Säkerhetsfråga

2018-02-28

John Podesta anser tydligen att Jared Kushner bör sätta på sig den skottsäkra västen...

Som vi noterade igår informerades alla Vita husmedlemmar som arbetar på högsta interimistiska säkerhetsnivån på fredagen ​​att de kommer att få sin klassning nedgraderad från "Top Secret / SCI-nivå" till "hemlig" - för att avskärma dem bort från den mest känsliga informationen - inklusive Kushner.

Vilket innebär en opinionsbildningsmässig ansvarsfrihet för Donald Trump.

Många hade förväntat sig att Trump skulle bevilja Kushner ett undantag, trots att Trump själv sagt på fredagen ​​att han skulle låta chefen för personal John Kelly besluta om ett sådant undantag skulle beviljas. I ett uttalande som utfärdades förra veckan sa Kelly att alla ändringar i Kushners säkerhetsklassning inte skulle påverka hans förmåga att göra sitt jobb:

"Som jag berättade för Jared för några dagar sedan, har jag fullt förtroende för hans förmåga att fortsätta att utföra sina uppgifter i sin utrikespolitiska portfölj, inklusive övervakning av vår israeliska-palestinska fredsinsats och som utgör en integrerad del av vårt förhållande med Mexiko", sade Kelly i ett uttalande.

Och där har vi det, vilket nu Podesta har begripit.

Under tiden , efter att Politico släppte nyheten om Kushners säkerhetsnedgradering, rapporterade Washington Post - där John Podesta nu hänger på sin hatt, att tjänstemän från minst fyra länder - Kina, Israel, Mexiko och Förenade Arabemiraten har utforskat sätt att manipulera Kushner genom att utnyttja hans "komplexa affärsarrangemang, ekonomiska svårigheter och brist på utrikespolitisk erfarenhet"

28684955_10213650058380575_3070715748906977779_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram