Så vad säger Vladimir själv om saken?

2015-06-20

Den främsta orsaken till krisen i Ukraina var västvärldens stöd för anti-konstitutionell kupp och inte Ryssland, sade president Vladimir Putin på fredagen när svarade på frågor vid en plenarsession i S: t Petersburg International Economic Forum.

"Vi är bevisligen inte grundorsaken till den kris som pågår i Ukraina", sade han. "De borde inte ha stött en statsfientlig och antikonstitutionell kupp, det väpnade maktövertagandet som så småningom antände en tuff konfrontation och de facto ett inbördeskrig i landet."

Försvinnandet av den bipolära världen och upplösningen av Sovjetunionen kastade USA och dess västliga partners in i ett tillstånd av eufori av något slag - i stället för att bygga upp goda grannrelationer, började de utforska nya territorier. Dels började Nato dess expansion österut.

"Förmodligen kan en del av våra partners ha fått en illusion av att när ett globalt centrum som Sovjetunionen som hade funnits i efterkrigstidens världsordning och nu var borta, dök det upp ett vakuum som var till för att fyllas snabbt," sade han.
"Jag tror faktiskt att det är en felaktig metod för att lösa problemet".

Vladimir Putin answered questions at a plenary session of the St Petersburg International Economic Forum
TASS.RU

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram