Kompatibel Part

2019-02-28

Djupa Staten - kompatibelt sade Bill..

smp.se

Grewe Conny Så lustigt ... det verkar som att om man bara skrapar aldrig så lite på vilken konflikthärd som helst i världen för tillfället så hittar man Sverige i forma av företag kontrollerade av investor.

 

Carl Norberg Eri-cssons ögon finns överallt - Erieye, som blev en del av Global Eye..

Det Natokompatibla Erieye systemet är en del av Erieye Ground Interface Segment (EGIS) - som aaaabsoooluuut inte får sammanblandas med A-EGIS...

Grewe Conny https://en.wikipedia.org/wiki/Erieye

The Erieye Ground Interface Segment (EGIS; not to be confused with the Aegis combat system) is a major component of the software used by the Erieye system.

The Erieye system has full interoperability with NATO air defence command and control systems.

Development;

GlobalEye consists of a suite of sensors using Erieye ER (Extended Range) radar and mission system, installed in the Bombardier Global 6000 long-range business jet.[2]

 

Carl Norberg " – Det finns en reell risk för att Erieye har spelat en roll i striderna där flygplan har kämpat mot varandra. Erieye är ett viktigt system för att kunna upptäcka de indiska flygplanen, och ett system med Natostandard som fungerar väldigt bra ihop med F16, så jag skulle bli förvånad om inte Pakistan använder sig av de"
Grewe Conny Faktiskt svårt att tro Pakistan köpa något för sju miljarder och sedan inte använda det vid behov. =)

Carl Norberg Eller kanske behovet var att visa att man hade köpt det för sjumiljarder av någon speciell?
Grewe Conny Det hade väl bara varit att säga det isf, inte hade det behövs användas för att det behovet skulle kunna ha uppfyllts?
Och de har väl inte sagt det.Ännu.

Någon annan hann före. =)
Carl Norberg Kanske Ericsson kan vara en gemensam nämnare.
Grewe Conny Man ljuger om man säger att det går att utesluta.
Carl Norberg Frågan är väl om det verkligen är good standings på båda sidor för Investor..
Sidorna är kanske överens och gör gemensam sak i detta.
Grewe Conny Det skulle förvåna föga. =)
Carl Norberg Indien har ju en historia av verkliga kanonaffärer med Sverige...
    • Grewe Conny Så är det. =D =D

      Indien har en väldigt lång historia med hela världen.

      Carl Norberg I maj 1984 lämnade Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen in en polisanmälan mot Bofors för vapensmuggling. Bofors hade 1979 och 1980 smugglat 300 exemplar av luftvärnsroboten Robot 70 via Singapore till Förenade Arabemiraten (närmare bestämt emiratet Dubai) och Bahrain i Mellanöstern. Enligt vapenexportlagen så får man inte exportera krigsmateriel till länder som är i krig, har en risk för att hamna i krig eller till ett land som bryter mot de mänskliga rättigheterna. För att kringgå detta sålde man Robot 70 till ett företag i Singapore vid namn Unicorn International som sedan sålde vidare Robot 70 till Dubai och Bahrain. Den 28 maj 1985 trädde Ingvar Bratt fram som mannen som avslöjade affären.

      Den 22 december 1989 dömdes Bofors-direktörerna Martin Ardbo, Lennart Pålsson och Hans Ekblom till villkorlig dom för varusmuggling av Stockholms tingsrätt. De tre fick betala kostnaderna för sina försvarsadvokater, Ardbo 920 000 kronor, de övriga drygt en halv miljon var. Nobel Industrier dömdes att betala 11 miljoner kronor i böter för att ha exporterat vapen olagligt.

      Under 1980-talet ville Indien köpa tungt artilleri. Olof Palme hade personligen tagit upp saken vid samtal med dåvarande premiärministern Rajiv Gandhi. Från den svenska statens sida hade man också ställt upp med kreditstöd samt med garantistöd, dvs. att ordern skulle fullföljas även om Indien skulle hamna i en väpnad konflikt. Den indiska regeringen hade på ett tidigt stadium, redan 1980, gjort klart att man inte ville se några mellanhänder vid vapenaffärer. Både 1983 och 1985 återkom Indien och uttryckte sitt missnöje över att Bofors använde mellanhänder. I sista förhandlingsomgången fanns två leverantörer, Bofors samt en fransk tillverkare. Ordern var värd 8,4 miljarder kronor. Den 14 mars 1986 beslutade den indiska regeringen att ordern på 410 stycken Haubits 77B skulle gå till Bofors. Med anledning av Olof Palmes begravning var den indiske premiärministern Rajiv Gandhi i Stockholm den 15 mars och överlämnade det officiella beskedet.

      Den 16 mars 1987 avslöjade Sveriges Radios Ekoredaktion att Bofors hade mutat sig till ordern. Genom bankkonton i Schweiz hade Bofors kunnat muta lämpliga beslutsfattare i Indien. Bofors förnekade att betalningarna till ett företag i Schweiz hade något samband med Indienaffären. Den 29 april gav utrikeshandelsminister Anita Gradin Riksrevisionsverket, RRV, i uppdrag att undersöka vilka betalningar Bofors gjort till utlandet. Riksrevisionsverkets rapport visade att Bofors betalat ut minst 260 miljoner kronor till ett företag i Schweiz. Huvudintressent i detta företag var en indier, W.N. Chadha, som varit agent åt Bofors i många år. Till RRV uppgav Bofors att man hade avvecklat sina mellanhänder i Indien 1985.

      Den 19 augusti 1987 beslöt chefsåklagare Lars Ringberg att inleda förundersökning för bestickning. Denna utredning lades ned i januari 1988. I Indien fick mutskandalen mycket stor uppmärksamhet och anses ha bidragit till att Rajiv Gandhi och Kongresspartiet förlorade parlamentsvalet i november 1989. Bofors-direktören Martin Ardbo kallades till rättegången i Indien 1999 men vägrade att inställa sig.

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram