Osynligt Verkande

2018-08-31

Tänka sig....

Det moderna kriget består till 80% av informationshantering!

I en liten skrift ”The Swedish Kings of Cyberwar” avslöjas Sveriges egen förmenta oskuldsfullhet vilken fullt stilenligt bygger på att verka utan att synas.

Betydande, medan WINTERLIGHT var en gemensam ansträngning mellan NSA, det svenska FRA och det brittiska GCHQ , verkar hackning – angrepp på datorer och datanät ha initierats av svenskar, ja det är ju verkligen underligt…

Långt än mindre uppmärksammat, har dock därför också varit i vilken utsträckning USA själva har samordnat med Sverige och andra allierade för att utveckla hacknings- och övervakningsverktyg som är långt mer avancerade än de e-postadress ”phishing” -strategier som påstås användas i påstådda ryska attacker.

Ett viktigt mål för denna teknik är givetvis Ryssland själv. Just det Ryssland som alltid utmålas som ett hot mot Sverige och som rimligtvis måste utgöra själva ”hotet mot Europa”

NSA- tjänstemän beskriver sina svenska motsvarigheter som ”extremt kompetenta, tekniskt innovativa och pålitliga” och lovordade dem för att vara ”skickliga för att samla in en mängd olika kommunikationer”.

Särskilt hade det svenska FRA fått tillgång till NSA: s mest kraftfulla analytiska verktyg, kallat XKeyscore, som enligt NSA- dokument möjliggör hämtning från massövervakningsdata av ”nästan allt som en användare gör på Internet”. Om någon försöker hitta en beskrivning av hur FRA:s tjänstemän ser på NSA:s tjänstemän…..så beskriver nog det, ganska väl vem som egentligen gör vad i detta.

En inte alltför vågad gissning är att ingen säger någonting alls i det senare hypotetiska fallet.

NSA konstaterade vidare i sin rapport April 2013 att FRA ”fortsätter att få tillgång till mer data från ytterligare telekommunikationsföretag” – genom sina oräkneliga dotterbolag och att ny svensk lagstiftning hade också gett FRA utökade befogenheter ifråga om kontraterrorism – att verka på rättsliga grunder internationellt. FRA-lagens internationella betydelse för datalagring kan alltså helt enkelt inte överskattas.

Enligt den amerikanska Spionbyrån NSA har det breda spelrum som gavs till FRA – bara för att vara snälla naturligtvis, så gav USA alltså Sverige extra ordinära befogenheter och dessutom så kände man att man dessutom måste redovisa varför man gjorde som man gjorde – gjort Sverige till en mer tillförlitlig och viktig övervakningspartner än Storbritannien – vem styr alltså vad i detta?

Precis som Julian Assange uttrycker det – om än inte i termer av den Djupa Staten utan mer i direkta termer av telekominfrastruktur. Sverige är den Djupa Staten i USA:s närmaste allierade!

Var finns då betydande delar av datajättarnas serverkapacitet lokaliserad och varför är det i det mest Clintonsoroslojala landet på jorden? Det kan ingen idag missta sig på, alltså inte ens det Engelska parlamentet.

Så nej, Israel är och förblir bara ett konfliktskapande verktyg i Mellanöstern för den Djupa Statens räkning, så länge som det nu varar.
Bidrag till Clintonfoundation anyone, för att kunna avlyssna som överallt annars…..

theguardian.com
Exclusive: Documents leaked by Edward Snowden reveal weaker…

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram