Talar Någon Spanska?

2017-10-01

Som så ofta så kan Karl Gerhards verk ge en inte obetydlig ledning till olika historiska förlopps utveckling.

“Om det slumpar sig så och han får tid” från 1937 refererar till Franco, men för att förstå det roliga i att Franco under inspektion av sina trupper ställer frågan “Talar någon spanska?” måste man också veta något litet om spanska inbördeskriget.

År 1922 så fördes Benito Mussolini till makten i Italien, med hjälp av den venetianske bankiren Volpi di Misurata, vilken senare blev Mussolinis utrikesminister, detta skedde samtidigt som man började förbereda ett maktövertagande i Tyskland som blev känt under namnet ”ölhallskuppen”1923-11-09, vilken av någon för mig okänd anledning ännu denna dag firas årligen, för det är ju näppeligen misslyckandet som kan firas med avseende på vad som senare skulle komma att hända. Parallelliteten med dagens geopolitiska händelseförlopp måste sägas vara anmärkningsvärd på en rund jord.

Spanska inbördeskriget var alltså samma gamla vanliga återuppvärmda soppa kokad av samma kockar med samma syfte som alltid.

Den spanska diktatorn Francisco Franco kommer därför- eller inte - dock få en ny viloplats efter att lagstiftare röstade för att utplåna den fascistiska ledaren från den kontroversiella "Valley of the Fallen" memorial.

Det spanska parlamentet har alltså godkänt en icke-bindande resolution för ett förslag om att ta bort Francos rester från platsen nära Madrid och omvandla den till en plats för "reflektion och försoning" snarare än ett monument till fascismen.

Valle de los Caídos ("Fall of the Fallen") är en katolsk basilika och ett monumentalt minnesmärke som byggdes, på Francos begäran, av de politiska fångarnas tvångsarbete för att hedra de francotrognas olyckor i det spanska inbördeskriget.

Määäääänh...Den konservativa regeringen av premiärminister Mariano Rajoy, vars folkparti röstade emot resolutionen, kan alltså välja att inte låta det övergå till lag......

Spanien som konstitution är alltså en kvarleva från det Spanska inbördeskriget där man 1978 gjorde ett försök att få landet att i det dolda fortsätta verka enligt en globalistiskt orienterad fascistisk agenda

Karl Gerhard om detta:

"I den en riksdaler Banco, sätter vår regim en Franco, City gör kalkyler som de börsschakyler som de äro.

Franco går om kring och småler emot forna dars idoler, är han ganska pottig fastän Don Quijottig i sin väderkvarnska strategi

Han är den typen som käckt går i strid ifall det slumpar sig så och han får tid, han sina trupper strax före brukar granska, hallå där talar någon spanska.

Jag hade tänkt mig att inta Madrid ifall det slumpar sig så och jag får tid men på regeringens sidor sjungs det visor och caballeron knäpper kastanjett...."

Så att Katalonien som motor för den Spanska ekonomin vill bryta sig loss, är inte helt obegripligt precis som att Madrid gör allt för att motverka detta.

Karl Gerhard 1891-1964
youtube.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram