Att verka utan att synas

2014-11-19

10556854573_321e768fe7_b

Idag finns det förresten riktigt goda utsikter för att det blir en fin dag, med bra intellektuellt väder. Dagen är därför också den tid då det finns goda utsikter för stora insikter, det tankemässiga klimatet styrs till stora delar av de intryck som vi påverkas av genom våra sinnen.

Visserligen så är det också vissa geopolitiska störmoment i vardande för den ekonomiska fortsättningen på det innevarande ekonomiska systemet inom regleringsbanken med sin maktstruktur, men det finns ju egentligen bara dåliga kläder och har man bäddat illa så känns sängkläderna ofta lite obekväma.

Att samhället utvecklas med ledning av det enskilt verkande materiellt nyttomaximerande syftet hos individer med makt, är en lika urgammal som vansinnig strukturell funktion för samhället, som därför återkommande havererar när den går till excesser, alltså att den av befolkningen upplevs som orättmätig eller skadlig. Så när en tillräcklig medvetenhet har etablerats genom det allmänna tankesättet, för att en förändring skall var mer rationellt betingad än status quo, då sker en förändring.

När bankirmakten kan koncentrera rikedom i händerna på sig själva, så har den genom historien kastrerat regeringar, vänt medierna till lydhundar och tjänare, skadat rättsväsendet och domstolarna och urholkat offentliga institutioner, inklusive universiteten, för att rättfärdiga sin plundring och girighet. Det har hänt förr om än kanske inte till denna nuvarande omfattning. Men varje gång med samma resultat över tiden.

Dagens bankirväsende har skapat groteska finansiella mekanismer, från ockerräntor på lån skapade ur ingenting till legaliserade bokföringsbrott, för att kasta mänskligheten i förlamande former av skuldsättning i vad som är historiens största pyramidspel. Bankirmakten stjäl svindlande summor av offentliga medel och statsobligationer, många av dessa är så giftiga att bankirerna lastar över dessa varje månad till centralbankerna i utbyte mot skuldsättning av det allmänna, på bekostnad av den allmänna välfärden över tiden, givetvis. En mot oändligheten ovillkorligt växande skuldsättning, vilken aggregerar en alltmer obetalbar räntekostnad, ifall någon nu skulle ha missat den detaljen.

När samhället skall finansiera offentliga projekt så extraherar bankirmakten miljarder genom räntor. Allt måste bara blir värre, vi lever i kulisserna av de hyperboliska Köpmännen från Nordens Venedig 2. 014.

Men bankirmakten bakom megabanker eller värdepappersföretag som Goldman Sachs är inte, i någon strikt mening, kapitalister. De gör inte pengar från produktionsmedlen, de kapitaliserar inte primärt på produktionsmedlens funktion, de gör pengar ur ingenting, som de sedan profiterar på genom olika finansiella mekanismer till men för alla människor och samhällen. Vem som har skapat och sått den polariserande idén om kapitalism kontra kommunism, är bara alltför uppenbart. Cui bono. Men sår man vind så skördar man storm, förr eller senare.

Bankirmakten skapar rök och speglar i form av opinionsbildande kulisser, de ignorerar eller skriver om lagarna skenbart för att skydda sig från de utsatta av deras kraftfulla – att stjäla från alla metodik, en accelererande stöld som sker till förmån för bankernas aktieägare, vilka är de själva.

De är parasiter på samhällskroppen. De livnär till och med bort själva kadavret av den socialt havererande industrikapitalismen. De producerar ingenting. De gör ingenting. De manipulerar bara pengar – verktyget för handel med varor och tjänster i samhället. Spekulation var under större delen av människans historia ett brott. Spekulanter hängdes.

Vi måste ta tillbaka kontrollen över vår ekonomi och vårt politiska system, vi måste införa ekonomisk demokrati baserad på en upplyst medveten befolkning. Upplysning till vidare ledning och upplysning till en ökad allmän medvetandetillväxt. Nu är den tiden här, även om det kan komma några regnskurar till kvällen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram