Ukrainsk Fanflykt

2018-12-02

Efterhand som spänningar ökar och sannolikheten för en ukrainsk offensiv växer, har den redan låga moralen i UAF-styrkorna förvärrats, vilket resulterade i en våg av desertering. Desertering är nu på den högsta nivån någonsin, bekräftad av ukrainska medier.

UAF sägs vara generellt underbetalda och sättas in i onödigt riskfyllda situationer och är involverade i en alltmer impopulär konflikt, har desertörer hävdat - en uppfattning som upprepas i vissa ukrainska medier. Resultatet av Kerch Sundet-incidenten har förvärrat moralen. Poroshenko hade uppenbarligen hoppats att ryska marinstyrkor skulle ha gett Kiev de martyrer som krävs för att samtidigt samla stöd för en bredare version av den nuvarande krigsrättspolitiken på plats och även ta Russofobin till högre nivåer - psykologiskt bränsle för främst soldater. I stället resulterade det i en mycket human behandling av de kvarhållna ukrainska soldaterna och en pinsam uppenbarelse när soldaterna uppgav att de hade varit med och var inblandade med SBU-agenter och hade fått order från högre ort för att orsaka provokationen.

I det senaste fallet av desertering under de senaste dagarna sedan den händelsen, så lämnade ett segment av en hel pluton av tjänstemän från Försvarsmakten i Ukraina godtyckligt platsen för enheten och tog med sig sina vanliga vapen. Denna händelse avslöjades vid en briefing i Lugansk, enligt presschefen hos folkpolisen LPR Yakov Osadchy.

Så det verkar emellertid också som att Ukrainas - enligt Carl Bildt folkvalde - president Petro Poroshenkos planer har visat sig, åtminstone delvis, baktända . "Delvis", för att han lyckades inrätta undantagstillstånd och ta ett ytterligare steg i sina försök att skjuta upp valet 2019 och därigenom "demokratiskt" hålla fast vid makten och inte tillåta ukrainska medborgare att rösta och sannolikt välja sin rivaliserande och föredragna presidentkandidat Jewliar Tymosjenko. Hon som ville "atombomba alla ryssar i Ukraina"...

Så att det ta nu framkommer att den Djupa Staten använder sig av legoknekteri för att hålla igång konflikten, är väl knappast någon större överraskning för någon. Allra minst med avseende på vilka som har ställt till hela spektaklet...

Avgörande är det ytterligare bevis som motbevisar de mångåriga anspråken från Washington att USA inte är direkt involverade militärt i Ukraina-konflikten. Den offentliga posten föreslår amerikanska specialstyrkors operationer - underrättelsetjänstkollektivet - är verkligen aktiva och pågående efterhand som spänningar med Ryssland svävar omkring i det blå.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram