EU-situationen

2015-06-23

sanktioner från EU

För med avseende på förfallna obligationsräntebetalningar och att Porky Waltzman -Poroschenko yrkar på att avlägsnandet av Janokovitj faktiskt var olagligt, så finns det nu också i nyheterna att nu är minsann Dmitriy Yarosh s högra sektorn i farten igen - alltså samma grupp som Washington hade hyrt in för den numera "olagliga" kuppen och den etniska rensningskampanjen i Ukrainas tidigare Donbass region. Yarosh har meddelat att de kommer att samlas i Kiev den 3 juli för att störta Petroshenko om han inte startar, alltså just nu, kriget mot Donbass. De människor som Washington betalade för att avhysa Janukovitj planerar nu alltså att göra samma sak mot Poroshenko. Det finns en kamp inne i Obamas administration om hur långt de framgångsrikt kan gå med sina ukrainska nazister som inte formellt leder landet.

Washington har svårt att trovärdighetsmässigt hålla sig i linje med de inte sällan judiska ukrainska nazisterna - a.k.a Anglozionister, på vilka Washingtons plan för Ukraina har baserats. Ukrainas nazister törstar efter ryskt blod, och vill släcka sin törst snabbare än vad Obamas administration är beredd att gå med på. Washingtons tidigare " F-k EU ! "har inte fungerat så bra som de hade hoppats på. Det är nu därför allt ont blod finns mellan Obamas administration och ukrainska tillsynsmyndigheter på vilka Obama har förlitat sig.

I grund och botten, Poroshenko slits nu mellan EU, å ena sidan, och Ukrainas välbeväpnade nazister, å andra sidan; och hittills är den ultimata frågan, USA: s president Obama, som har krävt samarbete både från Ukrainas nazister och från EU, för att hans ukrainska utspel mot Ryssland skall fungera, men som nu alltså har blivit sittande på staketet mellan dessa två sidor. John Kerry går med EU om han repar sig efter cykelture(?); Victoria Nuland går med nazisterna. Men Obama själv har ännu inte spelat ut sin hand.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram