Sol, vind och vatten

2014-08-17

images (6)

Saliga äro de saktmodiga, ty de skola besitta jorden eller saliga äro de som hungra och törsta efter rättfärdighet, ty de skola bliva mättade. Sätten att beskriva samma tema, utifrån insikten om att det orättfärdiga draget grundat på bristande emotionell självförståelse hos människan som existens, har varierat över tiden.

Försök därför att föreställa Dig en liten ström av vatten som finner sin väg genom svår terräng .., anpassande sig i svängar och konturer utan ansträngning, att gå runt hinder istället för att försöka bryta ner dem med våld, fylla i alla luckor försiktigt, långsamt, obevekligt ... som i " medvetande " om att det egentligen inte finns några verkliga hinder oavsett vem eller vad som spelar upp eller lägger fram en tillsynes fullständigt överväldigande front av motstånd, men som därmed också egentligen inte kan erbjuda något verkligt motstånd ... för vattnet når alltid sitt mål att röra sig ... – tid är rörelse - oavsett om vattnet är i havet, en flod, en sjö eller i dess milda avdunstning och vidare kondensensering till moln, som kommer att starta resan igen .... en lugn resa, en enkel resa och om vi vill, en lycklig resa ... i samklang med naturens rytm - våra naturlagar. Allt jämnar ut sig med tiden, sade farmor, varför då frågade jag? Hon svarade med ett litet leende att det tar vi tids nog.

Är då denna analogi bra nog för oss människor som försöker arbeta oss ur detta tillstånd av allvarligt motstridiga uppfattningar som vi befinner oss i? Jag tror att den är det! Hittills så har vi gjort ett ganska bra jobb med att identifiera våra fiender, motverkande krafter eller åtminstone så har vi en mer rättvisande bild av hur de fungerar, vad som är deras mål för att få oss att göra precis vad de vill – Det som kallas kognitiv formatering för att nå det resultat som de vill ha av oss. Men deras egen emotionella oförmåga dömer också dem själva samtidigt till att inte kunna bedöma vilken väg som vattnet kommer att ta eftersom de varken kan bedöma oss eller världen till fullo, de är alltså bara människor och inte gudar, med detta sagt alltså hur vi känslomässigt kommer att utvecklas och reagera i förhållande till sig själva. Det kan det aldrig veta helt och jag garanterar att de har gjort sina bästa beslut i förhållande till sina egna syften.

Det är ett avgörande första steg. Låt oss hålla vattnet i åtanke .. Låt oss hålla mötesgående saker av egentlig icke motståndskaraktär i åtanke - vad som har kognitivt konditionerats fram ur – i - oss själva ... Låt oss inte göra vad som vi har programmerats till att göra .. !! Låt oss inte falla i fällan igen .. !! Låt oss istället vädja till våra logiska – rationella - känslor för uppriktig rättfärdighet och rädda vår energi, den som vi vet att vi alla har inom oss, och vägledas av denna tanke - låt oss förneka dem deras näring, låt oss svälta ut dem här i detta .. !! Sprid ljus och låt rörelsen av växande medvetenhet öka, sår man vind så skördar man storm.

Vi får absolut inte samarbete med deras skitsnack! BS - fras NO 1 "Det nuvarande systemet behövs och har skänkt oss välstånd!"

Såvitt jag förstår saken så hade inte så många / allt färre lidit mycket av en jämnare resurs fördelning….

Priset vi betalar för "tillhörighet" i detta spektakel överväger helt och absolut den "påstådda" nytta som det ger oss ... det gör oss bara till slavar, alltså se bara på hur resursfördelningsutvecklingen ser ut, där alltfler måste bli allt fattigare för att allt färre måste bli allt rikare och där det ju på en ändlig planet faktiskt på lång sikt alltså inte spelar någon som helst roll om alla hittills eller fortfarande har fått det bättre, om skillnaderna i fördelning ökar - som det ju rent faktiskt och mekaniskt måste göra med detta system, allt landar till slut på ett och samma ställe... men nog om det!

Det finns starka drivkrafter i oss som de använder för att driva oss till att bete sig våldsamt och hänsynslöst ... och kända underliggande mycket goda skäl till detta för sig själva:
Systemet behöver den energi som springer ur våld, rädsla, lidande, ångest, smärta etc. som drivkraft. Vad som håller oss irrationella. Systemet lever på – av – ur - DET .. ! Det är idag den perfekta miljön - klimatet..., och låt oss därför inte heller lura oss själva för en enda sekund; varenda en av oss har kapacitet och förmåga att, vid en given tidpunkt, och om så behövs, "eliminera oppositionen av systemet" med alla medel vi hittar ..., vår egen individuella historia av erövring, bedrägeri, intolerans och moraliska mord kan vittna om detta....

Det verkar ju faktiskt närmast som att vi egentligen var tänkta från början att ha denna kapacitet, för att kunna ge våra herrar med sina originella "må bra idéer" en match! Titta bara på vårt beteende genom hela vår historia och fram till denna dag och det verkar mycket svårt att inte åtminstone överväga sannolikheten för att hypotesen är sann. För trots allt, vem har levt totalt rättfärdigt mot detta av våra herrar skapade gudomliga system? Svaret är ingen alls inte ens de själva. Systemet är lika ofullkomligt som att en enskild människa är gud.

Återigen, detta är något som vi måste reda ut om vi någonsin uppnå en nivå på samvete – rättfärdig strävan - som tillåter oss att utvecklas som människor, att utvecklas i harmoni med våra naturliga förutsättningar. Hittills har vårt beteende alltid främst härmat deras – maktens paladiner, för att inte säga nästan perfekt ..., samma metoder, samma hänsynslöshet, samma brist på ”medkänsla” – grundat på emotionell självförståelse, samma längtan efter makt och kontroll, samma till nytta för mig själv och inte för andra ... ingen vacker bild! Historiens dom över människors intellektuella lättja är idag mycket tydlig och den blir ”tyvärr” alltmer omöjlig att undvika.

Dessa och andra överväganden kommer bli högst relevanta och måste behandlas enligt kraven i sinom tid. Tills vidare bör det dock vara helt klart att vi är en art i fångenskap på en fängelseplanet, i tjänst hos några människor som tycker att de är mycket listiga men som genom hänsynslöshet utnämnt sig själva till överherrar, vilka därför på grund av vår egen motvilja till att betrakta oss själva för att öka vår självförståelse, också har givits övertag över oss, och de kommer minsann inte att ge upp sina surt förvärvade privilegier bara för att vi har avslöjat dem och nu är lite förbittrade över vårt upptäckta tillstånd. Att det har blivit lite dålig stämning i leden

"Den perfekta slaven är den som ignorerar sin träldom". Det är nästan alla av oss, inklusive de som tror att de är exklusiva, men som i själva verket inte är något annat än bara tjänare till sina herrar.

För minns detta: Det finns bara en sak som makten älskar mer än att hålla sig med slavar och det är slavar som håller sig själva. Saliga äro inte de som luggats flintskalliga för att vara renhåriga.

sunriseft

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram