Bedräglige Draghis skyldigheter

2015-01-30

Tillbaka i tiden under 2012, så lovade Bedräglige Draghi att "göra allt som krävs" för att hålla euron intakt.

Många analytiker tolkade detta uttalande i bokstavlig mening. Men de gjorde "lite" felaktiga antaganden.

Draghi är villig att ...

1) Konfiskera tillgångar genom att sänka räntan till negativt territorium.

2) Reglera genom tillsynsmyndigheter för att konfiskera bankkonton till "bail-in" banker.

3) Muntligt ingripa varje gång som möjligt förutsatt att det skjuter räntorna på EU nationers statsobligationer lägre.

4) Köpa EU statsobligationer, trots att detta tydligt kränker Maastrichtfördraget (fördraget som bildade euroområdet).

Men vad Draghi INTE är villig att göra är avskriva NÅGON EU nations suveräna skulder.

Varför är det så här? När allt kommer omkring, alla vet att hela problemet för euroområdet är för mycket skuld. Och med tanke på att alla hans ansträngningar att blåsa denna skuld bort har misslyckats kapitalt, är en skuld som begränsas det enda verkliga alternativet kvar.

För att inte nämna detta, så skulle en skuldavskrivning faktiskt minska hävstångseffekten i systemet och tillåta euroområdet för att återgå till tillväxt. Men förtroendet för det enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet skulle vara för alltid förbrukat

Draghi kommer inte att låta detta hända eftersom han, liksom alla centralbanker i världen, dessutom är oroade över en sak: obligationsbubblan .

Globalt är obligationsbubblan $ 100 000 000 000 000 i storlek. Och statsobligationer (de som EU inte vill omstrukturera eller skria av) används som seniora säkerheter som backstopp de stora eurobankernas derivatportföljer.

Med andra ord, det 12 000 000 000 000 € i insamlade EU nationers statspapper, är backstopp för över € 100 000 000 000 000 i derivatavslut i bankernas balansräkningar.

Således NÅGON som helst skuldsanering i EU skulle nästan omedelbart spränga de stora eurobankerna, eftersom vi här pratar om tiotals biljoner euro "värda" avslut med krav på tilläggssäkerheter / nya säkerheter.

Detta gäller särskilt eftersom vi inte pratar om bara en nation som skall omstrukturera sin skuld. Alla i PIIGS skulle vara uppe för skuldsanering, även så småningom Frankrike.

Vid den tidpunkten, imploderar hela EU: s banksystem och Mario Draghi befinner sig i arbetslöshetskön.
Vi kan se denna tanke i EU: s näst räddningspaket för Grekland. Om vi läser mellan raderna, är det uppenbart vad som egentligen hände och vad som verkligen betydde något för ECB under de grekiska räddningsaktionerna.

Kom ihåg:

1) Innan den andra grekiska räddningsaktionen, bytte ECB ut alla sina grekiska statsobligationer till nya obligationer som inte skulle ta en skuldavskrivning - med Engelsk rätt.

2) Ungefär 80% av bailout pengarna gick till EU- banker som var grekiska obligationsinnehavare, inte den grekiska ekonomin.

När ECB bytte ut sina grekiska obligationer til nya obligationer som inte skulle ta en avskrivning under andra grekiska räddningspaketet, så såg ECB till att de grekiska obligationerna på sin balansräkning förblev oberörbara och som ett resultat fortfarande kunde stå som så hög grad av säkerhet för de banker som hade lånat ut dem till ECB.

Så ECB tillät effektivt de banker som hade dumpat grekiska statsobligationer på sin balansräkning att undvika att ta en förlust ... och inte behöva ställa ut nya säkerheter för sina tradingportföljer.

Vilket leder oss till den andra frågan som omger det andra grekiska räddningspaketet: det faktum att 80% av pengarna gick till EU-banker som var grekiska obligationsinnehavare i stället för den grekiska ekonomin.

Här igen, frågan var om att ge pengar till bankerna som använde grekiska obligationer som säkerhet, för att försäkra att de hade tillräckligt med kapital till hands.

Aktualiserat detta tillsammans, det är klart att den grekiska situationen faktiskt hade något att göra med att hjälpa Grekland. Glöm Greklands skuldfrågor, eller protester, eller ens de politiska beslut ... den verkliga historien var att räddningsaktionerna var alltigenom en försäkring om att EU bankerna som använde grekiska obligationer som säkerhet hölls hela på hela taget utan risk för att haverera.

Det är också därför ECB inte vill att Grekland skall skriva av sin skuld idag: att göra så skulle börja spränga derivatmarknaden vilket till slut leder till en kollaps av de stora EU-bankerna (de banker Draghi har försökt att stötta upp på bekostnad av greker och andra européer).

Draghi kommer att göra "allt som krävs" förutsatt att det inte skadar de stora bankerna. Tyvärr för honom, har han inte längre något val.

Tillbaka i tiden under 2012, så lovade Bedräglige Draghi att "göra allt som krävs" för att hålla euron intakt.

Många analytiker tolkade detta uttalande i bokstavlig mening. Men de gjorde "lite" felaktiga antaganden.

Draghi är villig att ...

1) Konfiskera tillgångar genom att sänka räntan till negativt territorium.

2) Reglera genom tillsynsmyndigheter för att konfiskera bankkonton till "bail-in" banker.

3) Muntligt ingripa varje gång som möjligt förutsatt att det skjuter räntorna på EU nationers statsobligationer lägre.

4) Köpa EU statsobligationer, trots att detta tydligt kränker Maastrichtfördraget (fördraget som bildade euroområdet).

Men vad Draghi INTE är villig att göra är avskriva NÅGON EU nations suveräna skulder.

Varför är det så här? När allt kommer omkring, alla vet att hela problemet för euroområdet är för mycket skuld. Och med tanke på att alla hans ansträngningar att blåsa denna skuld bort har misslyckats kapitalt, är en skuld som begränsas det enda verkliga alternativet kvar.

För att inte nämna detta, så skulle en skuldavskrivning faktiskt minska hävstångseffekten i systemet och tillåta euroområdet för att återgå till tillväxt. Men förtroendet för det enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet skulle vara för alltid förbrukat

Draghi kommer inte att låta detta hända eftersom han, liksom alla centralbanker i världen, dessutom är oroade över en sak: obligationsbubblan .

Globalt är obligationsbubblan $ 100 000 000 000 000 i storlek. Och statsobligationer (de som EU inte vill omstrukturera eller skria av) används som seniora säkerheter som backstopp de stora eurobankernas derivatportföljer.

Med andra ord, det 12 000 000 000 000 € i insamlade EU nationers statspapper, är backstopp för över € 100 000 000 000 000 i derivatavslut i bankernas balansräkningar.

Således NÅGON som helst skuldsanering i EU skulle nästan omedelbart spränga de stora eurobankerna, eftersom vi här pratar om tiotals biljoner euro "värda" avslut med krav på tilläggssäkerheter / nya säkerheter.

Detta gäller särskilt eftersom vi inte pratar om bara en nation som skall omstrukturera sin skuld. Alla i PIIGS skulle vara uppe för skuldsanering, även så småningom Frankrike.

Vid den tidpunkten, imploderar hela EU: s banksystem och Mario Draghi befinner sig i arbetslöshetskön.

Vi kan se denna tanke i EU: s näst räddningspaket för Grekland. Om vi läser mellan raderna, är det uppenbart vad som egentligen hände och vad som verkligen betydde något för ECB under de grekiska räddningsaktionerna.

Kom ihåg:

1) Innan den andra grekiska räddningsaktionen, bytte ECB ut alla sina grekiska statsobligationer till nya obligationer som inte skulle ta en skuldavskrivning - med Engelsk rätt.

2) Ungefär 80% av bailout pengarna gick till EU- banker som var grekiska obligationsinnehavare, inte den grekiska ekonomin.

När ECB bytte ut sina grekiska obligationer til nya obligationer som inte skulle ta en avskrivning under andra grekiska räddningspaketet, så såg ECB till att de grekiska obligationerna på sin balansräkning förblev oberörbara och som ett resultat fortfarande kunde stå som så hög grad av säkerhet för de banker som hade lånat ut dem till ECB.

Så ECB tillät effektivt de banker som hade dumpat grekiska statsobligationer på sin balansräkning att undvika att ta en förlust ... och inte behöva ställa ut nya säkerheter för sina tradingportföljer.

Vilket leder oss till den andra frågan som omger det andra grekiska räddningspaketet: det faktum att 80% av pengarna gick till EU-banker som var grekiska obligationsinnehavare i stället för den grekiska ekonomin.

Här igen, frågan var om att ge pengar till bankerna som använde grekiska obligationer som säkerhet, för att försäkra att de hade tillräckligt med kapital till hands.

Aktualiserat detta tillsammans, det är klart att den grekiska situationen faktiskt hade något att göra med att hjälpa Grekland. Glöm Greklands skuldfrågor, eller protester, eller ens de politiska beslut ... den verkliga historien var att räddningsaktionerna var alltigenom en försäkring om att EU bankerna som använde grekiska obligationer som säkerhet hölls hela på hela taget utan risk för att haverera.

Det är också därför ECB inte vill att Grekland skall skriva av sin skuld idag: att göra så skulle börja spränga derivatmarknaden vilket till slut leder till en kollaps av de stora EU-bankerna (de banker Draghi har försökt att stötta upp på bekostnad av greker och andra européer).

Draghi kommer att göra "allt som krävs" förutsatt att det inte skadar de stora bankerna. Tyvärr för honom, har han inte längre något val.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram