Clintonizterna

2015-04-29

hitlary2

"Vad spelar det för roll?" Ja, det kan man ju fråga sig och svaret kan ju kanske förvåna någon, dock varken Orakelhunden eller den gamle generalen. Inte heller en del andra i läsarkretsen vars beundran för familjen Clinton är försiktigt sagt lite återhållen, men som noterats här vid flera tillfällen på senare tid, finns det, överallt i världen utom i Sverige, alltfler nya frågor kring bidrag till välgörande ändamål till Clinton Foundation. Framför allt visade en Reutersundersökning att Clintonfamiljens välgörenhetsorganisationer kan ha lidit vad vi kallade en så kallad " Geithnerskt knäpp " efter professor Liedner - när man misslyckades med att rapportera tiotals miljoner i bidrag från utländska regeringar i sin deklaration. Stiftelsen kommer nu omredovisa fem år till ett värde av avkastningen på detta och har inte uteslutit möjligheten att man kan behöva ändra avkastningen och gå tillbaka cirka 15 år.

Detta föranledde tillförordnade VD:n Maura Pally att fatta pennan till ett långt blogginlägg där hon förklarar " misstaget "och försöker att övertyga allmänheten om att Clinton Foundation tar särskild omsorg för att skydda sig mot" intressekonflikter "sedan Hillary började sin kampanj för The White Hand....ooops House. Pally noterar också att liknande åtgärder vidtogs när Clinton var statssekreterare, som vi konstaterade, välgörenhet i form av accepterade donationer från liken i Kuwait, Qatar och Oman kom medan hon var landets toppdiplomat.

Nu finns det nya frågor och dokument som IBTimes antyder gör att det även kan finnas ett samband mellan en $ 200.000 betalning till Bill Clinton av Goldman Sachs under 2011, och bankens ansträngningar att utöva påtryckningar på utrikesdepartementet före lagstiftning som involverar Export-Import Banken som var inställd på att ge ett lån som skulle hamna i att finansiera köpet av miljontals dollar i värden för flygplan från ett företag delägt av Goldman. Här är mer:

http://www.ibtimes.com/goldman-paid-bill-clinton-200000-spe…

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram