Petrodollarhegemoniskrotningsambitionerna.

2014-07-05

10518980_785311251500852_8783149395050191749_n

I verkligheten, på grund av vädret och i ljuset av de La Gardska konfiskationsambitonerna, de Ryska - Kinesiska petrodollarskrotningsambitionerna, de Bricska motståndsaktionerna, och inte minst det Lilla Hundska förnekelsedeliriumet som ni kommer att få se inom kort på Youtube.....

..så kommer då effekterna av utfärdade vitesbelopp till franska banker - och att enskild nyttomaximering faktiskt, som en överraskning för många, innebär att det är var och en som är sig själv närmast.

...så när nu dimmorna börjar skingras och tingens ordning klarnar, så hade faktiskt inte ens vi väntat oss denna inte precis obetydliga "oavsiktliga konsekvens" som ett resultat av USA: s mångmiljardböter för banken BNP - Paribas (något som Frankrike snabbt tog väldigt mycket till sitt hjärta).

Tidigare (vi snackar här om timmar), i en lång intervju i den franska tidningen Investir, så gör ingen annan än själva Huvudschamanen för den franska centralbanken - Christian Noyer - medlem av ECB: s styrelse, denna närmast bedövande utsaga för Anglozionismens slut, Schamanprosa är som bekant inte vad som främst kan kallas klartext, så via Bloomberg:

NOYER: BNP - Paribas fallet kommer att uppmuntra till en "diversifiering" FRÅN DOLLARN

Fråga: Har inte rollen hos dollarn som internationell valuta skapat systemrisker?

Noyer, på bankirprosa: Bortom [BNP] fallet, ligger ökade legala risker från tillämpningen av amerikanska regler till alla dollartransaktioner runt om i världen, vilket kommer att uppmuntra en diversifiering från dollarn. BNP - Paribas utgör ett tillfälle för många observatörer till att komma ihåg att det redan har funnits ett antal sanktioner och att det alltså helt säkert kommer att komma andra - fler - i framtiden.

En rörelse för att diversifiera de valutor som används i den internationella handeln är oundviklig. Handeln mellan EU och Kina vill inte behöva använda dollarn när den kan lösas fullt ut betald i euro eller renminbi.

Vi går mot en multipolär värld, då är detta naturligt för penningpolitiken, eftersom det nu finns flera stora ekonomiska och monetära kraftfulla ensembler. Kina har beslutat att utveckla renminbin - som en avvecklingsvaluta. Bank of France låg bakom den populära ECB-PBOC swappen och vi har just avslutat en promemoria om att inrätta ett system för offshore - renminbi med clearing i Paris. Vi har mycket starkt samarbete med PBOC på detta område. Men dessa förändringar tar tid. Vi får inte glömma att det tog årtionden efter det USA blev världens största ekonomi för dollarn att byta ut det brittiska pundet som den främsta internationella valutan.

MEN fenomenet med att amerikanska regler som expanderar till alla USD-denominerade transaktioner runt om i världen kan.... få en accelererande effekt...

Med andra ord, chefen för Frankrikes centralbank och ECB-ledamot, Christian Noyer, har inte bara utfärdat ett direkt hot mot världens reservvaluta (fortfarande), den amerikanska dollarn.

För att sätta hela denna episod i sitt rätta sammanhang: i ett försök att straffa Frankrike för att fortsätta med leveransen av amfibiska krigsfartyg [Mistral] till Ryssland, så kommer USA "straffa" banken BNP - Paribas med ett misslyckat försök till utpressning (minns att som Putin avslöjade , BNP straffet var avsett att användas som en morot för att avmotivera Frankrike från att genomföra Mistral transaktionen:

hade Hollande skrotat affären, skulle BNP - Paribas sannolikt få betydligt lägre böter, (rakt av). Denna typ av utpressningsförsök slår bakut fruktansvärt hårt när följden blir att de gör att chefen för Frankrikes centralbank basunerar ut att det står klart att det inte bara är den amerikanska dollarns status som reservvaluta, som inte längre är helig, utan att "världen" kommer nu att aktivt försöka undvika USD-transaktioner för att fly undan tentaklerna av globala "pax Americana."

Och, som är den största ironin av alla, så för att "straffa" Frankrike för att hantera Ryssland, som kärnland i den eurasiska allians mellan Ryssland och Kina, så har USA bara påskyndat gravitationen i Frankrike (och i hela Europa utom England och Sverige) just mot Eurasien, mot en multipolär (sorry fanatiska troende i en värld SDR-baserade valuta) och bort från drömbaserad digitalkonfetti.

...och den lilla hunden lovade uppbragt att ingen alls skulle lämna petrodollarhegemonin...a.k.a. Sverige följer med Anglosionistskeppet (USA - UK - SWE) till botten när alla andra har lämnat skutan.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram