Likviditetsfrossa

2015-03-30

Och i ljuset av att ha ansökt om medlemskap i AIIB - banken kommer därför följande inte precis som en överraskning gällande att tvingas konvertera om sin valuta till någonting mer resursvärdebaserat än drömbaserad digitalkonfetti.

Hittills, världens nedstigning i den fala NIRP - skymningen av drömbaserad digitalkonfettavaluta som var en funktion av att ovillkorligt misslyckas med penningpolitiken runt om i världen, efterhand som centralbank efter desperat centralbank genomfört negativ och ännu mer negativ (i fallet Danmark ungefär fyra gånger snabb följd) kulissbildande räntesänkningar i hopp om att framställa sparande så oöverkomligt för konsumenterna att de inte skulle tycka sig ha något annat val än att spendera frukterna av sitt arbete, eller ännu bättre, ta enorma lån som de aldrig skulle kunna betala tillbaka. För trots alls så skapas ju pengarna i de enskilda bankerna och inte i centralbanker. Dock sade ingen att det bara var centralbanker som kan vara bödlar för världens sparare - människor - konsumtionsenheter: regeringar är fullt kapabla för detta också. Såsom Australiens.

Enligt Australiens ABC News , den "ser federala regeringen satt att införa en skatt på bankmedel i maj budgeten." Tänka sig, bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken

Ironiskt nog var tanken på en bankmedel skatt torgförd av Labor 2013 och kritiserades då av Tony Abbott, alltså på den tiden. Mycket har förändrats på två år, dock inte Tony Abbotts moral och därför som ABC rapporterar, så har biträdande Finans - Shamanen Josh Frydenberg indikerat ett meddelande på att den nya skatten skulle kunna göras innan budgeten.

Ergo: Australien och Danmark har ett valutafinansiellt läge som är lite svajigt just nu och vi gissar att Danske Bank kan bli ett äventyr för det Svenska RIX-systemet.

http://www.abc.net.au/…/federal-government-set-to-i…/6355662

The Federal Government looks set to introduce a tax on bank deposits in the May...
ABC.NET.AU

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram