Enfaldigt Skademinimeringsförsök

2018-02-01

Att Aftonbladet och SvD agerar i enlighet med ägardirektiven kan inte ens Anders Linberg och Wolfgang Hansson bestrida. Men ursäkterna för den så flagranta Clintonsoroslojalismen är för allvarliga för att inte adresseras.

Den Djupa Staten i Sverige vet att trovärdigheten i opinionsbildningsspelet går förlorad allt snabbare, varför alltså enfaldigheten i argumenten accelererar exponentiellt. Otur är som bekant när omständigheter kommer till den oförberedde, precis som tur är när omständigheter kommer till förberedelse.

Alltså Aftonbladet: FBI-chefen Christopher Wray uppmanar personligen Vita huset att inte publicera de känsliga uppgifterna - FISA-memot *vår anmärkning, rapporterar Bloomberg. Även justitiedepartementet avråder.

Det fyrasidiga memot som författats av medarbetare från Nunes kontor sägs namnge flera högt placerade FBI- och DOJ-tjänstemän, bland annat före detta verkställande FBI-direktören James Comey, avgångne vice verkställande direktören Andrew McCabe och biträdande Justitieministern Rod Rosenstein.

Så att FBI har invändningar beroende på att mer av strukturen är korrumperad är ju inte exakt helt oväntat.

FBI-direktören Christopher Wray berättade alltså för Vita huset igår att han motsätter sig att ett sekretessbelagt republikanskt memo påvisar partiskhet vid FBI och justitiedepartementet eftersom det innehåller felaktiga uppgifter och utmålar en falsk berättelse.

Nunes bemötte detta igår med avseende på hur illa det faktiskt är, kallt och artigt " Efter att ha bekämpat våra krav på dessa dokument i månader verkar FBI och DOJ nu gå igenom en serie löjliga och alltmer desperata ursäkter för att undvika insyn."

Amerika främst kan ju inte gärna innebära att det amerikanska folket skall vara oupplyst och omedvetet...risken för att underrättelsetjänstkollektivet - och polisen - politiseras för att gynna enskilda intressen kan alltså aldrig överskattas.

Och som vi rapporterade tidigare avslöjade stabschefen John Kelly i en Fox-radiointervju på onsdagen att han hade sett notatet och att det kommer att släppas "ganska snabbt".

Slutligen - det har kommit till ljuset av verkligheten att avgående vice-FBI-direktören Andrew McCabe är under aktiv utredning av DOJ: s interna tillsynsorgan för att ha blivit sittande på e-postmeddelanden relaterade till Hillary Clinton-undersökningen i flera veckor, innan FBI återupptog sin undersökning precis före valet.

Så med frisläppandet av informationsbomben - FISA-memot i minnet med innehållet ägnat sig att skaka FBI och DOJ i sina grundvalar, så är det bara naturligt att de så kallade "Djupa Staten", och deras demokratiska anhängare i kongressen skulle slänga sig ut med påståenden om illegal samverkan i alla möjliga- och omöjliga - former i ett försök att minimera FISA-memots inverkan.

Det fyrsidiga dokumentet orsakar en politisk strid i USA.
aftonbladet.se

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram