Att tänka på smitta kan smitta

2015-06-22

Carl Norbergs foto.

Några anledningar - eller annan orsak till ingenting vid det senaste slutligen avgörande sista absolut avgörande - mötet om Grekland, var en reaktion på det hela i saken med Grekland eller någonting vad som helst annat, och de förestående möjliga förgreningarna - spridningseffekterna. Vi får nu därför också höra (med nästan varje nästa ny i rotation av ministrar eller fondförvaltare på TV eller radio) att effekterna på Sverige av något som gäller Greklandsrelaterade händelser, skulle vara nära noll för "Vi är bara inte så utsatta." Naturligtvis!

Låt oss se: Elfenbenstornet på Brunkebergåsen - gement kallad Riskbanken, den håller ju uppe marknadens förtroende, eller en del andra kanske inte alltid heller så smickrande tillmälen - har begränsad exponering antar vi, för det har vi nämligen hört. Vi menar blott, de bara förhandlar ju trots allt bara direkt med "några" europeiska banker som de som är noterade på den eftertraktade "primary dealer" listan. Men om det förloras på denna gunga den så kallade "smarta publiken" så ringer de väl bara några andra som råkar vara de exakt samma största bankerna i hela Europa! Med sannolika derivatexponeringar av oräkneliga biljoner inte bara €Uros, utan gud - som är allt - och vet vad. För det är ju själva finessen med att ha centralbanker isolerade mot folket av ett lager med banker emellan.

Ja, vi antar att de har rätt. Inget att se här inte. Flytta längs linjen, tack för att ni kom med! Det är absolut inte som så att våra banker eller marknader kan ha sammanblandningen i exponering av handelsderivat, valutaswappar, eller nåt sånt som vi givetvis bara gissar på .... Vad kan möjligen gå fel nu i detta ?!

Men som alltid - enligt Anglozionistdirektiven, när det blir allvar måste man..... - i en bransch som bygger på förtroende?

Snacka om invecklade, meningslösa - inte alls - logiska kedjor. Och vi blir kallade "idioter" om / när vi vägrar att acceptera sådana dumheter som faktiskt gällande rimlig beskrivning av verkligheten!

Så nu gissar vi att huvudfrågan kvarstår: Hur någon Elfenbenstornsprognostikator eller Anglozionistpaladin, skall kunna trovärdiggöra alla dessa ologiska kretsar? Alltså att upprätthålla illusionerna som trovärdig beskrivning av verkligheten.

Enkelt - det gör de inte. De agerar precis som om de inte vet eller att det kommer inte att ske. Eller, bara fortsätter att agera som om vi är för dumma för att svara upp med förståelse.

Detta är självgodhet, idioti, och mycket mer - allt är vänt upp och ned i ljuset av verkligheten, detta kan alltfler nu se, alltfler människor känner sig ensamma, ensamma i folkmassan och sakta en efter en så har de nu börjat att tänka efter.

God morgon

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram