Luftrumskontroll

2017-03-27

Till saken i detta hör alltså att det syriska luftrummet är dominansmässigt fullt intecknat av vapensystem med en bra mycket högre prestanda än vad Israel kan hantera vid ens en bråkdels insats.

På söndagen, Israels försvarsminister Avigdor Liberman lovade att ett kraftfullt svar skulle följa om en liknande situation som på fredagen uppstår i framtiden. "Nästa gång syrierna använder sina luftvärnssystem mot våra flygplan, kommer vi att förstöra dem utan att tänka två gånger", sade han.

Problemet för Vicke Frihetsman är alltså att det dels inte bara finns Syriska luftvärnssystem utan alltså även att dessa rent prestandamässigt inte kan hanteras.

Å andra sidan kan man ju även kanske ta honom på orden och anta att man kommer försöka ge sig på de gamla urmodiga 200 systemen och "Scudsen" för att visa handlingskraft ur ett opinionsbildningsperspektiv....

Även om detta kanske kan låta dramatiskt så är det alltså inte själva paketeringen som är själva frågan i denna opinionsbildningspel, eftersom både S - 200 och SCUD dessutom är en flera generationer gamla konstruktioner med prestanda som inte ens IDF kan gå bet på.

Men som sagt...

Att man inte skall annonsera innan man avser att göra en insats, det förstår alla, så vad detta egentligen handlar om är om dessa de sista 5 % av krigföringen är det enda återstående och vad som kommer nu. Som då i ett militärt fall inte blir ifråga om SCUD - missiler annat än möjligtvis för syns skull, eller om det kommer i formen av en assymetrisk re - aktion.

Det är sannolikt det senare eftersom det Syriska incitamentet kommer att vara en politiskt opinionsbildningsmässsigt motiverad insats av Hizbollah tillsammans Irans Republikanska Garde under Qassem Suleimani.

Men... före att detta skall kunna genomföras så måste Ryssland ha godkänt att det inte kommer att bli stormaktsinterventioner från någondera sidan, vilket i sin tur bygger på att USA under politiskt trovärdiga former på hemma plan kan neka till att ge Israel stöd.

High-ranking officials in Israel and Syria have engaged in tough rhetoric following an Israeli airstrike on Hezbollah. The Lebanon-based Shia movement is one of…
sputniknews.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram