Friheter

2014-09-19

15269341715_385141e6a0_b

Det gäller här i Sverige såväl som på andra aktuella platser./ C

Av Marcus Ljungren
Hur tar man friheten ifrån en befolkning?

"Det bästa sättet att ta kontroll över en befolkning, för att fullständigt kunna dominera denna, är att ta lite av deras friheter i taget. Man tar deras frihet med en tusendels steg i taget, och rättigheterna med helt omärkbara reduktioner. På det sättet märker befolkningen inte att deras frihet och rättigheter har försvunnit, förrän man är förbi den punkt, då det är för sent att göra något åt saken" //Adolf Hitler

Låt se, har våra fri och rättigheter successivt begränsats? Finns där saker som borde oroa oss?

1. Vi har idag lagar som tillåter staten att övervaka oss, FRA, Ipred. Att lagar som dessa alltid missbrukas av regeringar är ju ingen hemlighet, tror du verkligen det är någon skillnad i Sverige?

2. Offentlighetsprincipen är satt ur spel vid förhandlingar med EU. Vår regering kan numera förhandla med EU utan någon som helst insyn, räkna med att det såklart på sikt kommer bli normen, om det inte redan är så.

3. Sverige har idag särlagstiftning. "Hets mot folkgrupp". Jag vet egentligen inte vad som upprör mig mest... Det faktum att folk inte har vett nog att behandla varandra med respekt, och behöver lagar för att tvinga fram önskvärt beteende, eller att inte fler ser hur lagar som dessa hjälper till med polariseringen.

4. Nya lagar och förordningar om kameraövervakning. Det har helt enkelt blivit lättare att sätta upp kameror utan tillstånd. Kommer säkert inte heller missbrukas.

5. Det skall bli lättare att väcka åtal för förtal. Man måste ju skydda PK ryttarna, och våra politiker när dessa trampar i skiten och bevisningen inte är tillräcklig. Från nästa år får man helt enkelt passa sig för hur man lägger sina ord.

6. TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership, är ju fortfarande inte lag, men var så säker, det kommer den att bli. Detta "frihandelsavtal" som innebär att inte bara mat som genomgått kemiska processer kommer bli vanligt i våra butiker, utan dessutom ger detta företag rätten att stämma staten, (oss) om dessa anser sig ha lidit ekonomisk skada för investeringar som inte fallit bra ut. Bolagsfascism i sin renaste form alltså.

7. Sist men inte minst vill jag även nämna Carl Bildts nya uppdrag att se över internet, för som han sa, det är viktigt med ett fritt sådant. Om han menade detta, återstår ju att se... Men jag skulle inte råda er till att hoppas för mycket.

Jag skulle kunna fortsätta men ni förstår säkert. Var för sig så är ju dessa lagar kanske inte så mycket att höja på ögonbrynen för... Men i vilken riktning vi är på väg måste man nästan vara blind för att inte se.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram