Tro eller kunna se ljuset i sig själv

2014-11-13

487724_10150906235627864_1780570453_n

Den sista och slutliga omgången - a.k.a slutet på slutet av den kris som började sluta år 2008 kommer att inträffa när tron är borta för varmluftsproduktionscentralerna, med sina elfenbenstorn - mer kända som centralbankerna.

Hela rallyt i aktier efter 2009 har berott på att centralbanker har intervenerat på ett eller annat sätt för att skapa förtroende - beroende på olika konstitutionella nationella befogenheter. Vare sig detta är genom att sänka räntan - vilket helt saknar mekaniskt funktionell betydelse i Sverige, trycka pengar, köpa obligationer, eller lova att göra mer eller mindre / mening:verbala interventioner, så har centralbankerna och andra gjort allt de har kunnat kan för att driva aktiepriserna högre. Allt bygger på det religiösa mänskliga tillstånd som kallas tro, ingenting bygger på mekaniskt betingad fundamenta.

Som ett resultat av detta, i dag är mer än 90% av marknadspriset byggt på grundval av investerarnas uppfattningar om vad centralbankerna kommer att göra som monetära finansiella interventioner ... alltså inte betingade av ekonomisk fundamenta. Till exempel, om dåliga ekonomiska data träffar marknadsradarn, tenderar marknaden nu att få förtroende för framtiden eftersom investerarna alltmer tror att detta kommer att leda till att centralbankerna behöva stimulera marknaden med mer pengar.

Återigen, den främsta drivkraften för priserna på aktier är inte längre ekonomiska fundamenta, utan finansiella monetära interventioner - förtroendeskapande åtgärder - hos en marknad bestående av människor som inte förstår hur detta systems inneboende funktion och karaktär fungerar mekaniskt.

Det finns försiktigt sagt många problem med detta, inte minst vad som utgörs av det faktum att vi nu vet att Centralbanksschamanerna öppet kommer att ljuga - a.k.a använda bankprosa - om den mekaniska funktionsmässiga innebörden av vad de gör, exempelvis när de upprätthåller - prisstabilitet - finansiell stabilitet, mer känt som att rädda värdet på innehållet - skuldfordringarna - i de privata bankernas balansräkningar.

Tänk exempelvis på den senaste tidens avslöjanden angående ECB: s ordförande Mario Draghis påstående om att han kommer att göra "allt som krävs" för att hålla samman EU.

Här kommer nu alltså den tidigare Anglozionistiske statskassören, Timothy F. Geithner, och anger öppet att Mario Draghi hade "ingen plan", och helt enkelt bara bluffade när han påstod, "vi ska göra allt som krävs." Egentligen utan anledning att kommentera, men Draghi har ju faktiskt inte gjort någonting alls, vilket därför lite välvilligt kan tyckas vara exakt vad som krävs och är möjligt i hans föreställningsvärld.

Draghi var alltså inte bara vilseledande (han hade inte en plan); Han var faktiskt falsk i den meningen att ECB rent faktiskt inte heller kunde "göra vad som krävdes." De marknadsinterventioner som politik han talade om att skapa, är faktiskt olagliga baserat på EU: s lagstiftning. Han kunde inte göra något då och han kan inte göra något nu. Ja, naturligtvis utom att svänga sig med vidlyftig bankprosa, för att skapa förtroende.

Och ändå, har EU: s aktiekurser mobiliserat hårt mot stratosfäriska nivåer, och samtidigt har EU: s avkastning på statsobligationer fallit, och världen har förkunnat att EU: s kris är "över" ... allt detta baserat på denna flagranta lögn om lyckan med att få vara satt i skuld institutionaliserat som system.

20140626_Sub

Historiskt höga aktiekurser, historiskt höga huspriser, historiskt hög skuldsättning historiskt höga bankvinster och historiskt snabbt växande deflation . stagnation i den organiska ekonomin. Allt färre blir allt rikare genom att allt fler blir allt fattigare.

Om någon till äventyrs tror att Draghi är på något sätt unik i detta sammanhang bland Centralbankschamanerna, tänk om igen. Nyligen ökade Bank of Japans Överstepräst Haruhiko Kuroda Bank of Japans QE-program, inte för att detta på minsta vis skulle gynna Japans ekonomi, utan eftersom det skulle göra hans kollegers prognoser bättre matchande sin egen. Att upprätthålla förtroendet för marknaden, inte att påverka ekonomiska fundamenta. One ring of banks to rule them all, one ring of banks to find them. One ring of banks to bring them all and in the darkness bind them.

Enkelt, människor som är tänkta att hålla ihop det finansiella systemet tillsammans - under BIS koordinerande regi, har ertappats med att öppet ljuga och spendera pengar bara för att passa deras egna egon - enskild nytta som är systemets drivkraft. Konsekvenserna av detta har ännu inte känts som rubbningar i det allmänna medvetandet. Men fröna till nästa kris, alltså ett bristande förtroende - har redan såtts i och med dessa uppenbarelser och tro mig när jag postulerar att medvetandet växer lavinartat.

Nästa gång grejor i form av fekalier träffar fläkten, blir alltså när människor drar hjärnans omslutande kranium ur den egna stolgången, Då kommer inte världen att vara så benägen att lita på Åsa Nisseligans proklamationer? Kommer vi då att fortsätta att tro dessa människor är allsmäktiga? Eller kommer deras falska löften åstadkomma någonting?

Vi ska strax ta reda på det.


se ljuset i sig själv

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram