat motiv bakom detta fall.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram