Fotspår av ego

2014-12-05

Stone-Footprint-Clean

Personlig utveckling och ökad emotionell självförståelse handlar om att ta två steg framåt och ibland ett välbehövligt steg eller två tillbaka - eftertanke. Djävulen bor i detaljerna, i vårt ständigt närvarande ego och förnekandet av att detta förvärras inom vårt " jag ". Vi kan inte rusa längs livets väg, vår egen utveckling måste få ta tid.

Om det finns en sak som jag försöker alltid att komma ihåg, så är det följande. Jag är inte mitt ego och mitt ego får inte vara jag - mitt ego är min egen brist. Denna röst, är berättaren vi hör i huvudet på oss själva oss, som så lätt blir vårt ego utan att vi ser detta själva. När vi inser denna universella sanning, att vi alltid måste sträva efter att förbättra oss själva som människor, att alltid aktivt motverka vårt ego, så kan vi börja ta några extra steg framåt innan det oundvikliga steget tillbaka. Framsteg, inte perfektion till ordningen för dagen, för vägen är evig, resan och målet.

Vi gör oss själva en fruktansvärd otjänst om vi inte har detta i åtanke när vi introduceras till en annan synvinkel eller ny slutsats. Det sista vi borde göra för oss själva är att avvisa (nästan) allt eftersom vi inte gillar något känslomässigt utan att verkligen pröva detta så bra vi kan - verkligen försöka. I verkligheten, när vi ändå gör det, så aktiverar vi en redan implanterad tankekontroll - kognitiv formatering, vars yttersta mål att hålla oss snävt begränsade inom kropp och själ och definitivt i avsaknad av relevant ny information eller en annan förnyad synvinkel, vidgade perspektiv.

Ibland de största lärdomarna vi någonsin kan åstadkomma, är att dessa kommer från processen av det egna ifrågasättandet av sig själv, snarare än de slutsatser som dragits. Faktum är att jag är förvånad över hur ofta jag faktiskt håller inte med
" svar " från någon annan, men ändå har lärt sig så mycket från det tänkande och den nya logiska bana som presenteras antingen av författaren eller som utnyttjas av mig själv i själva prövningen. Även när jag inte hittar något värde i presentationen eller slutsatsen, så finns det finns tillfällen då jag fortfarande tycker att det är väldigt nyttigt att se saker i skarp relief till halsstarrigt tänkande rationaliseras och presenteras som riktigt. Ibland är de bästa lärdomarna från att riktigt skruva ner saker i detaljer och ibland är det att kallt bevittna någon annan som gör fel mitt framför våra ögon.

Vi kan bara lita på den som ifrågasätter allt och som litar på ingen, oss själva.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram