Den Grekiska tragedin

2015-04-30

17106751019_b5b449740d_b

Så i ljuset av den allt värre insolvenssituationen så önskar Grekerna enligt uppgift att situationen skall förvärras, vi är dock inte helt övertygade om det riktiga i den tolkningen - uttryckta uppgifterna?

Premiärminister Alexis Tsipras tre månader gamla regeringen är under ökat tryck på hemmaplan och utomlands för att nå en överenskommelse med EU och IMF långivare att avvärja en nationell konkurs. En ny undersökning visar över tre fjärdedelar av grekerna känner att Aten måste nå en uppgörelse till varje pris för att få stanna i eurosamarbetet.

Ett förstorat team av grekiska förhandlare berodda med att träffa representanter för den så kallade Bryssel gruppen av långivare kommer att diskutera vilka reformer Grekland skall förvandlas till lagstiftning för ett snabbt utbyte mot stöd. Aten säger att det behöver nytt stöd innan en 750.000.000 € betalning till IMF förfaller den 12 maj.

Vi tar oss väl för pannan och suckar så länge...

http://www.reuters.com/…/us-eurozone-greece-idUSKBN0NL0X320…

Vill du fortsätta läsa texter av Carl Norberg?

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram