Vådan av att leva i illusioner

2015-02-24

KWN-Roberts-VIII-2232015

Mosebacke Analys - Katten björn slår ett slag mot fabler och sagor - hunden Viking uttrycker att - det är still på den där katten!

Kalle Anka och dom tre knattarna Knatte, Fnatte och Tjatte är en saga. Noah och hans tre söner Sem, Ham och Japhet är en annan saga. Det finns inga vetenskapliga bevis för vare sig Kalle Anka och hans tre brorsöner Knatte,Fnatte och Tjatte eller Noah och hans Ark med hans tre söner Sem,Ham och Japhet, någonsin har existerat.

Inte ett spår faktiskt! Vare sig Sem-iter (Sems fysiska avkomma) eller Knatt-iter eller Fnatt-iter (Knatte eller Fnattes fysiska avkomma) existerar. Hela begreppet Sem-it är falskt. Att hävda att Semiter finns utan Sem är som att hävda att Malmö-iter finns utan Malmös bevisade existens. Anti-materia är inte möjlig utan materia, anti-Sem-it-ism är inte möjlig utan Sem (eller lika trolig som Knatte och Fnatte-ism). /Björn

Från hunden Viking kommer ett inpass - jag undrar hur det egentligen går till när de bevisar att religion existerar på annat vis än som rena villfarelser i förhållande till naturlagarna?

Ja du svarar jag - den svårigheten kan ju kanske möjligen bero på att själva grundtesen för argumentet om gud bygger på att det inte går att motbevisa guds existens, man kan ju aldrig så noga veta med semantiska lekar som att gud är allt och allt är ett och med detta sagt att människa aldrig kan bli mer än en del av helheten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram