warriorcop2

Då en demokrati blir till skendemokrati blir också skendemokratin snart öppen diktatur. Detta såvida ingen gör halt på vägen dit.

En sådan samhällsförvandling sker som tur är inte över en dag. Det betyder att den går att stoppa.

Men också just därför att det inte sker från den ena dagen till den andra, så kommer den långsamma omställningen att lura en del. Liksom många människor inte frågar någon efter vägen eller erkänner att de förlorat sin orientering förrän det att de irrat bort sig fullständigt så kommer människor inte att förstå, att erkänna eller att inse samhällsutvecklingens slutgiltiga mål förrän dess att den lett dit att den irrat bort alla tänkbara undanflykter och resonemang som kan förklara försvinnandet av privatliv, välfärd, yttrandefrihet och ersatt dem med massövervakning, tvångslagar och undantagstillstånd.

Det finns många samhällsförändringar – justeringar – som är nämnvärda i just denna upplysande orientering. Men för att hålla oss till dagsfärska händelser så kommer demonstrationerna i Ferguson, den omfattande polisinsatsen där och andra händelser som utlösts efter dödsskjutningen av Michael Brown att vara utgångspunkt för just detta inlägg.

För att övergå från demokratur – en diktatur maskerad som demokrati – till öppen diktatur krävs det en del förarbete och justeringar av de strukturer som kommer att skydda den öppna diktaturen. De vitala fundamenten som skall hålla den pyramidala hierarkin intakt måste helt enkelt förstärkas om strukturen i sin helhet hårdnar.

I botten av denna struktur står du själv. Människan. Individen.

Det är du som utgör samhällsgrunden då utan dig – en av många byggstenar som ger stöd åt andra – maktstrukturen kollapsar.

Då människan blir individ tillhör han inte längre mobben. Individen är inte brukbar som ett viljelöst verktyg. Individen är inte en exploativ vara. Individen leds inte sitt eget aktiva deltagande och kritiska tänkande. Individen kan varken befallas eller beordras. Och därför blir också individen farlig för alla former av etablissemang – religioner, stater, folkmassor, traditioner och  politiska partier. För individen byter inte ägare. Ingen annan människa kan äga en individ.

germanpolice
19:e maj 2014, Occupy Frankfurt-demonstrationen i bild: Ett exempel på när en av de mänskliga byggstenarna blir till individer – för vid dagens slut är du till sist inte din uniform, ditt arbete eller din inkomst. Innanför skinnet och bakom pannbenet är alla något annat. Här tyska poliser som tagit av sig sina hjälmar och deltar i demonstrationen.


Ferguson och Michael Brown:

Utanför ett bostadskomplex, tidigt på eftermiddagen den 9:e augusti i år, sköts den obeväpnade Michael Brown till döden utav en poliskonstapel i staden Ferguson, drygt 20 minuters bilresa norr om St. Louis, Missouri. 18 år gamla Mike, som just gått ur Normandy High School och under sommaren besökte sin farmor Desuirea Harris, gick med vännen Dorian Johnson på en gata då en polis stannade för att läxa upp de båda. Efter en verbal konfrontation väljer polisen att skjuta Mike, som sedan (trots att han vänt sig om, håller båda händerna i luften och faller till marken) blir skjuten med ytterligare flera skott. Yngligen dör, två dagar senare skulle han börja på college.


Under hela året 2012 avlossade tysk polis 85 skott. Amerikansk polis sköt samma år 90 skott i en tonåring. Är USA ett föregångsexempel och värdigt som KRAV-märkt exportland av taktik inom den polisiära och militära verksamhet? För Sverige och många NATO-länder tycks den det. Är det då en slump att antalet dödsskjutningar under polisingripanden i Sverige ökat de senare åren? Kanske inte. Kanske är det en trend som vi kommer att få se mer utav…

militariseringen
”Rise of the warrior cop”, ”Blurring the line between police officer and soldier”, ”Militarized SWAT teams treat citizens as an enemy”, ”The terrifying result of the militarization of police”, ”Protesters at SWAT gunpoint”, ”Ferguson looks so much like Iraq”, ”Local police get outfitted for war” och så vidare. Artiklarna är många och trots att nyheterna väller in från både The Wall Street Journal, Al-Jazeera, Business Insider, Russia Today, Time Magazine, CNN och många andra så är debatten trots allt häpnansväckande tyst. I förhållande till andra debatter.

general
I bild: General Charles Krulak.

Redan för mer än ett halvt sekel sedan målade man med böcker som ”Union Now” upp planerna för framtiden. I denna plan rymdes NATO liksom idén av en världsregering styrd av en hybrid av militär och polis. Någon militärt kunnig kanske känner igen uttrycket ”Three block war” som beskriven av amerikanska marinkårsgeneralen Charles Krulak: Soldater skall tränas för att kunna hantera fullskaligt krig, fredsbevarande insatser och humanitära insatser allt med ett kvarters mellanrum (eskalera och deskalera).

Inom denna tanke ryms även planen att avskaffa polismannen och soldaten då inom en världscivilisation inga mellanstatliga konflikter kan existera (Förtryck och statliga övergrepp är dock en annan sak och detta har skett vid åtskilliga tidigare tillfällen)…

Sakteligen införs dock detta också i Sverige då Sverige liksom USA är en del utav världen. Men det blir tämligen oklart när försvarsminister Karin Enström uttrycker sig och Affärsliv blott skriver ”Militärt stöd till polis kan behövas varje månad”.

Mer tydligt uttryckte sig istället nuvarande Demokrati- och EU-minister Birgitta Ohlsson i sin debattartikel ”Avskaffa Sverige!” där hon skrev: ”Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.

vidare -> http://elendhil.wordpress.com/2014/08/18/ett-av-manga-felsteg-som-leder-samhallet-pa-vagen-till-forfall/