Det kan bara sluta på ett sätt

2015-06-08

Premiärminister Alexis Tsipras höll ett telefonsamtal med Rysslands president Vladimir Putin vid 13:00 på fredagen, där han informerade honom om utvecklingen när det gäller dödläget som har utvecklats med Greklands fordringsägare och frågor som rör Tsipras "kommande besök i S: t Petersburg senare i juni, liksom samarbetet mellan de två länderna inom ekonomi och energisektorerna.

Putin uttryckte sitt stöd till Grekland och försäkrade Tsipras att Ryssland kommer att vara från Greklands sida på vad den behöver. Flytten visar att Putin har full förståelse för Greklands beslut att inte betala fredagens delbetalning på 300 miljoner euro för IMF. Det rapporteras att de fyra kommande betalningar till IMF kommer att göras senast den 30 juni (eller kommer att slås samman till en betalning). Han kommenterade karakteristiskt att "människor står över siffror".

När det gäller Greklands deltagande i BRICS utvecklingsbank, eller IMF: s rival, sade Putin att han är angelägen om att träffa Tsipras den 18 juni när banken håller sitt forum i S: t Petersburg.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram