Till förvåning för allt färre

2015-04-29

Carl Norbergs foto.

Så i ljuset av en havererande Japansk detaljhandel [ - 9,7% ] så kan vi då konstatera är få eller inga saker är så bra opinionsbildningsmässigt som röken och speglarna ifrån elfenbenstornen.

Så otroligt många egentligen normalt intelligenta människor tror, säger och gör sanslöst dumma saker. När en så stor – tillräcklig – del av befolkningen beter sig på så vis, så ruttnar samhället, nationen som fungerande organisation från insidan och får ge vika för yttre påverkande krafter. Det är tyvärr helt oundvikligt att den som sår vind får skörda storm.

Jag har därför inte sällan, ja jag vet att kan låta lite underligt, sökt efter det enklaste men ändå bästa sättet att förklara vad jag ser som en systematiskt medveten minskning av varje aspekt av den uppsåtligt redan initialt korrumperade statens, värnande om individen, då särskilt genom dess politiska system och offentliga förvaltning. Läs igen och tänk efter.

Följdriktigt så innebär detta att en stor del av individerna i samhället, oavsett utbildning, ekonomisk status eller politisk åskådning ovillkorligen måste lida av grava vanföreställningar. Denna situation av närmast total villfarelse skapar oförstående och förnekelse om enormt viktiga och fullkomligt centrala ämnen och frågor för individen och för samhället. Som till osökt exempel vad pengar är för någonting, vilken inneboende funktion som pengar har och vilka konsekvenser som denna funktion för med sig för individer och samhällen, alltså ett naturligtvis fullkomligt oväntat exempel från min sida.

De utbredda vanföreställningarna kring detta av mig numera rätt väl påtalade, a.k.a söndertjatade exempel, spelar nu som bekant en totalt avgörande och allt mer tydlig roll för utvecklingen, i allt från individperspektivet till utvecklingen på den numera ganska färgglada geopolitiska scenen.

Det är ” Vi människor som individer ” som inte organiserar oss och samverkar till förmån för vårt eget gemensammas bästa. Snarare agerar vi nästan alltid på ett oupplyst sätt som gynnar bara oss själva och vår närmaste familj. Även om det så bara gäller endast under en kort tidsperiod, och den blir faktiskt nu uppenbart allt kortare, som precis till nästa lön. För i slutändan litar vi på välviljan hos den politiske befälhavaren / eliten att fortsätta att skära, tärna och fördela kakan på samma sätt som tidigare. Om vi bara klarar ekonomin denna månad, så kommer ljuset i tunneln.

Vi har låtit oss luras att tro att det verkligen finns en större god och till oss välvilligt inställd agenda och att våra herrar verkligen kommer att komma överens om att våra krav på mer, inte mindre, bara för att vi är fria medborgare med oförytterliga – okränkbara – rättigheter.

Förledda som vi var ( är ), så såg vi aldrig djupt nog för att inse att systemet var en fars och en illusion från början, åtminstone ur ränteslavperspektivet. Vi har inte fått mycket av något verkligt och betydande av värde i utbyte mot vårt arbete sedan slutet av 1800-talet då vi flockades till städerna och gjorde vårt arbete billigare genom att samla allt på ett ställe. Jag finner det mer än smått ironiskt att ” Vi människor ” har blivit moderna trälar med ett själsliv som vi byter bort mot vårt arbete för att få vara satta i skuld.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram