Grunden Till Symptomen

2016-03-29

Så vi står lite inför ett val nu.
Bankernas skulder (betalningsmedlet) kontrollerar i princip allt, alla problem vi har i samhället och globalt kokar ner till bankernas rätt att skapa det allmänna betalningsmedlet som räntebärande skulder. Media, politiken, maten vi äter, sjukvården vi får, skolorna, kommunerna, krigen, skatterna vi betalar etc etc. Det finns inte något som inte bankerna och deras "pengar" har en del av.

De bygger sin verksamhet på ett bedrägeri helt enkelt för att vi har gett dem makten att göra detta. Trots att inget i grundlagen stödjer detta bedrägeri. Man får helt enkelt inte låna ut något man inte äger eller har enligt lagen.

En bank kan skapa pengar ur ingenting till en kostnad av ränta. Banken lånar med andra ord ut ingenting eller din egen skuld till dig eller ditt företag (även stat, kommun, landsting lånar ingenting av privata banker) när du ska köpa något och tar för denna service även ränta. Detta av den enkla anledningen att lånar ingen så skapas inga nya pengar.

Det finns nog inte en enda logiskt tänkande människa som tycker att det är rätt att låna ut ingenting. Om jag hade skrivit ett kontrakt med dig och sålt en bil så har vi ett bindande avtal. Du betalar mig och jag ska leverera en bil till dig. Gör jag inte detta efter att ha mottagit din betalning så har jag lurat dig och det är straffbart. Det kan nog alla hålla med om.
Att bankerna gör precis detta om och om igen är det dock få som reagerar på. De flesta tycker att det är skäligt att en bank får göra just så men få kan förklara varför de tycker det är rätt.

Vi står nu i slutet på en cykel där ekonomin är på väg att haverera. Hur det kommer utspela sig vet vi inte men vi kan baserat på tidigare erfarenheter anta att inget har förändrats i grunden, skulderna har växt exponentiellt och systemet är sedan länge skuldmättat. Samma scenario utspelar sig om och om igen med ökad intensitet. Krig, ofärd och mänskligt lidande går hand i hand med dessa cykler och ingen verkar tycka det är konstigt.

Valet vi har nu är ganska enkelt, antingen adresserar vi bankernas rätt att skapa pengarna ur skuld som leder fram till samma scenario om och om igen.
Det scenario som kommer drabba oss alla för det finns inga vinnare bara förlorare och graden av lidande är det som kan variera. Inte ens bankerna kommer gå ut som vinnare i slutänden.

Somliga kommer förlora sina hus, andra kommer förlora stora summor pengar på det finansiella casinot vi kallar börsen, somliga kommer bokstavligen duka under när besparingar på sjukvård, social välfärd eller som i min värld assistans måste göras. Vi kommer se eskalerande krig, flyktingströmmar som ökar, miljöförstöring som blir ohållbar då alla kommer göra allt för att lägga beslag på de sinande resurserna i kampen om de "pengar" som bankerna skapar ur luft och som på ren mekanik blir färre och färre för varje dag.

Om vi inte väljer att äga problemformuleringen själva grunden så kommer vi få lägga oss platt och acceptera att våra rättigheter kommer inskränkas. Det går extremt fort nu med undantagstillstånd i flera länder, militären kan användas mot den egna befolkningen för att kväsa oss, vi säljer ut bit för bit av vårt gemensamma för att täcka de kostnader som uppstår i själva lindan av bankernas pyramidspel. Den räntekostnad som hela tiden växer och kräver ständigt ökad skuldsättning för att systemet inte ska haverera. Vi kommer få acceptera att bli övervakade och leva i en polisstat precis det som vi i väst högljutt kritiserat gamla kommuniststater och diktaturer för.
Vi kommer få acceptera att vår mat, vårt vatten blir förgiftat och gör oss sjuka.Vi kommer få acceptera ökad polarisering när grupper utan att äga problemformuleringen är arga på symptomet och ska slåss mot varandra.

Med det ovan sagda så kommer de flesta att himla med ögonen och säga att det är trams. Vi lever i en demokrati. Så kan det aldrig bli i Sverige. Det är kanske dags att då fundera lite när varken bankägd eller statlig media längre försöker dölja faktum att det är på det viset.

De enda som egentligen fortfarande förnekar själva grunden att bankerna får skapa det allmänna betalningsmedlet ur skuld är politikerna. De politiker som säljer ut vårt land bit för bit för att täcka hål i ladorna, de politiker som går till höga poster inom bank och finanssektorn efter avslutad tjänst till "allmänhetens nytta", de politiker som lyder under bankernas pengar och de banker som ser dig och mig som ett framtida kapital att belåna för att göra än större vinster på att låna ut just ingenting.

Är det inte dags att ställa frågor till dig själv om varför vårt samhälle ser ut som det gör där fler och fler mår allt sämre. Där mer och mer av ekonomin inte är produktiv och kommer människorna som bor i landet till nytta. Den ekonomi som gör att vi måste arbeta mer för att få det sämre, den ekonomi som gör att fler och fler mår dåligt är utbrända och inte orkar längre.

Har du ställt frågan: Cui Bono? Vem tjänar på att vi lever så överskuldsatta att vi aldrig kommer bli fria. Varken som privatperson, företag, stat, kommun, landsting etc. Det är inte meningen att vi ska bli fria från skuld, meningen är att skuldsättningen ska öka. Ökar inte skuldsättningen så kommer det helt enkelt inte ut några pengar i vår ekonomi.

Vi accepterar ett system som ingen vinner på av olika anledningar. Vi accepterar ett system som är så basalt enkelt att genomskåda att till och med en tioåring förstår att det är ohållbart.
Vi accepterar ett system som inte leder till något bra för någon och så fort någon yttrar det faktum som den där tioåringen kan förstå så måste vi förlöjliga denna person och klistra epitet på denne istället för att stanna upp och tänka och lyssna på logiken i det som sägs.

Så så länge vi inte äger problemformuleringen så bäddar vi som vi får ligga. Vi ska nog inte hoppas för mycket på att någon annan tar tag i problemet åt oss. Vi är långt förbi den punkten, varje dag vi inte adresserar grunden väljer att bli mer övervakade, mer skuldsatta och mindre fria på vägen till en finansiell härdsmälta.

Vad vi lämnar över till våra barn verkar numer vara sekundärt för något har under vår resa som människor gjort att vi inte längre orkar bry oss.

Det är hög tid att göra ett val nu. Vi står på kanten till stupet och vi kan välja innan horden med de som inte valt kommer springande och puttar ner oss över kanten på vägen mot sin egen finansiella avrättning.
Använd din logiska tankeförmåga, ingen annan kommer göra detta åt dig och var trygg i att det behövs inte många individer som enas kring problemformuleringen för att förändra samhället.
Vi kan inte låta någon annan äga rätten till våra tankar och visioner genom att skrämma oss med att det är för vårt eget bästa som det sker.
För att svära lite i den "demokratiska kyrkan" så kan vi helt enkelt konstatera att så länge bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken så spelar det faktiskt ingen roll vad vi röstar på.
Ekonomin är uppbyggt på mekanik och formler och politiken är byggd på ideologi, egna personliga sanningar och inte verklighet. Tänk monetärmekanik innan politik helt enkelt så ser du hur imbecillt det hela är.

All offentlig makt utgår ifrån folket. Hur kan vi då ha någon makt när det offentliga sålts ut är en tanke värd att tänka.
//Sofia Sjögren

Jag har hela mitt vuxna liv varit en ”publik person”. På sätt och vis har jag alltså så länge jag kan minnas levt under övervakning. Om övervakningskameror kan…
svd.se

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram