Lavrov Om USA & Venezuela

2019-01-29

Amerikanska myndigheter och deras allierade - en bra formulering - har "fastställt kursen för att omdirigera rättsmakten" i Venezuela, sade den ryska utrikesministern Sergei Lavrov på tisdagen i Moskva vid en gemensam presskonferens med sin Sierra Leone-motpart Alie Kabba.

Lavrov sade att Washington beslut att frysa amerikanskt baserade tillgångar av PDVSA, Venezuelas statligt ägda olje- och energibolag ", betonar än en gång cynismen av vad som händer, eftersom amerikanska företag som verkar i Venezuela utesluts från sanktionerna. Det vill säga att de vill ändra regimen och få vinsten. "

Utrikesministern noterade också att Ryssland och "andra ansvariga medlemmar i det internationella samfundet kommer att göra allt för att stödja Maduros juridiska regering i sina försök att hävda Venezuelas konstitution och att hävda alla konstitutionella metoder för att lösa en kris".

Den Djupa Staten i USA har sålt sig och sitter inmålade i ett hörn. Guaidos erkännande, som dessutom samordnades med huvuddelen av Latinamerikas länder och med Europeiska unionen (vilket också pekar på en bredare men misslyckad konspiration för att störta Venezuelas regering) och den kan inte göras ogjord.

Maduros fortsatta ordförandeskap har nu blivit en utmaning för den Djupa Statens makt som är minst lika stor som Assads. Man kan därför förvänta sig att få se ökade amerikanska over the top - ansträngningar, att störta Venezuelas regering, även om det återstår att se hur långt USA är villigt att gå. En direkt amerikansk militär intervention förefaller mycket osannolikt just nu. Den senaste ansträngningen har varit i Panama under George HW Bush-administrationen, ett långt mindre och lättare att kontrollera land. Det finns inga tecken på att amerikanska underrättelsetjänster tränar venezuelanska exilanter på sätt som vid invasionskrigen eller de Nicaraguanska Contras.

Venezuela är dock gränsande till två länder som styrs av högerpolitiska politiker som är nära förbundna med den Djupa Staten i de Förenta staterna, Brasilien och Colombia. I kölvattnet av de misslyckade amerikanska invasionerna i Afghanistan och Irak och med USA: s militär som återkallar sig från stora maktkonfrontationer har USAs operanda de senaste åren tvingats till att vara att använda proxy arméer.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram