Säkerhetsfråga

2018-02-28

John Podesta anser tydligen att Jared Kushner bör sätta på sig den skottsäkra västen...

Som vi noterade igår informerades alla Vita husmedlemmar som arbetar på högsta interimistiska säkerhetsnivån på fredagen ​​att de kommer att få sin klassning nedgraderad från "Top Secret / SCI-nivå" till "hemlig" - för att avskärma dem bort från den mest känsliga informationen - inklusive Kushner.

Vilket innebär en opinionsbildningsmässig ansvarsfrihet för Donald Trump.

Många hade förväntat sig att Trump skulle bevilja Kushner ett undantag, trots att Trump själv sagt på fredagen ​​att han skulle låta chefen för personal John Kelly besluta om ett sådant undantag skulle beviljas. I ett uttalande som utfärdades förra veckan sa Kelly att alla ändringar i Kushners säkerhetsklassning inte skulle påverka hans förmåga att göra sitt jobb:

"Som jag berättade för Jared för några dagar sedan, har jag fullt förtroende för hans förmåga att fortsätta att utföra sina uppgifter i sin utrikespolitiska portfölj, inklusive övervakning av vår israeliska-palestinska fredsinsats och som utgör en integrerad del av vårt förhållande med Mexiko", sade Kelly i ett uttalande.

Och där har vi det, vilket nu Podesta har begripit.

Under tiden , efter att Politico släppte nyheten om Kushners säkerhetsnedgradering, rapporterade Washington Post - där John Podesta nu hänger på sin hatt, att tjänstemän från minst fyra länder - Kina, Israel, Mexiko och Förenade Arabemiraten har utforskat sätt att manipulera Kushner genom att utnyttja hans "komplexa affärsarrangemang, ekonomiska svårigheter och brist på utrikespolitisk erfarenhet"

28684955_10213650058380575_3070715748906977779_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram