Teori & Praktik

2016-04-28

Och den primära drivkraften för Iran i att verka för den amerikanska kärnkraftsöverenskommelsen var att kunna återuppta att exportera sin olja (det är nu i stil flera miljoner fat kort av sin fulla produktion och exportpotential), plötsligt - eller inte så - den iranska regimen börjar undra om USA kanske kan vara lite mindre uppriktig än det antyddes, och om affären inte bara var att lägga till ytterligare en fjäder i Obamas utrikespolitiska mössa, även fast Iran förblir i samma tillstånd som tidigare, om än med en liten kickback att bli tillåtet att sälja några extra 1 eller så miljoner fat per dag till utländska kunder. Men som sagt sälja utan att kunna leverera, brukar ju kallas för distributionsbegränsningar.

Iran's Supreme Leader accused the United States on Wednesday of scaring businesses away from Tehran and undermining a deal to lift international sanctions.
reuters.com|Av Reuters Editorial

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram