En läsvärd maskinöversättning.

2014-08-03

Den-Bank-For-International-Settlements-i-natten-Photo-by-Wladyslaw

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Slope av hopp och skrevs av Bruno de Landevoisin: Idag koncentrerar jag mig tveksamt farkost på en listig konfidentiell kontinental institut beläget i Schweiz. Nämligen; den  Bank for International Settlements , annars känd som BIS. Ovan lysande foto är deras lyxiga högkvarter.

Tio gånger om året, en gång i månaden, utom i augusti och oktober, kommer en liten grupp av välklädda män i Basel, Schweiz. Redovisat eleganta natten väskor och snygga kort fall, de diskret checka in på Euler Hotel, mittemot järnvägsstationen. De kommer till denna lugna stad från platser som disparata som Tokyo, Paris, Brasilia, London och Washington, DC, för det ordinarie mötet av de mest exklusiva, hemlighetsfulla och mäktiga övernationella klubben i världen.

Der-BIZ-Turm-in-Basel-Hauptquartier-der-Bank-fuer-Internationalen-Zahlungsausgleich-Archiv-Varje besökande medlem har sitt eget kontor på klubben, med säkra telefonlinjer till sitt hemland. Dessa elit internationella bankirer är fullt servad av fast anställda cirka 300, inklusive chaufförer, kockar, vakter, vaktmästare, översättare, stenografer, sekreterare, och forskare. Även till sitt förfogande är en lysande forskningsenhet, samt en avskild country club med tennisbanor och en swimmingpool, ett par kilometer utanför Basel.

Utan tvekan har vi alla hört talas om detta alla viktiga internationella organisation, men hur många av oss riktigt vet mycket om det, eller ens förstå sitt avsedda ändamål. Det enda som jag visste om denna kraftfulla globala enhet var att det beskrivs ofta som centralbank centralbankerna. Det är uppenbart att BDI vet mycket mer om BIS, och därför jag snabbt tittade i den. Låt oss konstruktivt börja med några godartad elementära historiska bakgrund transkriberas från  Investopedia , och även lägga ut den ärevördiga institutets specifika funktioner och verksamhetsidé, direkt från BIS  webbplats  själv. Därefter kommer EP orsaka betydande medeltida förödelse på dessa dåligt fungerande larver och deras centralbank förläning styggelse.

Grundare och kortfattad historia av BIS:

Bank for International Settlements grundades 1930, är ​​den äldsta globala finansiella institut och verkar under överinseende av den internationella rätten. Men från början till i dag, har betydelsen av BIS varit ständigt föränderliga, eftersom den anpassar sig till den dynamiska globala finansvärlden och dess behov.

BIS skapades ur Haag avtalen av 1930 och tog över jobbet för Agent generaldirektoratet för repatriering i Berlin. När etablerade, var BIS ansvarar för insamling, förvaltning och distribution av skadestånd från Tyskland - som överenskommits i Versaillesfördraget.

bilder (2)Efter andra världskriget, vände BIS sitt fokus på att försvara och genomföra Världsbankens  Bretton Woods-systemet . Mellan 1970 och 1980, BIS övervakade gränsöverskridande kapitalflöden till följd av olje-och skuldkriser, vilket i sin tur ledde till utvecklingen av myndigheternas övervakning av internationellt verksamma banker. På senare tid har det koncentrerat sina ansträngningar på de globala finansiella stabiliteten och kapitalkassakrav överenskommelser.

BIS har också vuxit fram som en nödsituation "finansiär" till nationerna i trubbel, kommer till hjälp av länder som Mexiko och Brasilien under sina skuldkriser 1982 och 1998, respektive. I fall som dessa, där  Internationella valutafonden  är redan i landet, är akut finansiering via IMF strukturerat program. 

BIS har också fungerat som förvaltare och agent. Till exempel, 1979-1994, BIS var agent för det europeiska monetära systemet, som är den myndighet som banade väg för en gemensam europeisk valuta. 

Idag har BIS blivit centralbank centralbanker. Banken utgör nu intressen nästan alla av världens centralbanksinstitutioner, och förvaltar en betydande del av sina reserver, inklusive guldinnehav. Organisationen fungerar nu och presiderar över 60 centralbanker världen över. Följaktligen BIS kräver  förhållandet kapital / tillgångar  för centralbanker att vara över en föreskriven minimi internationell standard, för skydd av alla centralbanker är inblandade. 

2014-08-02_1054

Angivna Mission och Funktion hos BIS:

Uppdraget för Bank for International Settlements (BIS) är att tjäna centralbanker i deras strävan efter monetär och finansiell stabilitet, för att främja internationellt samarbete inom dessa områden och fungera som en bank för centralbankerna.

I stora drag, BIS fullgör sitt uppdrag genom att:

  • främja diskussion och underlätta samarbete mellan centralbanker;
  • stödja en dialog med andra myndigheter som är ansvariga för att främja finansiell stabilitet;
  • bedriva forskning om politiska frågor står inför centralbanker och tillsynsmyndigheter;
  • fungerar som ett utmärkt motpart för centralbankerna i deras finansiella transaktioner; och
  • fungerar som en agent eller förvaltare i samband med internationella finansiella transaktioner.   

Monetär och finansiell stabilitet är en av de huvudmål för BIS. Varannan månad möten i chefer och andra ledande tjänstemän i BIS medlemscentralbankerna för att diskutera monetära och finansiella frågor är avgörande för att uppnå detta mål. De ständiga utskotten ligger vid BIS stöder centralbanker och myndigheter med ansvar för den finansiella stabiliteten mer allmänt, genom att ge bakgrundsanalys och policyrekommendationer.

bis-_18aUtskotten är:

De BIS sekretariat förbereder möten i utskotten, utarbeta bakgrundsdokument och rapporter och publicera arbetet i de grupper de tjänar.   Dessutom flera oberoende organisationer som deltar i det internationella samarbetet inom området finansiell stabilitet har sina sekretariat på BIS:

bilderOk, så nu när vi alla är i fas med den BIS förbryllande bloviated skitsnack, och fullt indoktrinerade i organisationens vitkalkade historia, offentligt hävdade verksamhetsidé och övertog funktioner, är det dags för The Savant att avslöja den sanna naturen av detta förment godartad bastion bankbalans. Tro mig, de är allt annat än blygsamma uppmätta män penning måttfullhet och ledning som de varslar vara. BDI kommer nu avslöja denna otroliga institutionen och avslöja dessa skurkar som en inbilsk listig cabal Craven köttätande kannibaler böjda på globala finansiella dominans, som skickligt distribuerar fruktade fega skuldutbetalningarna världen över. De kommer att stanna vid något för att uppnå sina mål, absolut ingenting.

För att till fullo förstå den egennyttiga natur BIS, måste man förstå att det är en enväldig institution som drivs av en mycket utvald grupp av de högst rankade bankirer på planeten, som företräder både privata bankintressen, liksom de av den stora nätverk av större centralbanker som i slutändan ägs av dessa samma privata kommersiella intressen. Det är viktigt att notera att dessa topp internationella bankirer medvetet har organiserat sig, för att inte styras av sina egna nationella regeringar för de avgörande beslut och åtgärder de vidtar.   I själva verket är de en överstatlig organisation som styrs av en elitgrupp av män, som presiderar över de flesta av världens finansiella och monetära system för utbyte som reglerar och underlättar större delen av världen är handel.

Banking-Elite-infograph

Den högsta inner klubb består av halvdussin eller så extremt kraftfulla centralbankschefer som befinner sig, i praktiken, vid spetsen av en internationell privat utarbetat monetära systemet.   Deras tvivelaktiga fega diktera, som stadfästs inre klubben från resten av leasegivaren BIS medlemmarna, är den fasta övertygelsen att centralbanker bör agera oberoende av sina hem regeringar. Deras kontrollerande organisation är i centrum för global ekonomi, och har i sig blivit allt ansluten och oumbärlig över tiden genom design.

Ett påfallande tidigt exempel på deras egennyttiga grandiositet kan hittas i deras avskyvärda dubbla kontakter före utbrottet och under striderna i den 2: a världskriget. Följande passage genom väl respekterad finansiell historikern  Adam Lebor , beskrivs de ondsinte verksamhet  Thomas McKittrick , tidigare ordförande i BIS:

BIS grundades i Basel 1930, där det fortfarande sitt huvudkontor idag. Skenbart inrättades som en del av Young planen att administrera tyska skadestånds betalningar för WWI, var dess verkliga syfte anges i stadgarna: att ". Främja samarbetet mellan centralbankerna och ger ytterligare möjligheter för internationella finansiella transaktioner" Etableringen av BIS var kulmen på centralbankirernas decennier gammal dröm att ha en egen bank kraftfull, oberoende och fri från störande politiker och nyfikna reportrar. Enligt villkoren i grundfördraget, skulle bankens tillgångar aldrig gripas, även i tider av krig. Mest lyckad av allt, BIS var självfinansierande och skulle vara för all framtid. Kunderna var sina egna grundare och ägare, centralbankerna. BIS, skröt Gates McGarrah, en amerikansk bankman som tjänade som dess första president, var "helt bort från någon regering eller politisk kontroll."

2011-07-16180202McKittricks engagemang med BIS inleddes 1931, då han gick med i den tyska Credits skiljedomskommittén, vilket prövas tvister tyska affärsbanker. En av de andra två medlemmarna var Marcus Wallenberg, Sveriges Enskilda Bank, som lärde McKittrick om  invecklade internationella finanskretsar. Marcus och hans bror Jakob var två av de mest kraftfulla bankirer i världen. Under kriget, Wallenberg bröderna använde Enskilda Bank för att spela båda sidor och skörda enorma vinster. I maj 1939 McKittrick erbjöds som VD för BIS, som han lätt accepteras.

Som chef för BIS, med huvudkontor i Basel, 1940-1946, McKittrick spelat en avgörande roll för medhjälp Hitlers krigs och, på samma gång, i avslöjande detaljer om hans nazistiska kollegor till sina vänner i Washington, DC på McKittricks klocka, BIS accepterade villigt plundrat Nazi guld, utfört valutaaffärer för Reichsbank, och erkände den nazistiska invasionen och annekteringen av erövrade länder. Genom att göra så legitim det också den roll de nationella bankerna i de ockuperade länderna i beslag judiskt ägda tillgångar. Faktum BIS var så nödvändig för den övergripande nazist projekt som vice ordförande för Reichsbank, Emil Puhl, som senare inför rätta för  krigs förbrytelser, en gång kallad BIS som Reichsbank enda "utländsk filial." Under de sista månaderna av kriget, när amerikanska soldater kämpade sig över hela Europa, McKittrick var att arrangera behandlar nazistiska industrimän att garantera sina vinster efter de allierades seger.

Och dessutom från Wikipedia:

Som en följd av nazistiska samarbets anklagelser, vid  Bretton Woods-konferensen  som hölls i juli 1944 föreslog Norge "likvidering av Bank for International Settlements i så snart som möjligt". Detta resulterade i BIS som är föremål för oenighet mellan de amerikanska och brittiska delegationen. Avvecklingen av banken fick stöd av andra europeiska delegaterna samt Förenta staterna (däribland  Harry Dexter Whitesekreteraren av kassan , och  Henry Morgenthau ), [6]  , men motsätter sig  John Maynard Keynes , chef för den brittiska delegationen.

Av rädsla för att BIS skulle upplösas av president  Franklin Delano Roosevelt , gick Keynes till Morgenthau i hopp om att förhindra upplösning, eller har det skjutits upp, men nästa dag upplösningen av BIS godkändes. Emellertid likvidation av banken aldrig genomförts. [7]  I april 1945 den nya amerikanska presidenten  Harry S. Truman  och den brittiska regeringen upphävde upplösningen, och beslutet att avveckla BIS officiellt vände under 1948.

Flash fram till idag. Skulle precis samma elit bankintressen inte vara bakom destabilisering och finansiering av flera militära konflikter skjuter upp över hela världen? När allt USA precis avslutat slöseri över $ 3000000000000 oändligt tussling med en fanatisk gäng burka bär nomader i de glesa bergen i Afghanistan i över ett decennium. I slutändan, vad och vem fan var alla dessa pengar egentligen för? Kan det vara multinationella bankfinansieringsproblem kanalisera sin centralbanken utfärdade lätta pengar statskassan medel direkt in i militära industriella komplexet.

Jihadist1MENA, efter år av relativt lugn ut av despotiska regimer ofta legitimerade av västerländska affärsintressen, plötsligt, på en gång, till synes från ingenstans, steg upp i en spontan förbränning av politisk medvetenhet, den så kallade  arabiska våren,  som har medfört så mycket desillusione som löfte. Vad var egentligen bakom detta?Syrien har varit i ett ständigt tillstånd av krig på grund av ISIS rebeller som stöds av USA, Saudiarabien och Israel. Irak är på väg att fullständigt sönderfall som samma västerländska organiserade ISIS flytta in på Bagdad. Libyen utbrott, med amerikanska, brittiska och franska ambassadens att snabbt evakueras. Vad står på? Är alla dessa samtidiga regionala konflikter helt enkelt en ren tillfällighet? Fler krig finansieringsbehov kanske.

Hamas / Israel-anslutning har verkligen lurade många, även om det är historiskt faktum att skapandet av Hamas var själv finansieras och stöds av hemliga delar av Israels regering. Varför gjorde Israel lagt pengar och vapen till förfogande för muslimska extremistgrupper som Hamas och ISIS, bara för att inleda brutal konflikt med dem senare? Återigen är de internationella bankirer inblandade här också? Om så är fallet, det ger säkert en helt ny innebörd till DeathFlation!

437942389_640Ukraina Krisen bara ytterligare intensifiera efter attacken mot malaysiska flygning MH17. På bara den senaste veckan har EU inrättats allvarliga ekonomiska och finansiella sanktioner, striderna har blivit ännu mer hård i de etniska rysktalande regioner, och Ryssland självt har anklagats för att avfyra tungt artilleri i krigszonen. Dessutom hävdar USA nu att Ryssland bevisligen har brutit mot villkoren i Intermediate Range Nuclear Forces fördrag.

Intressant, biträdande statssekreterare, Victoria Nuland nyligen indikerat att USA sponsrade NGOs (icke-statliga organisationer) tillbringade över $ 5000000000 blåsa politiska protester på plats i Kiev, för att destabilisera och slutligen störta den förre presidenten i Ukraina, Viktor Janukovitj. Återigen, vem eller vilken institution som faktiskt underlättat finansieringen av en sådan överdriven mängd av medel, och varför?

Är det helt enkelt banen av proxykrig spekulation som pågår, eller är det något mer olycksbådande också en fot här. Är västra centralbanken hegemoniska monetära systemet försöker att ytterligare tvinga sig på de uppstår och trotsiga BRICS? Eftersom alla ut militär konflikt är inte längre ett hållbart alternativ, på grund av garanterad ömsesidig förstörelse från att kärnvapen skulle en annan mest effektiva väg för världsherravälde ske via strategisk finansiell och ekonomisk makt. Är detta vad det internationella bank kabalen nu beslag på?

21aPic1B2102124325_zz_anthems-cover-2007-small

Ett sådant exempel på en BIS sponsrade strategisk global ekonomiska initiativ, med dess egennyttiga storhetsvansinne bank power mäklare, var dess bakom scenen roll i utformningen och driva konceptet för en europeisk union med en gemensam valuta. Det inrättades en ny roll för sig i världen efter kriget, först som den finansiella mekanismen för amerikanska ansträngningar att återuppbygga Europa, och sedan för att accelerera projekt av europeiskt enande. Vissa tror att den transnationella vision om ett modernt Europa styrdes av mandariner i Bryssel och Basel ursprungligen kläcktes och sköts på ett hemliga möten som hölls vid Bank for International Settlements.

Uppenbarligen har den drivande kraften bakom de finansieringstekniska ambitioner eliten globala bankirer på BIS alltid varit densamma. Nämligen; att ytterligare etablera sig som den oumbärliga internationella finansiella organ, vars yttersta myndighet ersätter alla nationella jurisdiktion och därmed oändligt demontering och minskande suveränitet de enskilda nationalstater. Med andra ord, de befästa sin underkastelse för den lokala medborgarna genom att kämpa fördelarna med stordriftsfördelar som bara globaliseringen kan uppnå, och, naturligtvis, att endast deras budgetramar kan administrera.

FN, EU, NAU, IMF, WBC, CFR, NATO, WTO, OECD, WHO, och en myriad andra mellanstatliga organisationer (mellanstatliga organisationer), alla använder ungefär samma modus operandi som BIS, för att utöka deras välde. I slutändan är det mest om sina egoistiska intressen, rätt vikt och institutionell förhärligande. Genom historien har elit grupper av män alltid försökt att underkuva massorna, det är inte annorlunda. Den en gång magnifika själv bestäms republiken USA, för folket av folket, måste stoppa dessa globalister döda i sina spår, innan de egennyttiga hybris och obeveklig strävan efter hegemoni ger intet ont anande amerikaner ner på knä.

bilder (1)Carroll Quigley, anseende akademiska historiker, i hans monumentala lunta  Tragedy and Hope  publicerades 1966, tydligt identifierat den underliggande systemet för detta gissel. Efter att ha studerat uppgång och fall av civilisationer, Quigley fann förklaringen av sönderfall i den gradvisa omvandlingen av sociala "instrument" i "institutioner", det vill säga omvandlingen av sociala arrangemang som fungerar för att möta verkliga sociala behov i sociala institutioner som betjänar sina egna syften utan hänsyn av verkliga sociala behov. Många kräsna amerikaner är säkert medvetna om förekomsten av falska vänster / höger paradigm i amerikansk politik som tydligt drivs av uppköp av av politiker genom en armé av privata lobbyister på uppdrag av giriga företag institutioner och krävande särskilda intressegrupper. Det finns också en solid fall göras att våra multinationella banker direkt bidra till att främja detta försvagande dubbelbottnade demagogi. Den en gång ansedda nyhetsnätverk har också urartat till en svågerpolitik kloak av oblyga korporativism, inte längre rapportera nyheter, utan dela ut destillerad desinformation och olika värdelösa växlingar. Institutionell sönderfall faktiskt, herr Quigley var platta ut döda tillbaka i 66 '!

Professor  Carroll  Quigley  riktat dessa gripande förutseende ord specifikt vid  Bank for International Settlements: 

"Kraften i den finansiella kapitalismen hade ett långtgående plan, inget mindre än att skapa ett världsomspännande system för finansiell kontroll i privata händer som kan dominera det politiska systemet i varje land och ekonomin i världen som helhet. Detta system skulle vara kontrolleras på ett feudalistic sätt av centralbankerna i världen som agerar i samförstånd, genom hemliga avtal som nåddes i frekventa möten och konferenser.

Spetsen av systemet skulle bli Bank for International Settlements i Basel, Schweiz, en privat bank som ägs och kontrolleras av världens centralbanker som själva var privata företag.   Varje centralbank försökte dominera sin regering genom sin förmåga att kontrollera finans lån, för att manipulera utländska börser, för att påverka den ekonomiska aktiviteten i landet, samt att påverka samarbets politiker med efterföljande belöningar i näringslivet. "

5200274d57b5d.preview-300Den olycksbådande förutsättningen för denna långa EP, leder The Savant att exakt varför han har blivit så mer och mer orolig, i vad han tror absolut stirrar USA rakt i ansiktet. Precis som den en gång stolta oberoende självstyrande suveräna nationalstater i Europa har blivit underordnad en enväldig internationella bank klass som snabbt införde en gemensam valuta, och nu aktivt utforma en finanspolitisk union för att slutföra sin dominans och auktoritet, är USA också ett utmärkt målet i hårkorset av de finansiella globalisterna. Gör inga misstag, BIS, IMF, IFC, OECD och Världsbanken är på ett maniskt maraudering uppdrag att undergräva den befintliga amerikanska monetära systemet, via en delaktig och listiga centralbanken i vår egen Federal Reserve. Enligt min åsikt är detta den enda giltiga förklaring till varför vi systematiskt drivs av en finans-och penning klippa, nästan som om vi förformning nationella finansiella och ekonomiska  Hari Kari.   Vid denna punkt, har de låtit genomföra en marknads cataclysm och medvetet fastställt dollarns undergång.   Förvisso  BIS och IMF väntar i kulisserna med nya globala medel för utbyte baserat på en arketyp av den nu etablerade SDR mekanism.

Varför annars är BIS säga följande dag om Feds nuvarande penningpolitiska åtgärder?

"Frestelsen att skjuta upp justeringen kan bevisa oemotståndlig, särskilt när tiderna är goda och finansiella bommar strö magiskt pulver av illusoriska rikedom. Följden är en tillväxtmodell som bygger för mycket på skuld, både privata och offentliga, och som med tiden sår fröet till sin egen undergång.

För att återgå till en hållbar och balanserad tillväxt, politiken måste gå bortom sin traditionella fokus på konjunkturen och ta ett längre perspektiv - ett där den ekonomiska cykeln tar centrum ... De måste ta itu med frontal strukturella brister och resurser felaktig användning maskeras av starka ekonomiska bommar och avslöjade först i de senare byster. Den enda källan till varaktigt välstånd är en starkare utbudssidan. Det är viktigt att komma bort från skuld som den viktigaste motorn för tillväxt. "

banksters6Fråga er själva, om Janet Yellen sitter i styrelsen för BIS, varför har hon och hennes 21: a århundradet föregångare fört en fräck, obevisat, uncharted och säkert osäkra penningpolitik med fullständig överge, som helt motsäger salvia och beprövade råd gillt anges ovan genom själva institution som är central för övervakning, reglering och ge råd om global centralbank riktning. Något stinker här, det bara inte går ihop. Är vår Federal Reserve, vars högsta ledning också råkar vara elit medlemmar av BIS bank kabalen klubb, faktiskt dubbelt handlar här? Ställa oss upp för en stor nedgång, så de finansiella globalisterna kan komma att sopa in till vår räddning, installera sig som de penningöverherrar?Långsökt, säger du? Kom ihåg att detta är väl inom sina senaste rovdjurs föreskrifter, och typiskt för deras egennyttiga arbetssätt!

Om Idiot Savant take inte övertyga dig, kanske den bild av en mångmiljardär hedge-fond legend på precis samma fråga kanske.   Paul Singer  med hans egna ord:

Vi var förbluffad över att höra att styrelsen för BIS består av ingen mindre än cheferna för de stora centralbankerna i den utvecklade världen! Ja - Yellen, Draghi, et al! 

Så är dessa centralbanker samtidigt misslyckas med att berätta för sina respektive regeringar att (1) penningpolitik har gjort tillräckligt; (2) penningpolitik orsakar massiva risker och snedvridningar; och (3) de politiska ledarna måste ta tag i tyglarna och göra strukturella förändringar, är samma centralbanker bemyndigande BIS rapporterar att gör det möjligt för dem att säga, efter den kommande multifaktor krisen, som de berättade om riskerna.

VD-andrew-jacksonVi undrar vem från Fed godkände rapporten, och varför de inte har delat dessa hårda utsikt över Fed politik FOMC mötesprotokoll eller de ändlösa offentliga tal av Fed tjänstemän.Det är falsk för Fed att godkänna vyerna i BIS rapporten ändå hålla tyst om dem på annat håll. Men sedan, Fed har aldrig accepterat mycket ansvar för krisen 2008, trots sina beslut att hålla räntorna artificiellt låga under en längre tid, för att göra ett dåligt jobb att reglera banksystemet och ABET Fannie och Freddie i sin fullkomliga oansvarighet. Historia rhymes.Fed har skapat bränsle för en annan kris, verkar veta det att döma av BIS rapporten, och ändå täcker sig med en "jag sa" rapport från BIS stället för att ändra kurs.

Avslutningsvis, följande lista identifierar nuvarande styrelse som presiderar över  Bank of International Settlements  i dag, se om du känner igen någon av dem.

BIS styrelse:

Ordförande :  Christian Noyer, Paris

Mark Carney, London
Agustín Carstens, Mexico City
Luc Coene, Bryssel
Jon Cunliffe, London
Andreas Dombret, Frankfurt am Main
Mario Draghi, Frankfurt am Main
William C Dudley, New York
Stefan Ingves, Stockholm
Thomas Jordan, Zürich Klaas Knot, Amsterdam Haruhiko Kuroda, Tokyo Ann Le Lorier, Paris Stephen S Poloz, OttawaRaghuram Rajan, Mumbai Jan Smets, Bryssel Alex A Tombini, Brasília Ignazio Visco, Rom Jens Weidmann, Frankfurt am Main Janet L Yellen, Washington Zhou Xiaochuan, Beijing
629283546_0_xlarge

Got Gold?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram