Införstådd Barzani

2017-10-01

KRG behöver alltså importera inte mindre än 95% av sina jordbruksprodukter från Turkiet och Iran. Och än en gång, så beror KRG helt på Ankara för att exportera 550 000 fat olja om dagen.

Detta kan med andra ord aldrig fungera och det måste rimligtvis Barzani ha vetat om hela tiden.

Som vanligt så är kontrollen över strategiska naturresursflöden fundamentet till den geopolitiska utvecklingen, vilket alltså Turkiet, Iran, Irak, Hizbollah, Syrien, USA och Ryssland är fullt medvetna om, så även Israel som geopolitiskt strategiskt verktyg för de Imperialistiska kolonialväldesintressena - den Djupa Staten.

Dialog är den enda möjliga vägen framåt och unilaterala åtgärder har mer än bara tendenser att verka separerande. Om dessa åtgärder dessutom sker i ljuset av ett milt sagt ovillkorligt omvärldsberoende, är det svårt att värja sig från intrycket av att detta inte alls är vad det ser ut som att det är!

Det förefaller mer vara ett drag för att spela ut Israels ställningstagande relativt USA - utom den Djupa Staten, för att skapa ett momentum kring detta i sig, istället för att på ett seriöst sätt etablera de ekonomiska grunderna för att autonomt Kurdistan i samförstånd med omvärlden och möjligen är alltså Barzani införstådd med detta, om inte så är den strategiska planeringshorisonten mycket beskuren.

Masoud Barzani has overplayed his hand – no regional powers are going to assent to partition of Iraq
atimes.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram