Rekapitulering

2017-10-31

För att rekapitulera: Den ryska advokaten Veselnitskaya anlitade Fusion GPS för att undergräva Magnitskys rykte 2014. Clinton-kampanjen och DNC anställde Fusion GPS för att sammanställa Trump-dokumentationen i april 2016. Två månader senare mottog Donald Trump Jr. ett mail som inbjöd honom att träffas med Veselnitskaya i vad som skulle gälla att samla oppositionsforskning på Clinton - men vid mötet försökte Veselnitskaya att driva Trump-kampanjen till att motsätta sig Magnitsky-lagen.

Då DNC och Clinton-kampanjen fastnade i soppan med DNC-hacken till Ryssland och Trump citerade e-postmeddelanden läckta av WikiLeaks, så började Hillary Clinton attackera Trump som "Putins marionett". För att vrida fokus från sig själv, givetvis. Vid den tredje presidentdebatten hävdade Clinton att Putin stödde Trump för att han "hellre skulle ha en marionett som president för USA".

Clinton tog aldrig upp Trump-kampanjens möte med Veselniskaya under valet, men hon föreslog verkligen att Trump var i lag med ryssarna.

Det är därför inte mindre än troligt att det var Clinton-kampanjen och DNC, som arbetar genom Fusion GPS, som föreslog Veselnitskaya att hon borde träffas med Trump-kampanjen. Detta skulle då ha gett demokraterna en tydlig påvisbar koppling mellan Trump och ryssarna och det skulle ha givit Veselnitskaya en möjlighet att vidareutveckla sitt arbete "å Putins vägnar", med en av de två ledande presidentkampanjerna. Dessutom skulle Fusion GPS: s roll som mellanhand ha skapat både trovärdighet och trovärdigt möjligt förnekande.

Enligt en nyligen inkommen FEC-anmälan, bekräftade Clinton-kampanjen och DNC sitt anlitande av Fusion GPS genom att notera betalningar till advokatbyrån Perkins Coie som "juridiska tjänster". Detta var ett brott mot lagen, eftersom pengarna i verkligheten gick till oppositionsforskning mot Donald Trump. Beslutet att arbeta genom Perkins Coie - och att vilseleda FEC om typen av tjänster - mer än bara antyder att Clinton-kampanjen och DNC försökte gömma något! Varför annars göra insatsen?

Clinton kan också ha haft ett ytterligare incitament till att försöka producera kopplingar mellan Trump och Ryssland. Under 2015 och in i början av 2016 var Trump republikansk kandidat, och han hade lovordat Putin många gånger och föreslog att han skulle "komma överens bra" med den ryska presidenten. Rysslandsvinkeln var därför opinionsbildningsmässigt förnuftigt för Clinton att utveckla och det skulle ha varit ett perfekt sätt att distrahera från sina egna mindre smickrande Rysslandsförbindelser.

Om Clinton ville övertyga amerikanerna och världen om att Trump är Putins äkta marionett, alltså för att dölja sin egen roll med att sälja Uran, så skulle hennes kampanj därför behöva mer bevis än bara några positiva kommentarer. Trump var ju trots allt inte den kandidat som hjälpte till att godkänna den överenskommelse 2010 som gav det Ryska företaget Rosatom 20 procent av allt amerikanskt uran - vilket var precis vad som framkom om det ryska företaget i den avslutade FBI-undersökningen som inte exakt torgfördes med pompa och ståt. FBI höll undersökningen i hemlighet, faktiskt precis när det skulle ha varit som viktigast att resultatet meddelades öppet.

År 2015 hade Peter Schweitzer publicerat berättelsen med skademinimeringssyfte i The New York Times som "avslöjade" Clintons anslutningar till och vunna fördelar från 2010 års Uranaffär. Hennes man, tidigare president Bill Clinton, hade dessutom betalats 500 000 dollar för ett tal - hos en rysk bank som främjade Uranaffären.

Enligt ett anonymt vittne, som hotades av Obama-administrationen, upptäckte i FBI-utredningen av Rosatom även dokument och en ögonvittnesskildring som var ganska obekväm för Clintons. Detta bevis bekräftade nämligen tidigare rapporter om att ryska tjänstemän hade dirigerat miljontals dollar till USA för att gynna Clinton-foundation, precis när som Hillary Clinton tjänstgjorde i utrikesutskottet för utländska investeringar i USA, vilket godkände Uran One-avtalet. Just i onsdagskväll bemyndigade justitiedepartementet slutligen informanten att avslöja sin information och dessa dokument.
Lycka till Hillary, du lär behöva det!

Samtidigt som FBI behöll sin inställning i fråga om Rosatom, verkade byrån snabbt för att skapa en rysk spionring eftersom annars kom allt för nära Hillary Clinton och FBI själva.

Allt som nu först är meningsfullt blir därför, varför man försöker skapa fler kopplingar mellan Ryssland och Trump-kampanjen - när Trumps kampanjordförande Paul Manafort verkligen hade arbetat för Ukrainas Rysslandsvänliga parti, en grupp med stöd av Putin?

Jo, den här veckan meddelade specialutredare Robert Mueller - tidigare från FBI - att hans utredning om Manafort hade utvidgats till att inbegripa även Tony Podesta - en Clinton-kampanjmakare som grundade Podesta-gruppen med sin bror, Clintons kampanjchef John Podesta. Både Manafort och Podesta "kan" ha brutit mot registreringslagen för utländska agenter (FARA), ett påstående som rapporterades redan i april förra året . Vilket implicit kan innebära att det var Manafort som avslöjade Podesta och hans anslutningar till Clinton.

Om Clinton i hemlighet orkestrerade mötet mellan Veselnitskaya och Trump-kampanjen, varför har då den nyheten inte kommit upp i kampanjen?

Först och främst varade mötet bara cirka 20 minuter, enligt Donald Trump Jr. Om Clinton-kampanjen orkestrerade mötet - hoppades de antingen på någon form av möjligt bevis på Trump-Rysslands-samverkan eller på att starta ett långsiktigt förhållande mellan Veselnitskaya och Trump-kampanjen som kunde användas som ett vapen senare - de skulle nog ha blivit besvikna över att höra mötet kom ingenstans, men man var likafullt tvungna att laga efter läge.

Förhoppningsvis triumferande den 8 november kunde Hillary Clinton då ha bestämt sig för att inte släppa nyheterna om denna händelse då hon ansåg det onödigt för sin seger.

Trots att det inte ännu finns bevis för att Clinton-kampanjen faktiskt orkestrerade Veselnitskaya-mötet, gör detta att det blir väldigt viktigt att listan över Fusion GPS-klienter blir offentlig, för att skingra möjliga misstankar. Om Fusion GPS fortfarande arbetade för Veselnitskaya eller var i kontakt med henne i anledningen av mötet med Trump Jr., skulle det föreslå att hela Trump-Rysslands "samarbetets" -berättelse skapades av demokrater eller Clinton-kampanjen.

Det är redan ironiskt nog att Robert Mueller, mannen som leder undersökningen om Trump-Rysslands förbindelser, är samma man som ledde FBI när den täckte upp utredningen av Rosatom direkt när det var bekvämt för Hillary Clinton. Om inte några mycket besvärande bevis äntligen kommer ut mot Trump, verkar denna undersökning sannolikt bli värre och värre för Clinton, FBI, CIA och demokraterna.

22886265_10212663967328915_5431115350635961988_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram