Ifrågasättande Utveckling

2016-04-17

Maktlöshet är namnet på spelet och den skall placeras in som en mental boja i huvudet på den som skall förslavas. Våga inte ifrågasätta dina egna föreställningar - vad skall alla andra tycka. Vi är en överväldigande majoritet. För att hålla befolkningen bedövad, distraherad och förvirrad fungerar detta bara till fördel för förtryckarna. Från bröd och skådespel till sofistikerade läkemedel, nanokrigföring, elektromagnetisk påverkan och psykningar, allt fungerar i samma riktning och samverkar.

Det är också rätt smart att utmåla världsledare, återigen verkliga eller fiktiva, som ”exceptionella” människor. ”Detta är dock uppenbarligen inte huvudregeln. För dessutom, titta har man sett så märkligt, de blev inte sällan också martyrer för sin tro. Det tenderar liksom att lägga en viss sordin på andras entusiasm att försöka efterlikna dem. Vi kan ju inte vinna mer än vad vi är villiga att offra i långa loppet.

Religioner gör detta systematiskt med sina upphöjda ikoner och sina ”omöjligt att hålla sig till regler”. ”Jag kan inte nå fram till en sådan helgonförklaring, så i ren underdånighet bugar jag för dem som har gjort det.” Dessa fantastiska män som kan angöra en brygga.... En av de mest modstjälande strategierna genom tiderna. Mene mene tekel ufarsin.
Carl_Sagan_politics_religion_science
Därför givetvis, så finns alla oberörbara mytiska proportioner hos hjältar, gudar och gudinnor som kommer till vår undsättning - tror vi, påhittade föreställningar om övernaturliga varelser, och trossystem och psykologiska fixar – allt – illusioner tro på någonting yttre som skall rädda oss från oss själva - frälsa oss ifrån ondo. fast vi vet att djävulen både gömmer sig i detaljerna och att dessa detaljer - ondskan - finns i oss själva. Det kommer garanterat inte att komma någon till vår undsättning om vi inte ens är beredda att försöka rädda oss själva.

Den bästa tiden att stoppa något är innan det börjar. Det är speciellt på det viset med kulturella, sociala eller värderingsgrundande förändringar. Det är därför kontrollerad oppositionen blir så effektiv. Det bästa sättet att kontrollera oppositionen är att leda den, som förtryckarregimer har gjort i årtusenden.

Hela deras knep är ett fördröjnings eller tidsförskutningsspel. För att hålla oss från att försöka vara medvetna helt i nuet – det medvetet medvetna och i verkligheten ärliga nuet, när kan någonting verka lika om det enda konstanta är förändring? Tiden är verklighet, så vi existerar bara nu där vi är medvetande, annat finns inte.

Det varar tills vi väljer att göra förändringen. När vi erkänner att vi måste sträva efter en mer preciserad sanning som bättre beskriver verkligheten och då vi på nytt ställer in våra moralfilosofiska kompasser till att vi redan lever i nuet.
165494_10151585609719577_1326349131_n
Det är där gummit i det verkliga medvetna medvetandet möter verklighetens asfalt. Precis som ett riktig uppvaknande i detta är allt annat än lugnande, så inser vi då det meningslösa i våra tidigare liv och att vår faktiska deltagande med fienden inte ger en känsla av komfort.

Men genom att rättfärdiga orsaken i detta för oss själva, kan vi bemästra oss själva – egenmakt, när vi spelar med deras regler vinner de. När vi låter dem beskriva problemet, leda vägen ut, ställa in parametrarna vi ska uppträda efter, har vi förlorat. Då är vi är inne i matrisen oavsett hur inspirerade vi kan känna oss ifråga om oss själva. Dessutom kan vi aldrig uppleva uppriktig villkorslös samhörighet – kärlek, hur mycket än kommunalstadgan påstår det.

Det är precis så som de vill att vi ska tro att det skall vara … som helt kollektivt anslutna med total oförmåga till eget initiativ ifråga om eget tänkande utanför korridoren – boxen . Det är allt som betyder något för dem.

Denna tankegång har genom åren blivit en av mina favoritsaker att fundera på, det är nämligen maktens fundamentala metod för att nå repressiva effekter. Jag tycker nog att det har lärt mig se farorna med att hålla fast vid det uppenbara absoluta - eftersom jag inte kan se allting - som är absolut. När du tror på något som absolut, skapar du automatiskt något som utgör hinder för dig från att tro på det motsatta, alla ting är relativa medan allting är absolut, vilket innebär att i vissa avseenden blir en del av din tankefrihet som individ och människa förverkad som till följd av detta. Du begränsar dina möjligheter att se helheten när du låter dig fångas i detaljerna och du blir lätt ett offer för polariseringens effektsökerier.

Eftersom vi inte kan veta allt så måste vi uppenbarligen alltid vara beredda att ifrågasätta även allt som vi tror oss veta och som kan påvisar eventuella fel i det vi uppfattar som det absoluta och hur det absoluta kan hindra dig från att tänka ”outside the box” så att säga.

Någon gång någonstans som ett kännetecken för att vara ett geni, var att kunna hålla motsatser tillsammans och överskrida dualitet. Att se helheten mer än andra.

Du är ingenting. Du är allt.
424859_500431080008636_707897650_n
De båda håller en viss sanning och mening. Vi kan säga att du är allt på grund av att vid varje given tidpunkt är du i kontakt med allt i universum. Det är omöjligt att undkomma både materiella och immateriella betingelser i universum, de är ständigt i kontakt med att vara på en mängd olika sätt. Några exempel är atomerna som direkt vidrör din hud när du sitter, magnetiska vågor och osynliga ljusvågor från solen passerar genom dig, etc. Du är en del av alltet och allt är ett - allting - gud.

Tillvaron av att veta ingenting, men ändå veta allt är vad som för länge sedan av Samuraier kallades den obanade vägen, där oändliga hemligheter visas. När vi inser hur vi i verkligheten saknar att vi bara har allt att vinna. Innehavet i denna tanke kan ta bort all känsla av både stolthet och ödmjukhet. Utan att veta att det finns något så finns det ingenting att vara stolt över, och samtidigt som vi inte längre behöver känna oss förödmjukade eftersom vi har kommit till rätta med våra brister. Även när vi vet ingenting, kan vi veta allt eftersom sanningen – den vi upplever – i varje situation finns i vårt eget väsen och den är faktiskt allt vi känner till.

Vet du ingenting är det allt du vet. Det är därför att alltid vara öppen för att ha fel kan vara så kraftfullt - utvecklande. Du skapar en dynamiskt ifrågasättande personlighet i utveckling som inte kan visa svaghet för att verkligen vilja släppa taget om sina föreställningar, så öppnar du dig för universum – alltet – för att ingjuta dig med den mest kraftfulla typen av sanning. Du blir en flytande kraft - en dynamik - som anpassar sig till allt och inget på ett infall, eftersom ditt ego och förutfattade meningar inte kan komma i vägen.

Medan ego - verkar självbevarande - gör att människor faller hårt, hindrar dem från att lära sig fel i deras beteende och hindrar dem från att flytta vidare till nästa konstruktivt kritiska möjlighet till en ny, mer kraftfull och förbättrad version av deras väsen, så skapar därför också ifrågasättandet av sina egna föreställningar den enda möjliga vägen till egen utveckling.

10887_10207426435273887_3772831524800805939_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram