Inte bara Petro - dollarschenko

2014-09-21

petrodollar war eye

Det är ingen hemlighet att Ryssland har fått nog av de Anglozionisiiska Petrodollarfasonerna, och mot bakgrund av pågående västerländska sanktioner - som fortfarande enligt fler människors uppfattning inte är så mycket mer än en reaktion på händelserna i Ukraina, vilka i sin tur egentligen bara är ett försök att stoppa den ryska revolutionen mot status quo för Petrodollarhegemonin, vilka krossar Ukrainas ekonomi, innan farten nu ökar och allt fler länder ansluter sig till Moskva - som ständigt tänker på hur man kan dumpa dollarn som bytesmedel så fort som möjligt.

Problemet är att när det gäller att slå tillbaka mot väst, så har Ryssland - kort för att förklara ett embargo mot USD betalningar för sina varor - liten kontroll över vilken valuta dess västra handelspartners kommer att betala med, så istället fokuserar Kreml på sina netto exporterande kamrater, a.k.a BRICS, med vilka som bekant, Ryssland hade lanserat en "bank" som alternativ till IMF när det kommer till backspärrar och bailout medel, en som undviker tillit till SDR, USD, och den västra sympatin.

Det är samma BRICS att Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev förklarade, bör genomföra transaktioner i nationella valutor, förbi prissättning med den amerikanska dollarn , och tillade att "vi lätt kan göra ömsesidiga betalningar direkt" och mekanismen bör vara till fördel för båda sidor av transaktioner.

Och om det inte var klart vid det här laget, är ganska mycket klart att Ryssland svänger bort från väst och mot Kina. Medvedev: "vårt samarbete med Kina är av strategisk betydelse. Vi har stora, lysande politiska kontakter, vi har goda ekonomiska relationer. [Kina] är vår strategiska partner, och vi är intresserade av att expandera volymen av samarbetet. Vi är inte rädda för att samarbeta, eftersom vi är övertygade om att detta är ett lika, vänligt och ömsesidigt fördelaktigt samarbete på alla områden. "

Samtidigt om eskalerande västerländska spänningar, uttrycker nu Medvevev att sanktionerna har skapat en dålig situation för ryska banker på finansmarknaderna, med alla källor till likviditet frysta. "Vi ser detta som en meningslöst och fult beslut mot Ryssland, men vi ska klara oss. " Betyder detta då att Kina kommer att gå in för att tillhandahålla de nödvändiga valutareserver när Ryssland minimerar sin USD exponering? Kanske, men inte helt: Medvedev gjorde tillägget att "Asien och andra marknader" osannolikt fullt ut " kan kompensera för fryst EU-finansiering." Eller mer exakt, vi vill inte vara ovänner men vi bryr oss inte om vi blir det, för vi vet vem som äger det stora problemet då.

Medvevev sade också att Ryssland passerade en liknande kontraktion under 2008-2009 och kan hantera situationen med centralbank - resurser...., vi antar att den nya centralbankirens Rothschildankytning är annorlunda, och tillade att Europa är fortfarande en viktig marknad för Ryssland, om EU-medlemmar " inte fattar helt absurda beslut för att pressa ut oss från denna marknad, kommer vi att stanna där, det är intressant för oss. "

Så medan Medvedev nu är "bra polis", så är det Rysslands finansminister Anton Siluanov som är utsedd "dålig polis", och som rapporteras uttrycka att nu, överväger Ryssland att diversifiera sin skuldportfölj från länder som har infört sanktioner mot Moskva och in i statspapper från sina partners i BRICSA.

På ett tal i ett årligt investeringsforum i Sochi, uttryckte Mr Siluanov att finansdepartementet vill diversifiera sin placeringskorg, och söker högre avkastning utan alltför mycket risker. Han sade att departementet kommer att överväga att köpa papper utgivna av Brasilien, Indien, Kina och Sydafrika, vilka alltså tillsammans med Ryssland är kända som BRICS-länderna.

"[Vi vill] gå bort från att investera i statspapper i de länder som beslutar om påföljder mot oss, sade "Mr Siluanov och tillade att omviktningen skulle genomföras "gradvis". Han ville inte närmare in på när de första inköpen av Bricspapper kan ske.

Men vid slutet av dagen, eller vid vägs ände, så är det inte vad Ryssland gör, utan vad de andra BRICSA - kamraterna och amerikanska statspappersinnehavare gör som spelar den avgörande rollen. Därför att även om Moskva kan vara i besittning av drygt $ 114.500.000.000 i amerikanska statspapper, så består innehavet hos Kina, Brasilien och Indiens andel bland dessa värdehandlingar av några blyga $ 1 600 000 000 000, alltså i amerikanska statspapper, mer känt som "hävstång" i varje enskilt betydande mening av det ordet, eller ett belopp som inte ens Fed kan hantera på kort varsel utan att skicka en massiv chockvåg genom de globala kapitalmarknaderna. Audit the Fed anyone...

petrodollar scam

Med andra ord, medan USA pressar Ryssland hårt måste man vara alltmer noga med att inte driva detta för hårt, och i processen starta något som leder till en BRICSA - obligations lavin, som mycket väl kan vara ett möjligt endgame när världen tvingas till övergången från den amerikanska dollarn som reservvaluta under de kommande åren, månaderna eller....dagarna, timmarna eller minuterna.

Kommer aldrig att hända sade visst den svenska lilla hunden på Gotland?

Med tanke på att ingen mindre än Obamas egen tidigare ekonomiske chefsrådgivare, Jared Bernstein, förespråkar att släppa USD som global reservvaluta, skulle vi vara försiktiga med att använda ordet "aldrig" i detta specifika fall ...

Och ja, vi är alldeles för många nu som vet grunderna till varför den Anglozionistiska bankhegemonin måste ställa an konflikter för att fördröja sitt eget oundvikliga haveri.

petrodollar war tanks

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram