From Russia with love

2014-06-19

petrodollar war eye

Först blev Ryssland bokstavligen "indraget i" WWI av Tyskland. Ryssland behövde inte gå in i kriget eftersom Ryssland själv inte blev attackerat.
"Endast" Serbien blev attackerat. Ryssland var inte redo att gå in i kriget, men tsar Sankt Nikolaus II bestämde sig, möjligen lite naivt, för att det var hans kristna plikt med försvaret av det serbiska folket - falla för frestelsen med provokationen, även om alla praktiska aspekter tydligt talade mot en rysk intervention.

Detta krig visade sig snart bli mycket kostsamt för Ryssland och i hög grad bidra till en försvagning av den ryska monarkin, vilket så småningom resulterade i den aristokratisk - bankhegemonidriven - givetvis - kupp (februari 1917), följt av den judisk-bolsjevikiska kupp, lika givetvis också bankhegemonibaserad (oktober 1917). Gjorde tsaren då det rätta, då han bestämde sig för att försvara den serbiska nationen till den potentiella kostnaden för sitt eget imperium, det sista kristna imperiet i historien? Tja med facit i hand kan man väl säga att det gick lite sisådär ur både det ena och det andra perspektivet av måluppfyllelse.

Det är ett faktum att den serbiska prins Alexander och det serbiska folket alltid har visat stor och uppriktig tacksamhet till det ryska folket och tsar Nikolaj II (vars första ikon målades på en fresk i Serbien, inte Ryssland). Men Ryssland befriade också Bulgarien från det ottomanska oket. Vi ser nu en anmärkningsvärd typ av "tacksamhet" mot Ryssland komma från Bulgarien. Kommer ett befriat Novorossia vara mer som Serbien eller mer som Bulgarien? Det beror givetvis på vilken styrning av opinionsbildningen som verkar ledande för historieskrivningen i respektive land, vilket med avseende på bankhegemonins kontroll förklarar den historiska utvecklingen.

Vidare, graden av upprördhet i Ryssland över den uppenbara ryska icke-handlingen - upplevda handlingsförlamningen - med tanke på det som nu har klart blivit en systematisk terrorkampanj mot folket i "utbrytardelarna", är definitivt ett växande opinionsbildningsmässigt problem. Om Putin inte vidtar åtgärder * väldigt * snart kommer han att möta en mycket allvarlig opinionsbildningsmässig utmaning från många sektorer av det ryska samhället, inklusive medierna, duman och till och med hans eget parti "Enade Ryssland". Vilket givetvis just därför, med viss naturlagsmässighet eldas på från de intressen som rent operativt agerar konfliktskapande ur sitt strategiska perspektiv - a.k.a. den anglozionistiska bankhegemonin.

Det är alltså fullt möjligt att detta "vänta och se" spel syftar till att avsiktligt få den ryska opinionen i ett destabiliserande tillstånd av raseri, liknande det som föregick det 2: a kriget i Tjetjenien, men om det nu är på det viset, så har nu det ryska samhället nära nog nått kokpunkten och om Putin inte agerar snart kommer en politisk destabilisering att accelerera i Ryssland.

Så skriften sitter på väggen för Putin nu. Dessutom finns representanter för "utbrytardelarnas" myndigheter på plats i Moskva och går från en pratshow till en annan och gör verkligt dramatiska vädjanden om hjälp. Med andra ord, Putin är bara dagar borta från vad som kommer att bli hans politiska självmord om han inte vidtar åtgärder.

Lösningen - som rent formellt trovärdighetsmässigt - på kort sikt måste sökas var givetvis att kräva FN understödda humanitära insatser, men så vitt det är känt så har fortfarande Mr Chance (Bank i månen) och FN: s flyktingkommissariat vägrat att ge flyktingstatus till de civila som lämnar strids och beskjutningområden i utbrytardelarna.

För att citera ett berömt citat från senare tid, varför skulle de bry sig? De som lider är ju enligt Willy Wonkaligans doktrin bara Untermenschen.

Vad detta skenbara beslut innebär konsekvensmässigt är alltså att Ryssland kommer att hjälpa till med att göra jobbet åt civilbefolkningen och flyktingarna själva utan finansiell förskingring från det värdelösa FN samt att de inte kommer att vara under tumskruvar av, "vägledning" och kontroll samtidigt som de gör vad som behövs för människorna och inte för de vinstmaximerande företagen

Man skulle kunna säga att det har blivit så illa att även om försvaret i "utbrytardelarna" har vad som krävs för att hålla de nynazistiska dödspatrullerna mestadels i schack ( de klarar detta eftersom samhällen bygger på förtroende och gerillaverksamhet är svårstoppad ) och den humanitära situationen är så dålig (över 110 '000 flyktingar redan) att trycket på Putin för att få Ryssland ingripa kommer att fortsätta växa oavsett den militära ekvationen.

Kort om kärnvapenperspektivet och skapandet av rädsla, inför ett strategiskt militärt perspektiv som inte finns alls.

1) Den amerikanska kärnvapenarsenalen är hopplöst föråldrad , särskilt dess landbaserad komponent som är över 30 år gammal, vars B-1 och B-2 bombplan som inte kan leverera kryssningsmissiler och vars "stealth" kapacitet inte är någon som helst match för ryska luftförsvarssystem. Den enda del av den amerikanska kärnvapentriaden, som är mer eller mindre i god form är Ubåtsvapnet.
2) Det amerikanska markbaserade missilförsvaret kan inte ens avlyssna primitiva ballistiska missiler. Och Ryskt flyg kan uppenbarligen intervenera ostört signalspaningsmässigt vid behov, mot amerikanska sjöstridskrafter.
3) Ryssland har nyligen utplacerade helt nya mobila landbaserade (SS-27 , SS-29) och havsbaserade ballistiska missiler (R-29RMU2, RSM-56) , som är utformade för att kunna undgå framtida ABM-system (anti-ballistic missile) . Den ryska andraslagsförmågan är därvid helt överlägsen.

Kort sagt det är skillnad på artilleriresurserna.

Så håll detta i åtanke när du hör allt detta prat om en amerikanska förstaslags attacker mot Ryssland med kärnvapen. Det som händer nu är ett typiskt självmatningsrykte som någon startade (gissa vem) och som plockas upp av fler och fler människor, vilka sedan hamnar i en situation där de citerar varandra som ett bevis på validiteten i argumentet.

Så ett råd till dig är detta: nästa gång du stöter på en artikel som uttrycker att USA kan vara på väg att angripa Ryssland med kärnvapen (eller någon variant av detta), se om författaren redovisar ett rimligt scenario för hur detta skulle kunna göras. Detta scenario bör inte bara nämna några mystiska "Star Wars" eller "hemliga" tekniker (som kärnvapen i rymden) eller supervapen, utan nämna befintliga, testade och utplacerade operativt fungerande system.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram