Minsky moment

2014-12-07

Mångtaliga är de tillfällen då den enskilda nyttomaximeringens stjärna har berörts på denna tidslinje och med avseende på repetitionens roll som kunskapens moder för för etableringen av mönster i hjärnbarkarna - minnet - till vidare användning för processer, så tar vi då en ytterligare påminnelse om tingens ordning, vartill det kan läggas att Rosnefts produktionskostnad per fat på $ 4 knappast talar till den Anglozionistiska petrodollarhegemonins fromma fördel ur ett fortsättningsperspektiv.

"EU: s marknader går upp på grund av USA: s jobbsiffror + förväntningen att Draghi kommer att lansera en bred QE - insats i januari. Men amerikanska jobb är långt mindre soliga än vad som möter ögat vid första anblicken, och Bundesbank kommer inte helt plötsligt göra en 180º ifråga om ECB:s stimulansalternativ.

Ergo: en hel del europeiska investerare är predestinerade till att förlora en massa pengar.

Någon som märker hur tyst Angela Merkel har blivit om QE debatten? Det beror på att hon inte vill bli fångad med byxdressen nere fast i ett förlorande hörn. Även om Bundesbank skulle ge efter för Draghi, och chanserna för detta är nära noll, så skulle det finnas flera rättsfall i Tyskland mot detta beslut, och chanserna är små att spendera spendera - öka öka skulderna sidan skulle vinna dem alla. Det är den sortens kvicksand en sittande ledare som Merkel vill undvika till varje pris."

Så även om vi som tjatar om detta börjar låta alltmer lika så beror detta faktiskt i sak på att vi också formulerar problemet alltmer på samma sätt.

http://www.theautomaticearth.com/jobs-shale-debt-and-minsky/

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram