Egennyttig Mekanisk Vinstmaximering

2016-01-28

Dagens tankenöt.
Alla pengar är skuld, från dag ett i det ekonomiska systemet är det ett underskott, räntekostnaden växer med tiden och ackumuleras tills det hela spricker. Bankerna skapar pengar ur luft till en kostnad av ränta. Det finns inga vinnare i systemet mer än de som äger en bank.

Frågan är då med vetskapen om detta. Den enkla mekaniken som ovillkorligen gör att allt färre blir allt rikare på allt fler människors bekostnad. Systemet är helt friställd politiska ideologier och drivs av egennytta och vinstmaximering, skapar krig och ofärd, nedmonterad välfärd och lidande i samhället.
Varför är det då så ointressant att adressera grundfrågan? Vad är det värsta som kan hända om just du inte accepterar det ekonomiska systemets inneboende funktion, lär dig mer, sprider den kunskapen och kräver att just dina folkvalda politiker jobbar för förändring och bankreform?

Och ifrån templet för ursketna äppelmosar (SvD), hörs som vanligt bara i bästa fall halvkvädna visor.

"Börsen faller och räntorna pressas till nya bottenrekord. Vi kan mycket väl bevittna världshistoriens största och kanske farligaste bubbla."

Börsen faller och räntorna pressas till nya bottenrekord. Vi kan mycket väl bevittna världshistoriens största och kanske farligaste bubbla.
svd.se|Av Andreas Cervenka | andreas.cervenka@svd.se

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram