Ryskt Resultat

2016-02-27

Naturligtvis, bara en svensk - en person som vanligtvis ha inbillat sig minst sex omöjliga saker före frukost - och oräkneliga efter att har läst tidningen och tittat på frukost - TV kan ha missat hur det går egentligen:
Det nyligen ingångna avtalet mellan USA och Ryssland verkligen löser ingenting, det inte ens avsluta kriget, och båda sidor uttrycker stor försiktighet om dess framtida genomförande. Och ändå är detta en enorm seger för Ryssland. Även om det är för tidigt att säga att "den ryska vann i Syrien", jag tror att det är nu rimligt att säga att den ryska position på Syrien har vunnit . Här är varför:

För det:

Första: ingen föreslår längre att Assad kommer att avhysas eller att Damaskus ska tas. Det i sin tur innebär att alla nu har erkänt att Syrien, som stöds av Ryssland, har lyckades avleda aggressionen från den enorma koalitionen AngloZionisterna byggde för att störta Assad .
Andra: Ryssland har tvingat FN: s säkerhetsråd och USA att erkänna att den stora majoriteten av dem som kämpar mot Assad idag är terrorister. Naturligtvis är detta inte hur det förklarades, men om man tittar på de organisationer som FN: s säkerhetsråd redan har deklarerat som "terrorister" då har du redan en absolut majoritet av dessa anti-Assad krafter. Detta innebär att den moraliska och juridiska legitimiteten hos anti-Assad styrkorna ligger i spillror.

Tredje: oavsett vad Erdogan faktiskt eller inte försöker göra härnäst, det finns nu tydliga tecken på att varken Nato eller EU eller ens det turkiska högsta militära kommandot vill kriga med Ryssland. Och det betyder att Erdogans spel inte har lönat sig och att hans hela Syrienpolitik nu är heltäckande död . Tänk på att efter den förrädiska attacken på den ryska Su-24:an gjorde Kreml klart att det är ett politiskt mål att "Saakashvilize" Erdogan. Detta mål är nu nästan nått och Erdogans framtid ser mycket, mycket dyster ut: alla (utom kanske saudierna) är trötta på denna galning som är djupt förankrad i det svenska statsskicket. Det bästa som kunde hända Turkiet nu skulle för militären vara att bli av med Erdogan och ersätta honom med någon villig att reparera alla skador som han gjorde.

Fjärde: alla hot att införa en flygförbudszon eller att ockupera Syrien har nu blivit ogiltiga av ett avtal som i princip förklarar att alla som inte respekterar vapenvilan är ett legitimt mål för angrepp och förstörelse.

Femte: USA var tvunget att acceptera förödmjukelsen av att behöva gå med på att alla de ryska villkoren för den nuvarande vapenvilan. Ja, naturligtvis, USA kan, och troligen kommer även att försöka bryta ett löfte helt eller till delar i detta avtal, men prejudikatet har ställts in och det kommer att bli mycket svårt, om inte omöjligt, för USA att öppet gå tillbaka till pre-2016 politiken.

Sjätte: Är det någon som fortfarande kommer ihåg retoriken från Hillary Clinton om Syrien och Ryssland? Hennes ställning var kristall klar: Assad måste gå och de som stöder honom "straffas". Även efter den ryska militära offensiven började vägrade den amerikanska militären att tala om för ryssarna var de "goda terrorister" var och var de "dåliga terroristerna" var. Inget informationsutbyte med ryssarna var acceptabelt. Nu måste amerikanerna komma överens och att arbeta med ryssarna på en karta över Syrien och där utse deltagarna mot vapenvilan och var de som inte ingick i vapenvilan utplacerades. Med andra ord, kommer USA nu vara tvingade att dela med Ryssland all information som det tidigare vägrat att dela och arbeta med ryssarna på en daglig basis .

Sjunde: Ryssland har i princip adjungeras den så kallade "Fria syriska armén" . Hur? Genom att helt enkelt tvinga varenda fraktion i Syrien att välja mellan en av två möjliga statusar: att vara en "terrorist" (och ett rimligt mål för destruktion) eller vara en deltagare i en politisk process helt designad av Ryssland . Ryssarna kommer nu öppna ett "fredens Center" på Khmeimin flygbasen nära Latakia som nu kommer att "bistå" alla parter i vapenvilan.

Detta är för närvarande främst en diplomatisk seger, naturligtvis, men en rysk diplomatisk seger som möjliggjorts genom en rysk militär seger. En liten rysk militär kontingenten har i princip helt neutraliserat planer för ett helt världsomspännande imperium. Vilket i sig är en fantastisk prestation.

Den andra stora vinnaren här är de kurder som enligt brittiska tjänstemän, verkar samordna sina militära operationer med den syriska armén och de ryska flygstyrkorna och som nu mycket väl även kan uppnå sina drömmar om att ansluta sig till irakiska och Syriska regioner i Kurdistan. Vilket är bara den värsta mardrömmen för turkarna som går i uppfyllelse, och därmed finns fortfarande risken kvar för en turkisk militär operation, skenbart för att skapa en "buffertzon", men egentligen för att rädda ansiktet. Denna typ av ingripande kommer att kvarstå som en möjlighet så länge turkarna kan fortsätta att hoppas på att begå aggression mot sina grannar under skydd av Nato och USA. Och det är inte att ändras när som helst i framtiden.

Och sedan finns det saudierna. De är mycket, mycket arga. De är arga till den grad att de uttrycker inte så subtila hot om att använda kärnvapen för att ta itu med sina motståndare.
Faktiskt, eftersom Pakistan fick bomben, skulle vi nog inte avfärda några saudiska påståenden om att ha ett antal kärnvapen. Men vad betyder det egentligen?

Absolut ingenting.

Det är fullt möjligt att saudierna har kunskapen för en kärnladdning. Och det är fullt möjligt att de fick även sina händer på tillräckligt kärnmaterial för några bomber. De kan även ha lyckats köpa några kärnladdningar från pakistanier eller israelerna. Men även om det är sant, är det faktum att saudierna inte ens har den militära förmågan att hantera det fattigaste arablandet på planeten (Jemen) och att de har absolut inte den militära förmågan att engagera sin kärnvapen enheter på ett sätt som skulle göra det möjligt för dem att uppnå någon form av militär fördel. När allt kommer omkring, vad vi talar om här? Använda kärnvapen mot den syriska militären? Mot Iran? Mot Ryssland? Detta är fullständigt absurt. Verkligheten är att oavsett kärnvapenkapacitet som saudierna kanske eller kanske inte har, är det faktum att de skulle uttrycka kärnvapenhot bara ett tecken på svaghet och rädsla, inte ett tecken på styrka. Det är därför ingen är imponerad av dessa uttalanden, minst av alla de avsedda målen för sådana hot.

Även om det är sant att det senaste avtalet mellan USA och Ryssland inte markerar slutet på kriget i Syrien, är det en vändpunkt, ett slags Minsk-2 avtal som ingen egentligen vill följa, men som förseglar nederlaget för AngloZionisternas planer i Syrien lika mycket som Minsk-2 innebar ett nederlag för Ukronazi drömmarna.

Pendeln är nu på den ryska / syriska sidan. Med varje dag som går kommer den ryska arbetsgruppen i Syrien att bli mer kraftfull, liksom de syriska väpnade styrkorna. Det i sig kommer inte att vara tillräckligt för att besegra Daesh, och vi kan förvänta oss hårt motstånd från Takfiri galningarna, men skriften är på väggen för alla att se: ju mer ryssarna och amerikanerna blivit direkta och gemensamt inblandade, desto mindre kommer Turkiet och Saudiarabien att kunna avgöra resultatet av kriget. Med andra ord, medan detta är långt ifrån slutet av Daesh, är det början till slutet för Daesh i Syrien.

Ännu en gång, nejsägarna och Putin-hatarna har visat sig vara fel ute. För att vara ärlig, så har vi: vi skulle aldrig ha gissat att ryssarna kunde ha uppnått så mycket med så lite och ändå gjorde de detta extremt farliga spel och de vann. Endast en mycket skicklig kombination av militära, ekonomiska, diplomatiska och politiska medel skulle ha gett en sådan anmärkningsvärt resultat men Putin tyckte uppenbarligen att det här var en perfekt blandning. Vägen framåt är fortfarande extremt farlig, säkert, men resultatet av den 20:e veckan rysk militär intervention i Syrien är inget annat än anmärkningsvärt.

Keep up with the news by installing RT’s extension for Chrome. Never miss a story with this clean and simple app that delivers the latest headlines to you.
rt.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram