Folkligt Stöd För Agerande

2016-01-27

Putin är mycket medveten om att hans verkliga maktbas är inte i första hand den ryska militären eller säkerhetstjänsten, utan det ryska folket. Detta i sin tur innebär att för honom gäller att för att vidta några åtgärder, särskilt en farlig åtgärd, så måste han få nästan ovillkorlig stödnivå från det ryska folket.

Det i sin tur innebär att han bara kan vidta sådana riskabla åtgärder om och när krisen är uppenbar för alla att se och att det ryska folket är villiga att han tar en risk och, om det behövs, betala priset för konsekvenserna. Detta är precis vad vi såg i fallet med återföreningen av Krim eller den nuvarande ryska insatsen av militära ingripanden i Syrien: det ryska folket är oroliga, de lider av följderna av beslutet från Putin för att vidta åtgärder, men de accepterar det, därför att de tror att det inte finns något annat alternativ.

Så där har ni det. Antingen sover Putin på jobbet, fångas med garden nere av varje kris och reagerar för sent, eller så låter Putin medvetet en situation förvärras tills en fullskalig kris är uppenbar och vid vilken punkt han agerar med full vetskap om att det ryska folket fullt ut stödjer honom och samtidigt inte klandrar honom varken för krisen, och inte heller för priset av att avgjort ta itu med problemet.

Välj den version som verkar mer rimlig för dig.

Vad som dock är säkert är att hittills har Putin misslyckats med att ta itu med 5: e kolonnen i närheten av och inne i Kreml och att situationen snabbt försämras. Det senaste draget av Kudrin att försöka komma tillbaka in i regeringen var en ganska öppen användning av pro-5: e kolonnernas medier i Ryssland (och utomlands) och förutsägbart misslyckades det. Men detta visar på ett ökande självförtroende, eller till och med arrogans - desperation, hos Atlantintegrationisterna. Något måste komma att hända, förmodligen inom en snar framtid.

Whatever happens in the future, Putin has already secured his place in history as one of the greatest Russian leaders ever. Not only did he succeed in literally resurrecting Russia as a country, but in a little over a decade he brought her back as a world…
unz.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram