Att bygga broar genom tanken

2015-01-11

Tara-Dragan-Todorovic-Clean-1038x576

Kom ihåg, livet är egentligen till grunden ett verb. Gör detta verb så meningsfullt, glädjefyllt och utvecklande som du kan i förhållande till dina perspektiv. Och då där i den punkten, så ser du vad det är som begränsar dig, det är dina perspektiv. Livet kommer alltid att ha sin sorg och skrämmande ögonblick; men dessa kan och kommer kompenseras med så mycket glädje som möjligt. Så det handlar om att utveckla sina perspektiv för att utveckla sig som människa.

Att skapa en personlig livsgrund baserad på dessa få utgångssteg kommer sannolikt att bli en av de mest utmanande uppgifter som du någonsin kunde ange för dig själv, uppgifter nästan omöjliga att uppnå utan en hel del av betydande svårigheter och känslomässiga uppoffringar - men väl värt ansträngningen och de krav som de ställer. Noga räknat så är detta det enda som kommer visa ha något verkligt värde vid dagens slut.

Visdom föds ur den helade smärtans källa liksom styrka växer ur träning. Ingen som kommer från en livstid av konditionering under institutionella Lögner av passiviserande modernitet, kan räkna med att enkelt kliva in i dessa sätt att tänka och leva. Den kognitiva formaterings syfte som psykosocial ingenjörskonst betraktad, är faktiskt enkelt uttryckt bara att passivisera bort den egna viljan till förbättrad emotionell självförståelse hos människor. Att göra människor till lätthanterliga kontrollerbara enheter och följaktligen med ett så begränsat individuellt spann på sitt känsloliv som det bara är möjligt. Men varje individ kan enskilt arbeta med dessa grundläggande ståndpunkter, steg för steg, internt och externt, tills en fungerande form av övergång till detta nya sätt att vara presenterar sig som både livskraftig och fungerande.

Det viktigaste för varje person att göra, dock, är att ge sig själv nåden att gå vidare med detta nya liv försiktigt - med aktiv eftertanke. Det kommer att bli svårt nog att göra, även med extra stöd av nya icke-fysiska allierade och assistenter. Inte öka bördan genom att pressa sig själv utanför gränserna för mycket så att man faller för hårt, lika fullt som att detta ändå alltid alltså är precis vad som gör att man kan njuta av processen av stor förändring som man kommer att röra sig genom. Att lära sig falla men att inte falla så hårt att man skadar sig för mycket.

Crossing-Over-Clean

Den hårda verkligheten är en förändring i tänkandet och agerandet som jag tror kanske kan ta generationer att uppnå, men det kan också gå mycket snabbt vid känslomässig dramatik. Så om inte nu, när? Och om inte med oss, med vem? Det finns bara nu. Vår upplevelse av tid relaterar till våra känslorörelser, så av en eller annan anledning kommer förändringen nu.

Vi måste bryta med vårt mönster tillsammans och enskilt. Vi kan bara uppleva våra känslor enskilt så vi kan inte ålägga andra ansvar för hur vi själva upplever dessa känslor. Det enda vi någonsin möjligen kan och därför alltid måste göra, är att försöka förstå grunderna till våra egna känslor bättre - emotionell självförståelse. Den ende någon kan påverka är sig själv och vi är alla en del av alltet.

Om du inte kan njuta av denna stund, detta ögonblick, gör då en ärlig självrannsakan om exakt varför exakt som du inte kan njuta av detta ögonblick.
Kan du inte bli lycklig nu så kan du aldrig bli lycklig, Men lycka är också en upplevelse av känslor och alltså någonting som ovillkorligen rör sig över tiden, vilket reser krav på dynamik och resan kan bara göras ensam tillsammans med andra som också reser ensamma. Står du stilla så springer alltså inte bara utvecklingen ifrån dig.

arosoljogger-326x159

Det finns många, många samhällsstrukturer att utforska i denna strävan och det är inte syftet med denna text att undersöka alla möjliga former av gemenskap som möjligen kan följas. Men det faktum att det finns samhällsstrukturer baserade på berättelser som skapar individer nästan oberoende av samhället bör vara tillräckligt för att ge hopp till någon som vill vara en del av en sådan gemenskap. Det är någonting som är fundamentalt fel med detta nuvarande samhälles grundläggande funktion och det allmänna medvetandet om närvaron av detta funktionsmässiga fel växer för varje minut som passerar, så förändringen kommer nu, även om det inte rent specifikt alltid kan definieras vad exakt det är som utgör den felande länken, ringen. Det gäller dock att alla behövs om helheten skall bli starkare.

Personlig tillväxt - ökad emotionell självförståelse, till skillnad från en del annan sorts tillväxt, är inte fientligt verkande mot tillväxten och kraften hos människor, den utgör själva förutsättningen. I själva verket går alltså tillväxt för individen - emotionell självförståelse - och gruppen hand i hand. Det faktum att vår moderna gruppmentalitet är ägnad - skapad genom social ingenjörskonst - att begränsa den enskilde säger mycket om vårt aktuella grupptänkande och varför dessa etablerade psykologiska funktioner existerar som dolda kontrollmekanismer. Vi hålls materialistiskt kollektivistiska för att hindras från att bli intellektuellt be - friade och därmed också bli mer svårkontrollerade. Våra nuvarande gruppstrukturer är utformade för att genom rädsla skapa individuella förlamande beroenden, att inte stödja enskild suveränitet eller äkta gruppsammanhållning grundad på synkronicitet och vilja till ökad emotionell självförståelse.

Det som slavägare älskar mest är som bekant slavar som håller sig själva.

Denna dynamik mellan personlig suveränitet och tillväxten av gruppen kan verka som en motsägelse - men det är alltså bara för att vi inte har något som kontrast till denna typ av sociala strukturella funktion utom de patologiska lögner som nu låtsas vara socialt "normalt" i våra personliga världar. Men egentligen kan vem som helst mycket enkelt förstå att blir någon starkare i gruppen så blir gruppen starkare men för att gruppen skall bli starkare så måste individerna bli starkare.

Detta är den enskilt största orsaken. Men för att skapa gemenskap så gäller att varje deltagare som individ betraktad växer i sin egen suveränitet och personlig makt - ökar sin emotionella självförståelse och kan vidare utforska nya, annorlunda och bättre samhällsberättelser för sin egen sociala grupp.

De uppsåtliga lögnerna i dagens parodiska samhällsbeskrivning måste ersättas med sanningar alltid mer baserade på verkligheten - och det är upp till var och en av oss som förbinder oss att växa som individer att lära sig att ansluta vår tillväxt till andra och dela den i våra egna samhällen. Människor är sociala djur som behöver social gruppering och därför emotionell självförståelse såväl som förståelse för gruppdynamik. Denna naturliga tendens har utnyttjats av psykopater som saknar naturligt ledarskap, för att skapa de egennyttigt syftande Lögner som passerar förbi som våra sociala berättelser nu. Vi måste på allvar nu börja skriva om dessa berättelser.

AVT

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram