Att ära sitt ord till sista bokstav

2014-08-04

Tal i Visby

Så den Anglozionistbaserade bankkabalen med sitt torn i Basel står nu inför sitt Waterloo när systemet går mot sitt ovillkorliga haveri.

Ett praktiskt sätt att tänka på tillgångsallokering i våra sinnen är att föreställa sig världen utan det nuvarande systemet för BIS drömbaserade digitalkonfettipengar och fundera över vad människor verkligen uppfattar som värde att använda i sitt dagliga liv. Sunt förnuft säger oss att livsmedel, energi, säkerhet, vatten och tak över huvudet skulle vara det mest önskade. Hur dessa saker är prissatta och med vilket bytesmedel, är sekundära frågor till att ombesörja att man har tillgång till dessa nödvändigheter. Men vi tror starkt (liksom BRICS-länderna) att på sikt kommer någonting annat att spela en stor roll i vad för monetära system som framträder ur askan av det nuvarande. Man kan bygga en diversifierad portfölj av nödvändigheter effektivt indexerade till dessa sunt förnuft teman.

Kognitivt formaterade ekonomer kan uppenbarligen inte förstå vad som är ”bättre”. De kan uppenbarligen bara förstå vad som är ”mer”. De har siffror. De kan räkna. De kan bedöma ”mer”. Men när det gäller ”bättre”, så har de tydligtvis ingen som helst aning. Så i sina, nu därför bortom alla tvivel bevisade, små sinnen, är mer bättre. Rational man är ett nationalekonomiskt fundamentalt begrepp, som glömde en liten detalj.

Detta är den bärande tanken som har drivit yrket ekonom … och mycket av världsekonomin … till absurditet. Under de senaste 50 åren, sågs mer som bättre, ingen var egentligen särskilt orolig för skillnaden. Fler bilar. Fler hus. Mer mat. Fler prylar. Vad var det i detta att inte gilla? Ingenting, men hur är det egentligen? Och varför då?

Jo det är ju faktiskt på det viset att, MEN...., kostnaden var ju redan sedan länge faktiskt mer skuld, så när det blir mer pengar som krediter så blir det mer skulder…och mer ackumulerad räntekostnad. Och när det 21: a århundradet började så hade skuldbördan genom räntekostnadstillväxten blivit så stor att systemet inte längre kunde gå vidare. Här är hur det fungerade, fram till av våren 2007:

Den kinesiska nationen och andra, gjorde mer grejor. Araberna, och andra, pumpade mer olja.

Banking-Elite-infograph

Den Anglozionistbaserade vinstmaximerande och centralbanksbaserade (BIS) Petrodollarhegemonin, skapade mer kredit åt människor som skuldsatte sig och använde pengarna för att köpa mer grejer. Tillväxten upplevdes ha oändliga möjligheter, the sky was the limit.

Exportörerna- som inte sällan var bankerna själva tog pengarna-krediterna och lånade dem till nationer och människor i cirkulerande flöden där krediterna omsattes.
Men räntan.... den skulle alltid till den enskilda vinstmaximerande bank som hade skapat pengarna.

I ett enskilt kontrollerat kreditbaserat system efter skuldmättnad så kan inte den ekonomiskt organiska tillväxten försörja den ackumulerade räntekostnadstillväxten som följer med den ökande cirkulerande kreditmängden. Krediterna börjar då istället röra sig emot sitt ursprung i allt snävare cirklar. Den organiska ekonomin börjar då att stagnera.

Inflation är när ekonomin blir överhettad: Detta är när en ekonomis förbrukningsvaror ( arbetskraft och råvaror ) är så efterfrågade på grund av ekonomisk tillväxt, alltså utbudet – tillgängligheten av pengar eller alltså en ovillkorligt expansiv kreditmiljö, att förbrukningsvaror stiger i pris. Detta kan alltså bara inträffa före skuldmättnad i ett kreditbaserat system. Detta tvingar då alla varor och tjänster att stiga i pris också, så att producenterna kan hålla jämna steg med kostnaderna. Detta är i huvudsak ett efterfrågestyrt fenomen vilket baseras på kravet som skapas av den kreditsystembaserade räntekostnadstillväxten.

Eftersom pengar – krediter i ett kreditbaserat system efter skuldmättnad både rör sig i allt snävare cirklar i förhållande till sitt ursprung och dessutom till en allt lägre hastighet, eftersom pengarna då till en växande större del går till att betala för tidigare skapade krediter, så kommer räntenivåerna att drivas mot noll samtidigt som kredittiderna går mot oändligheten.

Detta leder till att de pengar som ackumuleras som vinster, av de (bankerna) som skapar pengar, måste ta vägen någonstans och detta blir då med naturlagsmässighet den icke organiska ekonomiska miljön a.k.a. den finansiella sektorn, eftersom det bara är där som det finns möjlig finansiell avkastning. I den finansiella sektorn skapas då inflation. Aktier och börsen anyone..

Den oundvikliga utvecklingen av amerikanska skuldåterbetalningsförmågan i förhållande till skuldbelastningen, gör petrodollarsituationens utvecklingsriktning ovillkorlig, det internationella förtroendet för USA:s möjligheter att axla återbetalningsansvaret på sin egen valuta genom eget produktivt arbete, det förtroendet är helt enkelt borta. Brics anyone...

Det kreditbaserade systemet inom BIS och IMF skapar sedan länge stagflation, vilket är fullkomligt uppenbart i USA, vilket i sin tur gör att omvärlden alltmer inser att det växande amerikanska skuldberget som kallas för valuta, egentligen för länge sedan har gjort det som kallas för dollarn värdelös.

Dollarvalutan är lika kreditbaserad som allt annat i valutasammanhang inom BIS och IMF och har dessutom därför kunnat expanderas in absurdum till förmån för bankerna, genom att dollarn just har haft denna status som världshandelsvaluta. Vilket alltså innebär att alla andra nationer måste använda just denna dollarvaluta för sin egen handel inom olika varugrupper, vilket har skapat ett latent växande och stabiliserande efterfrågeöverskott på dollarvaluta så länge som den realekonomiska försörjningskraften har varit tillräcklig. Detta medan petrodollarhegemonin har suttit på rätten att skapa valutan.

Men nu ser alla att kejsaren är naken och att allt detta egentligen bara var ett bedrägeri alltigenom. Jag menar, varför skita ner sig med en massa slabbig olja när det räcker med att styra genom att ha ensamrätten på att skapa den valuta som oljan och andra råvaror måste handlas med, av ALLA.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram