När problemet med skuld är - skuld

2014-08-24

Domino_oops

Så med avseende på vädret och att G - 20 nu lanserar att lösningen på överskuldsättningsproblemet är - ja du anade det reflexmässigt - mer skuld!

Skulle någon vilja satsa något på hur lång tid det tar innan biljoner i bankstöd "mystiskt" befinns ha finansierat kåkstadsutvecklingen i Shanghai, för att driva S & P 500 till det nya all time high, och naturligtvis, inköp av en gyllene kommod eller två i olika Anglozionistiska banker? Hur kan detta eventuellt misslyckas ...

Det har gått sex år sedan Lehman gick i konkurs över en natt, med den fantastiska upplevelsen för obligationsinnehavare som tvingades till ett nytt pris på Lehmanobligationer 80-8 (se diagram nedan) på en millisekund, vilket lanserade den världens värsta depressionen sedan 1930-talet, som med senare artiga tillstånd av vissa 10000000000000 $ i centralbanksbaserade likviditetsinjektioner - skulder, har delats upp i flera mer tilltalande poster för offentlig konsumtion mot "lågkonjunkturer", varav Europa är på väg att ge efter för den tredje i följd, så även om tills vidare centralbankerna har lyckats eller inte lyckats bryta konjunkturcykeln, så har de ju säkert fördröjt - förvärrat - det oundvikliga, uppkomsten av nästa stora nedgång i inte enbart den amerikanska ekonomin,världens ekonomiska motor.

Så paradoxalt nog, i stället för att dra nytta av denna stillhet i volatilitet och relativt ekonomisk lugn, och göra det finansiella systemet mer stabilt - a.k.a. reformera den fundamentala totala dysfunktion som ett enskilt kontrollerat kreditbaserat system innebär för vilket samhälle som helst, så har alla så kallade förordningar som gjorts överallt, varit läpparnas bekännelse till de underliggande problemen, med hopp om att när nästa kris kommer så skall centralbankerna kunna skjuta upp det oundvikliga ännu en gång genom att kasta otaliga mängder av skattebetalarnas, eller någon annans pengar - skuldsedlar - på problemet med skuldsedlar.

Under tiden har de största bankerna blivit så stora - eftersom storleken bygger på innehavet av skuldsedlar - att fel på en JPM eller Deutsche Bank, och deras hundratals ziljoner i fiktiva bruttoderivat, skulle leda till den största finansiella och ekonomiska katastrof som någonsin bevittnats och som skulle göra att 2008 års tilldragelse verkar som ett kärt minne av ekonomisk eufori.

För om en sak är säker, när bankens skulder är en annan banks tillgångar, så är det att ett sådant arrangemang helt enkelt skriker efter en systemkris för att bevisa för alla hur dum den här idén var från början.

Och en annan viss sak: den enda enheten på kroken när denna briljanta plan rasar samman som ett korthus när den andra banken i dominospelet med några biljoner i "tillgångar" kollapsar, kommer att vara samma som alltid: skattebetalarna. Men den här gången kommer det totala belopp som överlämnas till de bankirer som styr centralbankerna och drar i trådarna till nästa borgensåtagande, att bli så mycket större, eller X gånger insatsen för de matematiskt benägna.

Lehman repricing_0

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram