Turkisk Omvärldsrelation

2016-03-30

I ljuset av den påbörjade uppstyckningen av Swedbank, samtidigt:

USA kommer förr eller senare få nog av sin "allierade" Erdogan, eller mer som, inte ens en svensk kan snart vara så dum att han tror på de svenska mediernas enfaldiga försök till opinionsbildning ? Det senare är måhända mer osäkert.

För ett antal timmar sedan, DoD - försvarsdepartementet i USA - meddelade att försvarsministern, i samordning med statssekreteraren har godkänt det beställda tillbakadragande av alla DoD anhöriga och att uppdraget tilldelats chefen för myndigheten från Adana (att inkludera Incirlik Air Base), Ismir och Mugla, i Turkiet. Detta beslut gör det möjligt att avsiktligt, tillse ett säkert återvändande av familjemedlemmar från dessa områden till följd av fortsatt oro för säkerheten i regionen.

Man tillägger att medan "det här steget inte betyder ett permanent beslut att avsluta verksamheten på dessa anläggningar", är evakueringen
" avsedd att minska risken för DoD element och personal, inklusive familjemedlemmar, samtidigt som stridsdugligheten bibehålls hos amerikanska styrkor och uppdrag med stöd till verksamheten i Turkiet. USA och Turkiet förenas i vår gemensamma kamp mot ISIL och Incirlik fortsätter att spela en nyckelroll i kampen mot Isil verksamhet. "

Detta sker en dag efter det att Turkiets UD , upprörda av en satirisk film som gör narr av den turkiske presidenten och hans senaste politik som sändes i tysk TV, tillkallade den tyske ambassadören för officiella utförliga förklaringar. Efter sändningen av det satiriska stycket med titeln "Erdowie, Erdowo, Erdogan" som visades på NDR med titeln "Extra 3" den 17 mars, något som alltså gjorde att Tysklands ambassadör Martin Erdmann kallades upp flera dagar senare för att officiellt förklara "mycket utförligt" orsakerna till programmets beteende.

Det är ett en minut och 52 sekunder långt satirpaket som visar bilder från nutidshistoria i Turkiet och som kritiserar Erdogans ökade tillslag mot pressfriheten och fientlig politik i regionen, däribland Turkiet påstådda stöd för Islamiska Statens (IS, tidigare ISIS / ISIL) krigare i angränsande Syrien.

Videon fokuserade också på den påkostade levnadsstandarden hos den turkiska presidenten och hans många euro som det kostar européerna att "hålla invandrare borta" - a.k.a upprätthålla flyktingflödet till Europa. Sändningen på tysk tv kommer vid en tidpunkt då Tyskland, som en del av EU "aktivt söker närmare" förbindelser med Turkiet för att ta itu med den migrationskrisen i Europa.

Erdogans tillslag mot journalister och inskränkningar i yttrandefriheten har vid upprepade tillfällen kritiserats av det internationella samfundet, tillsammans med Ankaras kontroversiella antiterrorist kampanj mot kurdiska aktivister, vilket tillfogade mycket lidande för Turkiets minoritetsbefolkning.

Dagen den satiriska videon sändes, så lanserade RT som av en händelse ett upprop för en UNHRC-ledd undersökning av påståenden om påstådda massmord på kurdiska civila, som begåtts av den turkiska militären under Ankaras tillslag mot kurder i landets sydöstra del.

English subtitles available. For turkish subtitles this way please: https://www.youtube.com/watch?v=349VWBGICUQ. Danke für eure Likes…
youtube.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram