Spelperspektiv

2014-08-04

14836827693_f2c8bc3350_h

Den Anglozionistiska agendan må vara aldrig så gammaldags, men den taktik som de använder kan -och måste - alltid tillämpas på en större och mer fruktansvärd skala, och de spelar därför alltid inom riket av känslor på den spelplan där människor är irrationella. Inte bara kommer de där att bedriva de allt mer hotfulla distraktioner som krävs för att ockupera uppmärksamheten hos allmänheten, de kommer också att försöka posera som ledstjärnor i mörkret som de själva har skapat. De kommer att gömma sig bakom breda generaliserade målgrupper för polarisering, tillverkade proxyföregångare, märkesvaror, sex, genuskampen färdigförpackat som i den mediala själens Mac Donalds butiker för kognitiv franchiseformatering i varje gathörn av människors kollektiva medvetande.

Terrorister, förrädare, politiker, sabotörer, eller oavsett vilken etnisk grupp som råkar vara mest bekväm just nu; den som är lättast att presentera som ett polariserande mål för skapa vår planerade illvilja kommer att hamna i blickfånget. Falska hotfulla fiender kommer att rullas ut till beskådande som en ändlös buffé av mardrömmar för att skapa irrationell känslostyrning.

Problemet nu för USA är att vapen inte kan skapa annat än fysiskt förtryck och att kreditsystemet inom petrodollarhegemonin BIS och IMF, har passerat skuldmättnadspunkten. Vapens förmåga att etablera förtroende har aldrig varit lägre och denna förmåga kommer i ljuset av verkligen att försvinna helt.

Detta innebär dock att petrodollarhegemonin måste expandera för motverka stagflationen inom sig för att inte stagflationen skall få för havererande effekter på ”exempelvis” den amerikanska ekonomin. Vilket stagflationen naturligtvis får ändå.

Det hela går nu därför ut på att ur det utrikespolitiska ekonomiska perspektivet betraktat, alltså vad som egentligen är – i verkligheten – ut på att förhindra sviterna av free-rideeffekten, vilket är ”vådan” av att vara världshandelsvaluta – i.e. skapa de kreditpengar som alla måste använda för sin handel med varor och tjänster.

Petrodollarhegemonin måste försöka se till att inflödet av dollarvaluta inte skall drabba USA lika hårt i form av finansiell inflation och att de finansiella inflationseffekterna istället fördelas ut över en allt större finansiell geografisk ekonomisk yta för dollarvalutan. Alltså att försöka ordna så att de finansiella marknaderna på andra platser än i USA inflateras av det ökande överutbudet av dollarvaluta, som uppstår när handeln i petrodollar minskar.

Verkligheten står för dörren, den knackar på och vill in. Den politiska adeln drömmer om forna tider. Det är lite som ett megaformat av TV – serien Hedebyborna skriven av Sven Delblanc, där industrialismens vinstmaximeringsbeteende ledde till en utveckling och rationalisering som skapade en urbanisering, vilken till sist dödade det lilla brukssamhällets möjligheter till försörjning för människorna och där slutligen Baronen dränker sig i den nyligen rensade ån, uppgiven över att det beteende som han sedan länge kände till som framgångsrikt, bara ledde honom till fel effekter och slutsatser i förhållande till den alltmer förändrade verkligheten.

Jag kan inte därför inte riktigt låta bli att undra över varför detta som nu syns helt öppet, förefaller att vara så svårt att förstå för så många?

Om handel är en förutsättning för att samhället skall fungera ekonomiskt och pengar är ett medel som måste finnas för att det skall vara praktiskt möjligt att bedriva effektiv handel, så blir ovillkorligen ett pris på pengar det som främst begränsar handeln, inte sant?

Om nu detta pris på pengar (ränta) styrs av enskilda intressen som vinstmaximerar, så sker detta på bekostnad av samhällets möjligheter till handel, inte sant?

Om sedan dessa pengar skapas genom att enskilda skulder monetariseras (alltså blir pengar) i form av krediter, till en kostnad av ränta, så blir det ovillkorligen så att den totala mängden ackumulerad räntekostnad i ekonomin växer mot oändligheten, till förmån för de som skapar dessa krediter på individer och samhällets bekostnad.

Detta lilla resonemang innehåller allt som behöver förstås för att inse vilken finansiell belägenhet som världen idag befinner sig i. Så utifrån detta så måste alltså följande ovillkorligen kunna sägas gälla.

När bankerna kontrollerar prissättningen på pengar, vilket alltså alla vet att de gör genom räntan på utlåningen, så borde det heller inte vara så svårt för många att kunna förstå vem som det också är som förlorar på att skulderna till bankerna inte återbetalas och vilka systemiska konsekvenser som detta kommer att medföra med avseende på kapitaltäckningskvotkraven på bankerna

Politikerna har nu att välja mellan att antingen främst stödja det finansiella systemets främsta nyttotagare och dess prästerskap och gå under tillsammans med dessa, eller att stödja de folk som har givit sitt dem förtroendet i form av mandat för att företräda samhället och ta smällen senare

Vad är det då för besinning som det finansiella prästerskapet ber om och vad är det som skall hända om inte skulderna betalas? Kommer husen att rasa och grödorna förtvina? Nej knappast. Eller kan det möjligen vara så att banksystemets makt kommer att ifrågasättas utifrån deras rätt att sätta ett pris på de pengar som samhället behöver för att kunna bedriva handel och ansvar för vad bankerna egentligen har ställt till med under det senaste århundradet....

Lone-Tree-of-Liberty-Clean

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram