För Opinionen

2018-03-01

Så här uttryckte vi oss om detta i Tisdags;
" Enligt en rapport från AP hade de hemliga samtalen pågått i flera månader redan i slutet på sommaren 2017.
Det hade redan tidigare varit känt att diplomater från USA och Nordkorea hade fört samtal om att frigöra den amerikanske universitetsstudenten Otto Warmbier – där även Sverige märkligt nog spelade en viktig roll i sin kapacitet som USA:s skyddsmakt i Nordkorea.
Senare avslöjade AP att samtalen hade fortsatt efter Warmbiers frisläppande, och att diskussionerna som alltså antingen är avslutade eller har fortsatt, kan utgöra grunden för förhandlingar mellan de båda länderna, som formellt har legat i krig ända sedan 1950-talet. Varför inte den Djupa Staten är önskvärd i sammanhanget kan envar räkna ut nu!
”Förhandlingar avlägsna – spänningarna trappas upp
För att samtalen ska bära frukt krävs det att Kim Jong-Un och Donald Trump ska gräva ner den retoriska stridsyxan,” noterar AP. Retoriskt stridsyxa var det ja och det moderna krigets beståndsdelar är ju vad de är.
De hemliga samtalen förs genom något som i diplomatiska kretsar kallas för ”New York-kopplingen”. Vi undrar blygt varför det finns en sådan koppling utanför den svenska regin och varför Margot såg så stressad ut när hon senast uttryckte sig i frågan….
Den amerikanske diplomaten med fokus på Nordkorea heter, Joseph Yun, han och en nordkoreansk representant vid FN, Pak Song Il, är de två män som leder eller ledde samtalen, enligt AP.
Förutom diskussioner om Warmbier och andra amerikaner som fortfarande sitter fängslade i Nordkorea, har de två diplomaterna även diskuterat relationerna mellan USA och Nordkorea, enligt AP.
Donald Trump inför mer sanktioner och säger att det är slutförhandlat, Kina förkastar åtgärden och Pyongyang öppnar för dialog med andra ord så är det slutförhandlat och Wallström sitter med Svarte Petter!
”Vi är ledsna att se honom gå i pension, men våra diplomatiska insatser för Nordkorea kommer att fortsätta baserat på vår högsta press för att isolera Nordkorea tills landet går med på att inleda trovärdiga samtal mot en denukleäriserad koreansk halvö”
Vilket alltså inte alls kräver närvaro av den Djupa Statens intressen, det är faktiskt helt tvärtom!
En relativ ljusning kom fram till och med 2018 Vinter-OS, om än mellan Nord och Sydkorea, inte mellan Nordkorea och USA. De två grannarna startade om sedan länge inställd direkta kommunikationslinjer och kom överens om att nords idrottare skulle delta i spelen. Sydkoreas president Moon Jae-in övertygade sin amerikanska motpart Donald Trump om att hålla igen på nya gemensamma wargames tills spelen är över.
På söndagen sade Nordkorea att det var redo för direkta samtal med USA – men upprepade att det inte kommer att ge upp sitt ” värdefulla svärd för rättvisa ”, de kärnvapen som landet behöver för att försvara sig ” från sådana hot som från USA .”
Ja det är så slutförhandlat att… nu blir det inte roligt att heta Maggot – därav namnet som vi känner, för att parafrasera en känd kupplettmakare."
Vårt stalltips till efterträdare till Yun, oavsett vad han egentligen har ägnat sig åt för någonting å det amerikanska utrikesdepartementets vägnar - som styrts av den Djupa Staten - måste följaktligen bli i princip någon som främst anses kunna fylla en avgörande opinionsbildningsroll!

http://theduran.com/trumps-top-korean-diplomat-retires/

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram