Opersonlig Kommunikation

2016-03-28

USA: s president Barack Obama har inga planer på ett personligt möte med sin turkiska motsvarighet, Recep Tayyip Erdogan, som är på väg till USA på ett officiellt besök den här veckan för att delta i toppmötet Nuclear Security i Washington.

President Erdogan hade bjudit Obama att gå med honom vid invigningen av en turkisk-finansierad moské i Maryland, men förslaget har avvisats, rapporterar Wall Street Journal.

Vi noterade under förmiddagen:

" Han fängslar motståndare, beslagtar tidningar till vänster och höger och bygger palats i en takt som en galen sultan eller blivande kalif. Under de senaste veckorna har han återigen hotat att upplösa
författningsdomstolen. Korruptionen är utbredd. Hans son Bilal har enligt uppgift flytt Italien på ett förfalskat Saudiskt diplomatpass eftersom den italienska polisen inte så artigt närmade sig honom i en påstådd penningtvätt skandal - två EU - pall med dollar sedlar märkta som diplomatpost. Erdogans utbrott höjer ögonbrynen både i Turkiet och utomlands. Även medlemmar av hans styrande parti viskar om hans ökande paranoia som enligt vissa turkiska tjänstemän har blivit så utvecklad - dålig - att han försöker installera luftvärnsmissiler vid sitt palats för att förhindra luftburna män -i-svarta trikåer från att med ta honom i en smash-och-grab operation.

Turkar - och den turkiska militären - alla, inser att Erdogan tar Turkiet till stupet. Genom att först skänka legitimitet till den fängslade kurdiske ledaren Abdullah Öcalan med förnyade förhandlingar och sedan skapa förnyad konflikt med kurderna, har han tagit Turkiet in på en väg där det inte finns någon chans till seger för honom själv men en stor chans till de facto partition av landet. Trots allt, om inbördeskrig förnyar sig som på 1980-talet och början av 1990, kommer Turkiets hårt pressade kurder inte att nöja sig med något mindre, utan tvärtom bara desto mer, så med tanke på prejudikatet som nu fastställts av deras bröder i Irak och Syrien så kommer ingenting att bli bättre för de som drömmer om det Ottomanska rikets återupprättande. "

Vidare :

" Vi gör i detta möjligen inga prognoser huggna i sten, men med tanke på den stigande oenigheten i Turkiet samt sannolikheten för att den turkiska militären skulle lida någon betydande konsekvens kommer den att imitera Abdel Fattah el-Sisi s spelplan i Egypten, så ingen skall bli förvånad om Turkiets steniga politik snart liknar de amerikanska klippiga bergen. "

Eftersom:

Förra veckan sade en högt uppsatt medhjälpare till president Erdogan att Turkiet behöver ingen "extern rådgivning" från Washington när det gäller inrikespolitik. "Detta är beteendet hos en storebror som ger lektioner. Vi behöver vänskap " betonade han.

För USA, förblir Turkiet en viktig allierad i kampen "mot" jihadister i Syrien och Irak, eftersom det amerikanska flygvapnet använder turkiska militära flygfält för operationer mot den islamiska staten (IS, tidigare ISIS / ISIL).

Och avslutningsvis:

"Ormarna du sover med kan bita dig när som helst".

American President Barack Obama has no plans for a personal meeting with his Turkish counterpart, Recep Tayyip Erdogan, who is heading to the US on an…
rt.com
GillaVisa fler reaktioner

Kommentera

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram