Vem bär vad i vilken hand

2015-01-22

Protektionism har förvärvat ett riktigt dåligt rykte, som om det är naturlig ondska att försöka skydda sitt samhälle från att rensas av ekonomiska idéer och system som det har inget försvar mot, eller för att se till att det kan generera och ge sina egna grunder i alla lägen. Men det är bara propaganda För att kunna hjälpa andra så måste vi kunna hjälpa oss själva.

Om våra samhällen inte är konstruerade och tillverkade för att försörja sig själva, kommer de inte att sluta med något annat val än att gå i krig med varandra. I samma anda, om våra samhällen inte har stränga lagar på plats som garanterar att vi inte kan och inte kommer att förstöra naturresurser i landet vi bor i så kommer också detta leda till att vi kommer hamna så att vi går i krig med varandra och andra.

Nu skulle det vara frestande, även verka logiskt, att samråda med de människor som konstruerade och byggde modellen för systemet. Vem, trots allt, inte bara kan göra anspråk på att vara de enda som kan fastställa den brutna formen, utan som också har ockuperat alla maktpositioner som har något att säga till om i processen. Men det är mindre uppenbart än det kan verka. Eftersom, märk väl, systemet är brutet. De byggde en bristfällig modell. Eller snarare, byggde de en som fungerar för dem, för vissa, men inte för resten av oss.

Det finns sammankomster och festligheter som pågår i Davos. Endast några uppmanas komma: de rika, mäktiga och deras domstolsgycklare. De som gynnades mest av den trasiga modellen. De är minst benägna att fixa det, det kommer de inte ens erkänna för det bryter sönder mer. Det fungerar alldeles utmärkt för dem. Människorna i Davos tror bara på en modell, den av ständigt ökande centralisering och globalisering, eftersom det är den modell som fick dem dit där de är.

http://www.theautomaticearth.com/the-only-road-out-of-davos/

Unknown Charleston, SC, after bombardment. Ruins of Cathedral of St John and St Finbar 1865 After 6+ (BIG +) years of deepening poverty and rising stock markets, of creative accounting, of QE and ultralow interest rates, of extend and pretend and...
THEAUTOMATICEARTH.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram