Hänger gärna med grabbarna

2014-12-20

images (10)

Williiam R. White är före detta chefs ekonom på BIS - mer känt som Bullshit Information Service - alltså då bortsett ifrån att man aldrig någonsin skall lita på någon som har en titel eller någon annan förstärkningsanordning i anslutning till sitt namn för att öka trovärdigheten, så många andra anledningar kan det ju nämligen inte finnas till detta. Hur som helst så är klurige Wille nu i full färd med att bete sig som en 15 årig gnölmödis, när han uttrycker följande i sina enfaldiga försök till urskuldande:

"Systemet är farligt förankrat . Det är varje man för sig själv . Och vi vet inte vad de långsiktiga konsekvenserna av detta kommer att bli. Och om länderna får allvarliga problem, tänker på ryssarna just nu, så finns det ingen i centrum av systemet som har ansvaret för att tillhandahålla likviditet till människor som desperat behöver det."

Inpass - vi noterar torrt att Willes uppfattning är att bankernas motiv till kreditbildning främst är människors behov av betalningsmedel och vi inser naturligtvis att Wille är etta på den bollen, men att han spelar ett annat spel. Vi tänker för övrig mest på att FX - marknaden är den snabbast reagerande marknaden, och där har redan kapitalrörelserestriktionerna börjat i de perifera tillväxtländerna, och att sedan kommer obligationsmarknaderna, och där har dumpningen av mindre säkra fordringar - obligationer - redan början, så att ATH på alla börser nu skulle beskriva en kommande framgångssaga, kan vi nog betrakta som rena BIS - fakta. Så vidare:

" Om vi har ett antal små länder eller ett stort land som får problem, så är de resurser som Internationella valutafonden har för att hantera detta, mycket begränsade. Tanken om att alla länder agerar i sina egna individuella intressen, att du bara låta växelkursen flyta och hela systemet kommer att bli bra: Är en farlig illusion " .

Vi förstår att Wille är lite stressad, vi menar blott, vem skulle inte vara det i hans läge med vetskapen om att utsikterna för ett framtvingat socialt ansvarstagande arbete som pianotrådspännare, förmodligen aldrig har varit större?

422821_397326780332947_1947333854_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram